Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбити шлици и каре на кардана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разбити шлици и каре на кардана

Първоначално публикуван от venci tr Преглед на мнение
    Колега,на бертонето,не знам,но на ферозата има една ламарина зад фаровете,която при при пълен ляв дясната гума стържеше в нея и имах усещането,че се е скапало карето.
    При мен се чуваше при най различни ситуации. След като бяха отремонтирани, всички изброени по- горе проблеми и минах с джипката към 300км. Няма след от притеснителни шумове и проблема изчезна.

Коментар

Малко да обновя с псоледна информация след извърщените интервенции.
      Карето пак се разби на задния кардан и причината за това е, че размера се оказа не 28/32/80мм, а 28/32/77.5мм. Та за сега намерихме решение нещо по средата, че тоя размер много никакъв. За сега е добре. Разбрах, че като се разбие съвсем и от карето освен звънливия звук се появява от сущото място и този дето стърже на ламарина по време на движение.

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
        Малко да обновя с псоледна информация след извърщените интервенции.
        Карето пак се разби на задния кардан и причината за това е, че размера се оказа не 28/32/80мм, а 28/32/77.5мм. Та за сега намерихме решение нещо по средата, че тоя размер много никакъв. За сега е добре. Разбрах, че като се разбие съвсем и от карето освен звънливия звук се появява от сущото място и този дето стърже на ламарина по време на движение.
        При мен карета 28/32/80мм си заспаха. Странно е, че при теб са други.
        Отделно - ако отвора в кардана е за 28/32/77.5мм как въобще са натикали там 28/32/80? Това са 2,5 мм разлика, не мисля, че има какво да я поеме.
        Ако отвора е за 28/32/80, а са ти продали по-малко каре това също се вижда при монтажа, ще осатне луфт до зегерките.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Монтирането беше ,като са строшили на новото каре капачката и са ползвали от старото и така минах към 500км до пълно разбиване на карето. Сега поставено, второто каре и измерено с електронен шублер при покупката. Навъртен ивече с него още 500 км и няма звук и луфт.

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
            Монтирането беше ,като са строшили на новото каре капачката и са ползвали от старото и така минах към 500км до пълно разбиване на карето.
            Чудно...
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Просто малкия Боцин е един терминатор на карета

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                Чудно...
                Ванка, а ти разглобявай вратата,а не "седи" тука, че ще си останеш без стъкло

Коментар

Добре де...Какво е това отношение... Караш си колата някъде да ти я направят, гласуваш доверие на сервиза, плащаш си за услугата, а накрая какво - минаваш 500 км и си в начално положение. Сега...като не става карето - не го монтираш просто. Мериш, мислиш, намираш правилното и тогава, а не да правиш от 5 керета едно.

Странното е, че при мен размера си излезе точно. Не мога да разбера от къде идва разликата с карданите на Бертоне. Дано с новото каре да няма грижи. За какъв автомобил е?

Жоро, стъклото съм го свалил, изчистил и приготвил за монтаж. Стана като ново. Благодаря ти!
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                    Добре де...Какво е това отношение... Караш си колата някъде да ти я направят, гласуваш доверие на сервиза, плащаш си за услугата, а накрая какво - минаваш 500 км и си в начално положение. Сега...като не става карето - не го монтираш просто. Мериш, мислиш, намираш правилното и тогава, а не да правиш от 5 керета едно.

Странното е, че при мен размера си излезе точно. Не мога да разбера от къде идва разликата с карданите на Бертоне. Дано с новото каре да няма грижи. За какъв автомобил е?

Жоро, стъклото съм го свалил, изчистил и приготвил за монтаж. Стана като ново. Благодаря ти!
                    Новото каре е пак универсално. И в еврото мисля проверяваха, но пak нямаше поне за Роки и аз мисля , че размера би трябвало да са еднакви на кардана ама е ясен, сега с по- малък размер още не съм му видял сметакта както вика, Жоро "терминатор" на крета съм.
                    Да каже той сефтоса ли новата лебедката.
                    Последно редактирано от snowblind; 02-11-12, 16:20.

Коментар

Сефтосах я. Вързана за рампата на Ники, дърпа джипа на ръчна без проблем. Вече всичко е боядисано, но дъжда ме забави от окончателен монтаж.Мисля в понеделник да резна 9-10 м. от въжето и с една кабелна обувка да го хвана отново / пробвахме го на джипа на Илия/ за вала и съм готов за "подвизи"

Коментар

Жоро, стъклото съм го свалил, изчистил и приготвил за монтаж.

Айде де, остави тия ресьори, че иде дъжд и сняг и без стъкло - кофти - монтирай, че и задната врата трябва да разглобяваш......

Коментар

Браво Жоро! Трябва да се разберем за ламаринените, предния щит и за твойте. Да кажеш къде и колко ще струват. За сега джипа не е при мен, но до края на месеца може да измислим нещо, като остане малко по- свободно време и на теб и на нас.
                          Поздрави! Днеска излязах за пръв път тази година на фазан и беше успеш за мен и бащата. С по един мъжкар едър и красив. Голямото куче се отличи с лови подвизи.

Коментар

Здравейте, намерих ето този лифт дали мога да си го монтирам на бертонето и какъв ще е ефекта?
                            http://www.milneroffroad.com/daihats...it-1-12-inch-0

Коментар

Ще повдигнеш купето с 3.8 см спрямо шасито. Позволява да вкараш по-големи гуми без да се налага да се режат калниците за да не опират.
                              Предвид, че е на два цели моста и ресорно окачване всичките железа по окачването и мостовете за почват да опират много преди каквото и да е да достигне ламарините на купето.
                              Ако го слагаш внимателно трябва да се огледа охладителната перка на двигателя и въздухозаборника около нея. Лифт кита вдига нагоре радиатора с въздухозаборника, докато мотора си остава на шасито. Може да започне да опира някъде. Лостовете за скоротите и раздатката се скъсявата с колкото повдигнеш купето, ел. инсталацията се поопъва малко, тръбите за спирачките също.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Поръчах го тая вечер. Ще видя Жоро да ме зеведе при някой свестен майстор да го сложи и да видим дали трябва нещо да се пипне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X