Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбити шлици и каре на кардана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разбити шлици и каре на кардана

Появи се проблем с Rocky Berttone. Първоначално звънтеше нещо по ходовата част и на всяко тръгване на по- ниска скорост продължаваше да се чува звънене. След проверка на канал се останови разбити шлици на предния кардан и каре за смяна на задния. Та се заформи оркестър от звуци и тракания по ходовата част.
    Някой сменял ли е карето на задния кардан и къде е намерил? С шлиците нямаm представа как ще се оправят. Видях, че във форума е писано за някакви хора от Кубрат, който се занимавали и възстоновявали разбитите шлици. Хората роботели и с куриери.
    Последно редактирано от snowblind; 28-09-12, 21:48.

От: Разбити шлици и каре на кардана

Каретата на двата кардана са еднакви, поне на Рокито.
    Има ги по магазините. Еднакви са с каретата за заден кардан на Фероза.
    Размерът е 28.00x32.00/80.00 mm. Около 30-тина лева на каре.

Кои шлици са разбити? Телескопичната част на предния кардан ли?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Да, бях при дядо Владо и ми спомена, че ти си има проблем с тези шлици.
      От къде може да се купят по- качествени карета ?

Коментар

Първоначално публикуван от snowblind Преглед на мнение
        С шлиците нямаm представа как ще се оправят. Видях, че във форума е писано за някакви хора от Кубрат, който се занимавали и възстоновявали разбитите шлици. Хората роботели и с куриери.
        Шлиците ги сменят и правят динамичен баланс на кардана , само трябва предварително да питаш имат ли шлицова двойка за твоя джип /смяна шлици и баланс на кардан за Патрол - 160 лв + 20 лв куриер / .
        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Да, бях при дядо Владо и ми спомена, че ти си има проблем с тези шлици.
          От къде може да се купят по- качествени карета ?
          Проблеми с шлиците не съм имал. Бях разбил карета на преден кардан. Колко са качествени новите обаче не мога да кажа, времето ще покаже

Кардани правят и в София, в Орландовци.
          Ще се обадя да питам точно къде. Георги (gogo16) си е правил кардана на рокито при тях.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Благодаря за съдействието колеги. Вчера чух еидн звук , като виене тих, при завой с голям градус и се чудя това нови 20 ли са. Причината за притеснение започна с едно звънливо дрънчене, като тел по ламарина.

Коментар

Малко подробности и снимков материал. Карето на задния кардан вече е сменено. Показа се, че имам проблем с фланеца, едното ухо е откъртено и го няма и за това се е разбило карето.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0793.jpg
Прегледи:1
Размер:119.5 КБ
ID:5413003Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0796.jpg
Размер:126.0 КБ
ID:5413004
              Снимах и шлиците, но още не са свалени и луфта е голям и да ги гледам са си за смяна.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0795.jpg
Размер:98.6 КБ
ID:5413006Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0794.jpg
Размер:143.6 КБ
ID:5413005

Коментар

Имам един заден диф за части. Счупен е пиньона. Ако не можеш да откриеш фланеца за скоросите дай да видим дали става от заден диф. Има някаква малка вероятност да става като диаметър и брой шлици, не знам. Преди да го сваляте източи маслото на раздатката, иначе ще ви измие очите.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

За сега намерих по телефона шлиците и фланеца. До довечера ще се изясни здраво ли е и пасва ли от донора!
                  Тръгнах си и вече май са го свалили фланеца. По- късно ще разбере кой сух и кой мокър.

EDIT: Няма проблеми зад фланеца има семеринг и не е изтекло повече от 10мг. масло. Ако е здрав семеринга няма опасност.
                  Последно редактирано от snowblind; 01-10-12, 15:21.

Коментар

Новия фланец вече е на мястото си. Кардана със смененото задно каре което излезе 30лв. и точно тези мерки който каза колегата Горчев 28/32/80мм.
                    След дълго търсене на предния кардан, с тез шлици явно им е салбо място, защотото звънях на всички автоморги предлагащи части и масово са продадени. При шлиците има едно уплътнение и ако замине шлиците са изложени на вода и всяква смрад дето може да влезе и отделно гресиране трябва. Решението е, поръчах си тунингован кардан с обещания да е много по надежден и здрав от оргиналния преден кадан на Rocky от една фирма на Симеоновско шосе. Утре сутринта трябва да е готов и ще го снимам да се види какво се е получило. Разликата с преден кардан вотра употреба, който намерих на едно място в София е 80лв.
                    Последно редактирано от snowblind; 03-10-12, 15:42.

Коментар

Няма проблеми зад фланеца има семеринг и не е изтекло повече от 10мг. масло. Ако е здрав семеринга няма опасност.
                      По принцип семерингите лягат на фланеца. Я проверете дали имаш масло в раздатката въобще да не се окаже, че тези 10 мг са ти били всичкото масло в раздатката.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        По принцип семерингите лягат на фланеца. Я проверете дали имаш масло в раздатката въобще да не се окаже, че тези 10 мг са ти били всичкото масло в раздатката.
                        Днеска бях като слагаха новия фланец и по изтече повечко, но не кой знай колко. Сменял съм преди 2000км маслото на раздатката и има. Утре ще проверя нивото и сигурно ще долея малко.

Ето го и новия кардан.

Коментар

Кардани правят и в София, в Орландовци.
                          Ще се обадя да питам точно къде. Георги (gogo16) си е правил кардана на рокито при тях.[/QUOTE]

Ванката е объркал квартала - във Военна Рампа си има цял завод за кардани - правят на Тролеите и автобусите от градския транспорт. Там балансирах моя
                          Да не се окаже , че много фирми предлагат кардани, а всъщност ги "поръчват" там.

Коментар

Ми нещо такова ще излезе. От работилницата във Военна рампа ги поръчват, от тези при Симеоновско шосе и то не един или два да са поръчвали, а на доста колеги до колкото разбрах.

Коментар

Благодаря за съдействието колеги. Вчера чух еидн звук , като виене тих, при завой с голям градус и се чудя това нови 20 ли са. Причината за притеснение започна с едно звънливо дрънчене, като тел по ламарина.
                              Колега,на бертонето,не знам,но на ферозата има една ламарина зад фаровете,която при при пълен ляв дясната гума стържеше в нея и имах усещането,че се е скапало карето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X