Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбити шлици и каре на кардана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разбити шлици и каре на кардана

Друго което се сетих, че при рязко влизане в трап от лявата страна гумата ми закача в пластмасовия разширител в ръба и вече имам един строшен и мисля, че като се дигне купето с толкова вече няма да закача. Преди Това още идния понеделник ще ходя при майстора за ресорите. Само трябва да питам Жоро за кординати те на майстора.

Коментар

Колега, не е лошо да драснеш някой ред, или да дадеш препратка от Бертоне Темата към тази, щом става въпрос за специфични разлики с Роки.
      Аз сега съм се заел, със лек ъпгрейд на окачването (20 годишни, уморени ресори и амортисьори) с използвани нови части от руски машини, и като имам краен резултат, ще пиша в темата, или ще отворя нова.

Поздрави
      Последно редактирано от vdimitrov; 22-11-12, 23:40.
      BMW Е39 525 TDS; Bertone Freeclimber 2,4TD
      HONDA XR 600
      +359888311113; +359882208033
      0+

Коментар

С най- голямо удоволствие колега, след като поставя всичко по джипчето ще кача снимки. Поръчал съм и още, anti roll kit и два предни bumb stops. Ресорте и мойте са много уморени и в понеделник се захващам с тях.
        Няма проблеми да качваш снимки тук, напротив ще се радвам.
        Може да променим заглавието вече на темата и да бъде нещо от сорта Ремонти и подобрения по Bertone /Rocky""
        Поздрави !

Коментар

Миналата седмица почти успях да монтирам единия заден ресор, но запънах за свредло ф20 с престъргана опашка и джипи остана на трупчета в двора. Сега съм си набавил (надявам се) всичко и през уикенда ми се очертава яко омазване с грес и ръжда. Ще си заредя апарата и ще снимам процеса.
          Спомних си миналата седмица, като се опитвах да сглобя якото руско желязо и налагах с големия майстор, комшията как се изцепи
          - а такаа, он не хочет ласка,... он хочет молоток и смазка.
          HONDA XR 600
          0+

Коментар

Еми започнах с окачването. Описано тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...32#post2010032
            HONDA XR 600
            0+

Коментар

Искам да попитам колегите с опит относно смяна на каре на заден кардан на Фероза Ф300. Каква е процедурата, намират ли се читави карета и къде? Също така изисква ли по-специфичен инструмент? Благодаря предварително!
              П.П. Весело посрещане на новата година!!!

Коментар

За читави карета не знам, аз смених на Рокито преди половин година, сега го загледах, пак е за смяна, хлопа. Каретата са еднакви с тези за Фероза.
                Най-лесно се сменя ако имаш преса, иначе с чук е страхотна хамалогия. Предвид, че колите са на по 20 и кусур години, съмнявам се да не е запекло, съмнявам се и да е сменяно.
                Трябват клещи за зегерки, за да се махнат контрите на карето, гресьорките трябва да се изчистят. В общи линии е това.
                Вадиш капачка по капачка и излиза карето.
                Ако работиш на преса внимавай да не се свие краят краищата на кардана, който крепят карето от натиска. Трябва да е добре застопорен, за да не поддава кардана, а да мърдат каретата.

Весело посрещане на празника!
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

И аз нищо читаво да ти препоръчам не знам. Има един магазин с който съм работил, но той в краен случей.
                  Весело посрещане колеги!

Коментар

След последната разходка предния кардан съвсем се разхлопа.
                    Днес смених карето. Сложих Toyo, или поне ката пише на кутията
                    Моделът на карето е TD-184. Всичко пасва 1:1. Нялаше никакви проблеми с монтажа. Цената е 40 български левчета.
                    Да видми колко време ще изкара това.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

[QUOTE=Иван Горчев;2086672]След последната разходка предния кардан съвсем се разхлопа.
                      Днес смених карето. Сложих Toyo, или поне ката пише на кутията
                      Моделът на карето е TD-184. Всичко пасва 1:1. Нялаше никакви проблеми с монтажа. Цената е 40 български левчета.

Еййййй, щом компютърджиите си сменят сами каретата - монтьорите "ша умрът от глад" - направо ти се възхищавам, ай да те пазаря да ревизираме и мойте мостове - тъкмо и аз ще понауча нещо.

Да видми колко време ще изкара това.

При твоята експлоатация.......най-много до началото на лятото

П.С. Останах си да пия бира ....сам.

Коментар

Е поне не съм само аз терминатора в нашия под-форум.
                        Те "компютърджиите" станаха по- майстори от нашенските. Днес поредната издънка на майстор, вече им забравих кой по ред майстор сменям и все се дънат, но за пореден път го изядох, като ми изтече цялото двигателно масло насред Троян и поне там го забелязах. С доза късмет отсранихме проблема. Гарнитурата на масления филтър излизащите маркучета за масления радиатор не е намерена подходяща дебелина на уплътнението и до момента в който протече като из ведро подкапака.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X