Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгревни свещи за Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подгревни свещи за Роки

Здравейте,

Последните дни позахладня в София и рокито взе да прави магарии като пали. Осезаемо пали по-трудно. След като запали тресе няколко секунди, пуши много, след това се стабилизира и спира да пуши. Започна да го прави от веднъж. Мерих свещите, на 4-ти цилиндър е изгоряла. Това до голяма степен обяснява нещата.

Тръгнах да търся свещи, обаче...изненада!
    Сервизното ръководство казва - за 2.8 ТД (DL52) трябва да са на 7V. За 2.8 чист дизел (DL-51) дават два типа свещи - на 10.5V и на 7V.
    При мен в момента са монтирани свещи на 12V. Имат ясна маркировка на тях ISKRA 12V.

При мен двигателят е сменян. От 2.8 чист е минато на 2.8TD. Предполагам, че релето е от стария мотор.
    Някой знае ли от къде идват разликите за DL-51? Може би различни релета за подгрева?
    Можете ли да препоръчате хубави срещи за Рокито като марка и модел?
    Довечера ще премеря какво напрежение подава релето към свещите, но ми е интересно как стоят нещата теоретично.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Подгревни свещи за Роки

Основния световен производител на свещи е японския NGK.
    В Европейския им сайт има търсачка по марка и модел.

Коментар

Иване, повечето фирми за авточасти по Симеон, а и други, взимат от фирмата РУДИ-96. Тя се намира в ляво по средата на отсечката за с.Лозен от околовръстен път. За познати съм купувал всякакви нагревателни свещи за различни автомобили от там. Имат и японски. Звънни им, защото досега за мен, разликата им е била само в дължината на свещите. Хубавото е, че работят и събота и неделя.
      Ако модератора сметне, че има реклама, да трие.
      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
        Иване, повечето фирми за авточасти по Симеон, а и други, взимат от фирмата РУДИ-96. Тя се намира в ляво по средата на отсечката за с.Лозен от околовръстен път. За познати съм купувал всякакви нагревателни свещи за различни автомобили от там. Имат и японски. Звънни им, защото досега за мен, разликата им е била само в дължината на свещите. Хубавото е, че работят и събота и неделя.
        Ако модератора сметне, че има реклама, да трие.
        Знам я, пазарувал съм няколко пъти от тях. Но това е следващ въпрос. За сега трябва да разбера какви ми трябват като напрежение.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Релето за свещите подава 10.5V според мултимера. Явно релето си е от стария мотор и не е сменяно при смяната на двигателя.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
            Релето за свещите подава 10.5V според мултимера. Явно релето си е от стария мотор и не е сменяно при смяната на двигателя.
            Ако имаш път наоколо - обади се. Имам над 20г. опит с дизели. Имам и Хапаратура за диагностика.

Коментар

Малко синтезирана теория от няколко форума и ръководства:

Релетата за управление на подгревните свеши са 2 вида.
              I - с фиксирано време за подгрев - винаги грее едно и също време. Монтира се на DL-42. Не следи температура на охлаждащата течност. Четирите свещи са в паралел на обща шина. Работи със свещи на 10.5V.

II - с променливо време за подгрев - времето за подгрев зависи от температурата на охлаждащата течност. Монтира се на DL-50, DL-51 и DL-52. Има датчик за температурата в корпуса на термостата и слухти колко е топло. Три от свещите са на обща шина, четвъртата е през съпротивление (накъдрена част на шината). Съпротивлението се използва за следене на тока през свещите. Препоръчват се свещи на 7V.

За сега остава мистерия как се регулира напрежението на свещите. И в двата случая управлението на свещите е свързано през реле директно към +12V на акумулатора.

Четенето продължава.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Ванка, скоро ще ти присъдим званието "Дайхатцу Академик"! Респект!
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Колега на пажерото си слагах свещи 6v въпреки че подаваше както при теб 12v палеше при от четвърт без да изчакваш свещите защото на 6 волтова свещ като подадеш 12 волта тя светва за 3 сек. Проблема при мене беше че ги сменях всяка година, но мен ме удовлетворяваше. Сега пажерото го кара баща ми и според него трябва да са 12 волтови, да така е но трябва да изчакаш поне 10 сек. за да запали нормално. След като завъртиш контактния ключ за да запалиш релето трябва да изключи, така че, според мен слагай 6 волтови и не трябва да чакаш да угасне лампата

Коментар

Първоначално публикуван от abshristov Преглед на мнение
                    Колега на пажерото си слагах свещи 6v въпреки че подаваше както при теб 12v палеше при от четвърт без да изчакваш свещите защото на 6 волтова свещ като подадеш 12 волта тя светва за 3 сек. Проблема при мене беше че ги сменях всяка година, но мен ме удовлетворяваше. Сега пажерото го кара баща ми и според него трябва да са 12 волтови, да така е но трябва да изчакаш поне 10 сек. за да запали нормално. След като завъртиш контактния ключ за да запалиш релето трябва да изключи, така че, според мен слагай 6 волтови и не трябва да чакаш да угасне лампата
                    Не е баш така.Трябва си абсолютно конкретно за всеки вариант на с-мата.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Разликата на 7 10,5 и 12 волта свещи е времето за греене.Колко време подава + твоето реле? Ако е от "бързите" слагаи малък волтаж.
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Бсички свещи ди има в обикновен, бърз и още по бърз вариант.
                        За това препоръчах сайта на NGK.

Коментар

Лампата гасне за около 5-6 секунди след даване на контакт.
                          След още 20 до 30 секунди се чува, че изключва релето.

NGK за всички двигатели на Роки препоръчват едни и същи свещи на 7V с един и същи производствен номер и един и същи код за поръчка.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Това на студено или загряла?
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

На студено. Първи старт за деня. На загряло е горе-долу на половина като време.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X