Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгревни свещи за Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подгревни свещи за Роки

Съжалявам,не знам,мисля,че за този сезон това е много време за 7в.свещи.Да кажат учените.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Никак не е много. Има системи при които свещите греят и след стартиране. При мен до достигане на 60градуса на антифриза.

Коментар

Тази сутрин 30г.дизаел със старата с-ма за подгряване : гря 8-9 сек.до изгасване на лампата(предваритен подгрев) и още 24сек. до изкл.на свещите-12в.,новата с-ма на същия дизел е с друго реле,други свещи пак 12в. и вс ост.същото като старата-темп.датчик на водата и грее доста по-малко при същите у-вия.Тойотата ми в нейната гоина на производство има с 6в.св и 11в.св.,моята е с 6в. и при -20-25 грее по-малко до заг.на лампата,а продължава да грее повече до изключване не свещите.И двете палят моментално след изг.лампата-предв.подгрев(както на всички).
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Рокито взе да се бъзика на палене.
          Винаги до сега палеше от четвърт. Сега пали, но мотора се тресе, пуши и така няколко секунди. След това се оправя. Това само на студено. Постопли ли няма грижи.
          Днес му смених маслото. Промяна никаква. След като преседя 5-6 часа загасен запали, потресе, потропа, попуши и се оправи. Същият ефект съм виждал на 6 цилиндров двигател, когато не разпали всички цилиндри.

Системата за подгрев е с плаващо време. Проверих всички свещи, шината между тях, къдрицата, с която релето мери тока към свещите. Всичко изглежда наред. Съпротивлението на свещите и токовият сензор е в норма, подава се напрежение.
          Поведението на подгрева при първо палене е - след контакт светва лампата, свети около 7-8 секунди. След това загасва, но не се чува да щрака реле. Релето се чува след поне още 20 секунди.
          След първоначалният подгрев имаше няколко цикъла на послегреене. Всеки за по около 5 секунди. Грее 5 секунди, спира за 10-15. Пак грее, пак спира. Това по слух. При послегреенето друга индикация няма.
          Сега ми направи впечатление, че послегреенето е много по-кратко. Чува се как релето включва, след което веднага изключва. Грубо около 1 секунда включва, пак 15-тина секунди почива.
          Ако двигателят е топъл първоначалният подгев е осезаемо по-кратко време. Това ме кара да мисля, че системата за плаващо време работи, също и датчика за температура.

По джипа нищо не е пипано преди да се появи проблемът с паленето. 100 пъти си прехвърлих през главата дали преди това не съм ходил да пипам нещо и в резултат на това да се лигави.
          Проблемът се появи изведнъж. Не е в следствие на постепенна деградация, една сутрин не запали както предната, а се разтрака, разтропа и събуди, и опуши половината махала.
          Върви на пушка, не пуши, не беше пипнал старото масло. Акумулатор има, не е паднал, на стартер върти бодро и енергично.

На някой случвало ли се е подобно нещо?
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Днес сутринта запали с 300 зора. Въртях 10 минути докато припали. Първонаално пушеше зверски, след това спря. Според мен е някакъв генерален проблем с подгрева.
            Запали ли веднъж повече ядове не дава, пали от четвърт.
            Разглобих контролера за подгрева, вътре е като нов. Няма дори прах. Всички спойки изглеждат като нови, няма следи нещо да е горяло в него, да е мокрен.
            Държи се абсолютно неадекватно. На студен мотор индикацията, че грее свети 2-3 секунди, след това сира, чува се, че щрака и контактора са свещите.
            След като запали и трява да послегрее, контактора започва да щрака като реле за мигачи. Така около половин минута. След това спира.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Провери ли масата от двигателя към ключ-масата? Звучи ми като проблем с нея.

Коментар

Маса има. Стартерът върти на поразия, но не пали. Отзад пуши много, следва и нафта да има. Пробвах да откача клапана на нафтовата помпа, спира да пуши веднага.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

ЗЕми една жица и го подгрей ръчно.
                  Ако запали читаво е релето, ако не свещите
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Имах подобен проблем с напукано маркуче от резервоара към тръбичките за помпата. Оттам дърпаше въздух в системата. Но в такъв случай може да прекъсва и после.

Коментар

Не, запали ли един път няма грешка. Не прекъсва, не тресе, не пуши. Пали си на втория зъб, както когато го купих от теб.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Не, запали ли един път няма грешка. Не прекъсва, не тресе, не пуши. Пали си на втория зъб, както когато го купих от теб.
                        А свещите греят ли със сигурност?
                        Една по една и на акумулатора?

Коментар

Преди два дни грееха. Всяка една по една. Съмнява ме вчера да са изгорели всички, но при всички положения довечера ще започна с проверка първо на това.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Преди два дни грееха. Всяка една по една. Съмнява ме вчера да са изгорели всички, но при всички положения довечера ще започна с проверка първо на това.
                            Засечи и за колко време загряват!!

Коментар

От ГНП излиза куплунг с 3 проводника. Един ходи на клапана за подаване и спиране на горивото. Другите два отиват на друг клапан или датчик на помпата. Някой да знае за какво е вторият? В документацията не намерих нищо.

Подгревните свещи работят около 10 секунди преди да изключи релето им. До тях стигат 10 волта, харчат 80А според амперклещите.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Свалих свещите. Проверих ги днес. Мултимерът показва, че са наред. Свързани обаче харчат ток, грее корпуса, но не и върха. Четвъртата е наред, грее само върха. Съпротивлението и е 0,125 ома.
                                Поръчал съм нови, да видим дали ще запали или има още нещо.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X