Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгревни свещи за Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подгревни свещи за Роки

Ментеливи свещи!!!
    Сложил съм Беру ... преди няколко години, ама ... няма да ти кажа колко струваха, че ....
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Лятото беше изгоряла една. Смених само нея. Но тя беше директно прекъснала.
      Сега от веднъж са заминали и останалите 3 стари, но са пробили на късо, а не са прекъснали.
      Марката им е Iskra. Не знам какви са по произход.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Китайски .... к'ви да са.

Сега като ги купиш още веднъж и ... си събрал пари за "истински".
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Не съм ги слагал аз, така го купих. Намерих само една фирма за подгревни свещи с име Iskra, пише, че е чешка.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            Свалих свещите. Проверих ги днес. Мултимерът показва, че са наред. Свързани обаче харчат ток, грее корпуса, но не и върха. Четвъртата е наред, грее само върха. Съпротивлението и е 0,125 ома.
            Поръчал съм нови, да видим дали ще запали или има още нещо.
            Видя ли, че само с мерене не става. Трябва и гледане.
            Търси NGK.

Коментар

В момента съм поръчал някакви. Mарката е HKT.Твърдят, че са японски, съмнявам се.

Истински японски NGK не знам къде ще намеря тук, всеки от търговците твърди, че само при него са оригинални, другите били ментета .
              По чужбинските сайтове за този мотор на NKG иматY-146R, като цената за 4 броя един и същи модел свещи започва от 65 и стига 100 лева.
              На външен вид изглеждат еднакви като свещ и като опаковки.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

В момента съм поръчал някакви. Mарката е HKT.Твърдят, че са японски, съмнявам се.

Истински японски NGK не знам къде ще намеря тук, всеки от търговците твърди, че само при него са оригинални, другите били ментета .
                По чужбинските сайтове за този мотор на NKG иматY-146R, като цената за 4 броя един и същи модел свещи започва от 65 и стига 100 лева.
                На външен вид изглеждат еднакви като свещ и като опаковки.
                НКТ и НЖК е едно и също. Дано не е менте.

Коментар

NGK и NTK са едно и също. На NGK логото е червено, на NTK зелено. Проверих им цената, 35 лева на брой, но няма налични, края на март евентуално.

Моите са HKT, изписано с латински букви. Друга фирма е, наистина е японска, но само Господ знае това, което стига до тук какво е. Свещите нагряват до червено за около 5 секунди. Пробвах ги преди да ги наслагам. Времето и на четирите е приблизително еднакво. С новите свещи запали веднага.

Пробвах обстойно как работи релето за управление на свещите. Няколко часа с осцилоскопа разкриха това, което не пише в документацията.

Между 4-ти и трети цилиндър има една накъдрена шина. Използва се като резистор за измерване на тока на свещите. Между трети, втори и първи шината е права и свещите са в паралел.
                  Напрежение от акумулатора се подава към свещта на 4-ти цилиндър. От там през резистора и по шината към другите 3 свещи.
                  Ако изгори свещта на четвърти цилиндър електрониката няма как да я усети! Ако изгори свещ на трети, втори или първи цилиндър електрониката я усеща. Познава са по много късите интервали на щракане на релето за подгрева. Колкото повече изгорели свещи има толкова по-къс е интервала. Ако са изгорели и трите релето щрака подобно на реле за мигачи през около секудна.
                  Електрониката мери каква е температурата на охладителната течност и от там смята какво да бъде времето за подгрев.
                  Също така след като включи свещите мери формата на тока през тях. Колкото по-нагрети са свещите топлова по-малко ток консумират, съпротивлението им расте с нагряването.
                  Така се преценява кога да спре подгрева. Ако формата на тока не се променя, а остава все един и същ това е индикация за пробила свещ. Поведението на релето е това, което наблюдавах при мен - защочва да щрака като реле за мигачи.

Поведението на двигателя с неработещи свещи:
                  една - пали, разликата е почти незабележима, само припушва синьо/сив дим първите няколко секунди.
                  две - пали значително по-мудно, пуши, тресе, тропа обилно.
                  три - едвам пали, пуши и първите 1-2 минути работи неустойчиво на ръб да загасне. Димът мирише на сурова нафта.
                  четири - не успя да запали въобще, само пуши и мирише на сурова нафта. Пушилката която вдига е невероятна.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

NGK и NTK са едно и също. На NGK логото е червено, на NTK зелено. Проверих им цената, 35 лева на брой, но няма налични, края на март евентуално.

Моите са HKT, изписано с латински букви. Друга фирма е, наистина е японска, но само Господ знае това, което стига до тук какво е. Свещите нагряват до червено за около 5 секунди. Пробвах ги преди да ги наслагам. Времето и на четирите е приблизително еднакво. С новите свещи запали веднага.

Пробвах обстойно как работи релето за управление на свещите. Няколко часа с осцилоскопа разкриха това, което не пише в документацията.

Между 4-ти и трети цилиндър има една накъдрена шина. Използва се като резистор за измерване на тока на свещите. Между трети, втори и първи шината е права и свещите са в паралел.
                    Напрежение от акумулатора се подава към свещта на 4-ти цилиндър. От там през резистора и по шината към другите 3 свещи.
                    Ако изгори свещта на четвърти цилиндър електрониката няма как да я усети! Ако изгори свещ на трети, втори или първи цилиндър електрониката я усеща. Познава са по много късите интервали на щракане на релето за подгрева. Колкото повече изгорели свещи има толкова по-къс е интервала. Ако са изгорели и трите релето щрака подобно на реле за мигачи през около секудна.
                    Електрониката мери каква е температурата на охладителната течност и от там смята какво да бъде времето за подгрев.
                    Също така след като включи свещите мери формата на тока през тях. Колкото по-нагрети са свещите топлова по-малко ток консумират, съпротивлението им расте с нагряването.
                    Така се преценява кога да спре подгрева. Ако формата на тока не се променя, а остава все един и същ това е индикация за пробила свещ. Поведението на релето е това, което наблюдавах при мен - защочва да щрака като реле за мигачи.

Поведението на двигателя с неработещи свещи:
                    една - пали, разликата е почти незабележима, само припушва синьо/сив дим първите няколко секунди.
                    две - пали значително по-мудно, пуши, тресе, тропа обилно.
                    три - едвам пали, пуши и първите 1-2 минути работи неустойчиво на ръб да загасне. Димът мирише на сурова нафта.
                    четири - не успя да запали въобще, само пуши и мирише на сурова нафта. Пушилката която вдига е невероятна.
                    Евгени е мноооого прав - трябва да ти дадем "професура" по Роки-та.

Коментар

А какво е поведението с 4 работещи коректно свещи спрямо описаните симптоми?
                      ПС. Може и много идиотски да ми е въпроса, ама Рокито ми е първи дизел и първа джипка изобщо, та всичко по него ми е доста мътно
                      Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                      Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

С 4 работещи пали с лекота.
                        След даване на контакт ясно и силно се чува щракане на реле. Това е подгрева. Светка и индикацията за подгрев. Индикацията свети 7-8 секунди на студено и около 3-4 на топло. След това индикацяита загасва. Това е знак, че двигателят е подгрят и може да се пали. Свещите обаче остават включени още 20-30 секудни. Ако изчакаш ще чуеш изключването на релето.
                        След като запали двигателя има цикли на послегреене. Тогава индикацията не свети, но се чува включване и изключване на релето за свещите през интервали около 15 секунди. Тогава включва за около 5 секунди, изключва, почива 15 и пак. Циклите ги изброих до 10 при студен двигател, което прави още 3 минути след запалване. При топъл мотор са по-малко. Най-малко успях да стигна до 3.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

На ниски обороти циклите могат да се следят и по стрелката на волтметъра.
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                            Евгени е мноооого прав - трябва да ти дадем "професура" по Роки-та.
                            Професура...вместо да омайвам някое гадже аз меря подгревни свещи и релета

Това ме подсети за един стар виц:
                            Деканът пред студенти:
                            - Колеги, моля за внимание! Гостува ни един от най-заслужилите професори в областта. Има над 30 издадени книги, 150 статии и публикации.
                            Бурни аплодисменти в залата. Професорът влиза.
                            - Добър ден, колеги, за мен е чест да бъда сред вас!
                            - Добър ден! - отвръща залата. Глас от последните редове:
                            - Господин професоре, чел съм много от вашите трудове и смятам, че вие сте направил всичко възможно в този живот!
                            - Ами колега, не всичко. Как да ви кажа - едно лято в младостта ми бяхме на бригада. От дума на дума с една колежка се оказахме в сламата. Но нещата не се получиха, аз опитвам, тя потъва в сламата. Ех тогава да имах поне една от тия 30 книги да и подложа под дупето...
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Абе като го запаля сутрин изпушва отначало и работи много нестабилно за 20-30 секунди или докато не го изфорсирам. Та се замислих дали е нормално така или да си припозная някой от описаните симптоми.
                              Ама предполагам съм като героя на Джеръм К. Джеръм от първите страници на "Трима души в една лодка", който четейки за симптомите на най-различни болести, решава, че страда от всяка една от тях...
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                                На ниски обороти циклите могат да се следят и по стрелката на волтметъра.
                                Че Ге-гата и волтметър ли има бре.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X