Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за групово закупуване на дневни диодни светлини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идея за групово закупуване на дневни диодни светлини

В закона пише включени светлини или дневни такива.

"
    3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко от 50 метра.
    (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини. "

Късите ти СА сертифицирани, погледни си фара.

И пак смело вървим по нашата си пътека, да разводним темата с разсъждения и вода от девет кладенеца.

Колегата предлага да се обединим и да си купим на едро.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ако иде реч за от Китай, може да възникне проблем с митниците, ако нямат CE сертификат, а често и шипинга е ужасно скъп. Понеже като тръгна да купувам нещо преравям целия нет из иснови, в повечето пъти излиза по-безпроблемно да се купят от европа или ако ги има тук - да се купят от тук. Това исках да кажа с горното, а не да отказвам някой. Просто много добре си направете сметката.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз, точно поради изложените от теб причини, предлагам да купим устройства за включване на вече наличните фарове, а не да се купува нещо като ДРЛ без сертификат и на подобна цена. А иначе си има сертифицирани ДРЛ и тук, но цената започва от 80 лв. за китайски и надхвърля 300 за немски.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          При използване на оригиналните фарове на автомобила не е нужно да се тревожиш за горните изисквания, те така или иначе са сертифицирани вече.
          Ако ползваш късите светлини от оригиналните фарове, нямаш проблем, да. Но ако се ползват дългите светлини, тогава вече не е легално.

На практика и модул за намалени къси също не е легален, защото е конструктивно изменение, а за такова се минава технотест, изпитване за хомологация. Това – ако говорим принципно и подробно, де.

Има една малка уловка, която аз лично се чудя дали да не използвам:

Има фирми, дето продават за определени модели коли тунинг-фарове, които са с лупи за ксенон, кристални (гладки) лещи и с вградени светодиодни дневни светлини – или "ангелски очи" около цоклите на ксенона, или в края на фаровото тяло, като светодиодни ленти.

Та тия "тунинг-фарове", ако не се лъжа, би трябвало да се водят стандартна резервна част и отговорността за хомологацията им да лежи изцяло върху производителя и вносителя. Тоест ако имат означения (и) за дневни светлини на стъклото и ако си нося касовата бележка от купуването им, би трябвало да съм в спокойни води... Как мислите, така ли е?...

Единственото лошо на тоя вариант е, че едни такива нови фарове са към 300 кинта комплекта (поне толкова са за моята кола). Има за други модели и по-скъпички. Ама и 300 не са малко пари... Верно – нови фарове, верно – подготвени фабрично за ксенони, верно всичко, ама...

Коментар

Не са подготвени фабрично за ксенони, а са просто с лупи. За да са за ксенони легално, трябва да имаш датчици за положение на окачването, и да има механизъм, който регулира динамично фаровете.

Въпросните фарове, ако са легални, би трябвало да са предназначени само за халогенни крушки, не и за ксенони.

...Голфови фарове с гладко стъкло са 100 кинта комплекта. 300 за комплект фарове със все лупите не е много. Лошото е че го има само за най-масовите немски коли предимно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Не са подготвени фабрично за ксенони, а са просто с лупи. За да са за ксенони легално, трябва да имаш датчици за положение на окачването, и да има механизъм, който регулира динамично фаровете.

Въпросните фарове, ако са легални, би трябвало да са предназначени само за халогенни крушки, не и за ксенони.

...Голфови фарове с гладко стъкло са 100 кинта комплекта. 300 за комплект фарове със все лупите не е много. Лошото е че го има само за най-масовите немски коли предимно.
              Мерси за разяснението – признавам, че преди не съм се интересувал от ксенонови фарове и на практика не направих разлика. Щом видях, че са с лупи, реших, че са за ксенон; не знаех, че обикновени халогени също може с лупи, не с френелови.

Иначе в моя случай са за Rover 200, но не е важно, а и форумът не е за такива коли
              Казваш, че 300 за два фара вътре със светодиодите и лупите не е много? Да взема да се замисля по-сериозно, значи...

Коментар

Пуснахме 15 теми по един и същи въпрос, но общо взето - много съм разочарован от създалия се екшън! Да ги оставят незадължителни, а който иска да си сложи каквото иска да свети!
                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от turin Преглед на мнение
                  не с френелови.
                  Всички фарове с гладко стъкло не са с френелови лещи. Които не са с лупи, не са с лещи въобще - карат го само на рефлектор.

Коментар

Вие го направихте световен проблем това каране на фарове.
                    За мен, глупавото е само карането в града на фарове. Така или иначе, изляза ли на междуградко, си ги пускам винаги. От години така.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Пускахме линкове, ама май в най-неподходящата тема - там дето беха караниците "за" и "против".
                      Ето линк с доста изчерпателна статия и отговори от технотест и всички изисквания.

http://www.tuning.bg/avto-novini/drl...algariya-23124

Ето и линк с евтини дневни, сертифицирани и от Германия се доставят. Аз вече монтирах едни, не са ой знае какво, но са си сертифицирани наистина и вече минаха през един силен дъжд па още си светят . Разбира се за тия кинти не светят като филипс за 200 евро или оригинални на мерцедес или ауди. Ама минах покрай доста полицейски постове и даже явно те ги харесаха щом не ме спряха

http://www(.)ebay(.)de/itm/High-Powe...ht_1932wt_1140
                      Последно редактирано от sparkybg; 11-08-12, 02:26.
                      висете отпуснато

Коментар

Колеги,извинявам се ако не е това темата,но ако си направим,по евтино решение,да сложим от тези светодиодните ленти,на метър дето са,дали няма да свършат работа за пред полицията?И на двете си коли имам място под фаровете,където да я сложа Минава ли номера?
                        Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Първоначално публикуван от Driftacha Преглед на мнение
                          Колеги,извинявам се ако не е това темата,но ако си направим,по евтино решение,да сложим от тези светодиодните ленти,на метър дето са,дали няма да свършат работа за пред полицията?И на двете си коли имам място под фаровете,където да я сложа Минава ли номера?
                          Не минава. Нали досега пишем за сертифициране и т.н..... Не си си направил труда да прочетеш явно
                          висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                            Аз, точно поради изложените от теб причини, предлагам да купим устройства за включване на вече наличните фарове, а не да се купува нещо като ДРЛ без сертификат и на подобна цена. А иначе си има сертифицирани ДРЛ и тук, но цената започва от 80 лв. за китайски и надхвърля 300 за немски.
                            и според мен това е решението за по-старите автомобили....... днес сложих и на субаруто такъв модул........ пали си оригиналните светлини плавно /засега на 50%/ и няма да мисля за сертификати

Коментар

Що се занимавате с глупости,карайте си на къси фабрични светлени и си гледайте кефа.Аз от 100 вата не знам си какви там бяха си сложих 55вата .
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение
                                Що се занимавате с глупости,карайте си на къси фабрични светлени и си гледайте кефа.Аз от 100 вата не знам си какви там бяха си сложих 55вата .
                                Аз карам или на халогени или на габарити или в комбинация
                                Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                                Не минава. Нали досега пишем за сертифициране и т.н..... Не си си направил труда да прочетеш явно
                                Четох,ама отгоре отгоре
                                Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X