Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с блокажите на фероза

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем с блокажите на фероза

Нормално е, при отворен (без LSD) заден диф, да се върти колелото с по-малко сцепление.
    Колкото до предния мост, колегата е изброил възможните причини.
    Ти обаче, не споменаваш за никакви шумове, от раздатка, от хъбове...
    За да не се чува нищо, според мен се касае или за махнат кардан, или за счупено каре отпред.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Ст. Преглед на мнение
      Значи колеги от Сандански съм.Нов съм в тези приключения с офроуда.Бързо отговаряте за което съм ви благодарен.Значи когато малкото лостче е напред 2H въртът задните гуми,значи предполага е със задно Ферозата,след това включвам 4H+хъбовете на предните колела(до край се завъртат значи не са клеясали) и върти само задните и то едната а другата се включва от време навреме предните изобщо не не се помръдват.После включвам и 4L+хъбовете на предните колела и пак нищо.Ще се допитам и до майстор ,но първо искам да знам с какъв проблем си имам работа.
      Как разбираш че предните не се "помръдват"?

Коментар

Казва че гледали и отстрани, но въпросът е добър по принцип.

Коментар

Първоначално публикуван от Ивайло Ст. Преглед на мнение
          Значи колеги от Сандански съм.Нов съм в тези приключения с офроуда.Бързо отговаряте за което съм ви благодарен.Значи когато малкото лостче е напред 2H въртът задните гуми,значи предполага е със задно Ферозата,след това включвам 4H+хъбовете на предните колела(до край се завъртат значи не са клеясали) и върти само задните и то едната а другата се включва от време навреме предните изобщо не не се помръдват.После включвам и 4L+хъбовете на предните колела и пак нищо.Ще се допитам и до майстор ,но първо искам да знам с какъв проблем си имам работа.
          Ти видя ли че и двете предни колела не се въртят или гледаше само едното?

Коментар

Първоначално публикуван от ethero Преглед на мнение
            Ти видя ли че и двете предни колела не се въртят или гледаше само едното?
            Да,и от двете страни гледах.Двете предни гуми дори не дадоха най-малък признак за движение.Значи искам едно пояснение да направа,защото един колега спомена за шум от хъбовете.Когато включих хъбовете за първи път (т.е. когато я пробвах на снега онзи ден на снега) и тръгнах нещо прещракаха два-три пъти след 20 метра пак нещо прещрака.След това нямаше щракане.От отговорите които дадохте явно може би нещо са се прецакали тези хъбове.Ще я откарам на майстор и ще ви кажа каква е ситуацията.

Коментар

Успех с майсторите че много от тях не са виждали хъбове. Аз ходих при един, завъртя ги и ме прати за нови. Добре че не го послушах ами ги разглобих сам и проблема се оказа дребен. Елементарни са отвътре а моите ги бяха зацепили постоянно за да не се тормози предишния собственик дали са включени или не. При теб може да е обратното и да са ги изключили перманентно.

Можеш да ги снимаш разглобени а пък ние ще ти кажем дали има нещо деформирано. Успех

Коментар

Обаждаш се на Сашо (тигърхънтъра) в тая тема - наблизо сте относително - виждал е ферози - мое поне акъл да даде.
                Или отвори хъбовете, ако има грес вътре я махаш цялата и току виж проимаш предно.

ПП То малко с чужда пита помен правя като те пращам при Сашо
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Еее, не плашете колегата. Един ден се возехме с баща ми в гората, а беше минала половин година от покупката на Бертонето. На едно кално баирче се оказа, че не му работи предния мост. Най интересното е, че бащата го купи зимата и си го докара от Силистра вечерта в най големият сняг и не беше разбрал. Оказа се, че е измъкнат вакуума на раздатката. Включихме го и всичко си дойде на мястото.

Поздрави
                  BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
                  HONDA XR 600
                  +359888311113; +359882208033
                  0+

Коментар

Здравейте.Извинявам се че не е точно по темата но днес гледах една Фероза на която изобщо нямаше втори лост освен скоростния.Иначе си има кардан кьм предния диф.Обесниха ми че 4х4 се включвало автоматично.Някой виждал ли е такова чудо и как действа.

Коментар

Първоначално публикуван от duilgerovn Преглед на мнение
                      Здравейте.Извинявам се че не е точно по темата но днес гледах една Фероза на която изобщо нямаше втори лост освен скоростния.Иначе си има кардан кьм предния диф.Обесниха ми че 4х4 се включвало автоматично.Някой виждал ли е такова чудо и как действа.
                      Не баш, ма пък няма бавни.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Не баш, ма пък няма бавни.
                        Абе то че няма ,няма.То системата е общо взето ясна,ама за такава Фероза не бях и чувал.

Коментар

Глупости на търкалета! Автоматично им се включват тъпите манерки.
                          Фероза се произвжда в два варианта-фултайм и парттайм. И двата модела си имат малък лост. При фултайма, малкия лост е само с две положения и служи за блокиране на междуосевия диференциал в раздатката.
                          Имаше подобен случай и тука в нашия подфорум, някъде из темите.
                          Като знам изобретателността, наглостта и ниската техническа култура на нашите автоджамбази, вероятно е фултайм, на който е изваден лоста и е затапено.
                          На ферозата, нищо не се включва с вакуум.
                          Ако е скъсана или разтегната верига на раздатката, ще се чува.
                          Ако е хъбове, ще се чува.
                          Ако е преден диф, ще се чува.
                          Няма да се чува никакъв шум, ако е счупено външно каре, но това може да се провери лесно.
                          Клеясали хъбове, както казва Търтьо, също е вариант.
                          Вдигаш предницата на крик, включваш хъбовете и въртиш първо едното, после и другото колело.
                          Трябва да се върти всичко до раздатката.
                          Ако колело се върти, а полуоска не, каре или хъб.
                          Няма вариант да се строши нещо в дифа и да не дрънчи, ромоли, закача...

ПП: Петьо, не е като да е баш близо колегата, но ако има път насам....

Коментар

Извинявам се,че ще ползвам темата на колегата,но снощи се наложи в почти безобидна ситуация да ме вади един Патрол,тъй като както си работеше предното изведнъж изчезна.Гумите ми са добри,но само със задно не стана работата,включих бавните и се запътих да атакувам и дотам...как се занесе задницата и разбрах,че съм само на един заден мост!Да спомена само,че преди отпред вдясно се чуваше леко къркорене.Какъв може да ми е проблема?

Коментар

В поста над теб достатъчно ясно е обяснено как да си отговориш сам на въпроса. Като откриеш отговора започваш едно голямо ровене с търсачката ... има доста разтягани локуми за ходовата част. Успех
                              >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                              Защото така ми харесва...
                              Телефон: НЯМАМ
                              Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Колеги, извинявам се, че ползвам темата, но и аз имам проблем с блокажите на Ферозата.
                                Проблема ми е, че не ми се включват и не ми се изключват точно когато най-много ми трябват.
                                Чудех се, дали не е защото още не съм дал онези 2000 еврО?
                                Помогнете ми, моля Ви!!!

пп Да си давам ли банковата сметка?
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X