Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за групово закупуване на дневни диодни светлини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за групово закупуване на дневни диодни светлини

Тъй като ,вече излезе в Държавен вестник, решението да караме с пуснати дневни светлини и през деня, ме гложди идеята, да закупим по-голямо количество дневни диодни фарове на доста ниски цени. Идеята ми дойде, след преглед на много сайтове и наистина цените са много сносни за някакви количества. Тук в Б-я не падат под 30-40 лв. Диагнозата, няма силен акумулатор и си е направо необходимост от такъв вид дневни светлини. След влизане в сайта, ползвам гугъл преводач, превода си е направо изкривен , а и никога не съм пазарувал чрез e-bay. http://www.ebay.ca/sch/sis.html?_nkw...d=160626198411
    Затова ще чакам Вашите мнения и евентуално решение за да закупим някакво количество, за нашите джипки. Сайта е примерен и не споря ,че е най-добрия.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

От: Идея за групово закупуване на дневни диодни светлини

колега, тези не са добри - имам 2 такива комплекта, ако искаш, ще ти ги подаря!
    За да не те бъзикат куките, трябва лампите да са сертифицирани - "китайци" от 20лв със сертификат НЯМА.
    Разполагам с фабрика за монтаж на платки със 100 човека персонал и имаме 7-8 годишен опит с LED и то с диоди от типа на тези в Ауди и МВ, но няма кой да направи тяло за лампите, а и после трябва да се мине сертификация, която е няколко хиляди лв...

По-доброто решение е модул, който автоматично включва САМО дългите или късите светлини с 20-30% яркост и не пали таблото, габаритите и т.н. Икономията е значителна, а при включване на къси/дълги светлини всичко си работи всеедно системата я няма... има ги на пазара по 40-60лв
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

В същност някой знае ли какви са точно изискванията за тези дневни светлини , та да нямаме разправия с полицията.
      Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнение
        В същност някой знае ли какви са точно изискванията за тези дневни светлини , та да нямаме разправия с полицията.
        От гледна точка на потребителя - всяка светлина ползвана в МПС в ЕС трябва да има "Е" в кръгче щамповано на стъклото. Ще рече че е сертифицирана за ЕС. От гледна точка на производителя на осветителното тяло е един кошмар от изисквания събрани в една дъъълга евродиректива. Казано с други думи - нямаш право да променяш нищо по едно такова. Нито вида на крушката , нито захранването, нито рефлектори, нито стъкла.... нищо. То така е сертифицирано и толкоз. Не че някой на пътя ще се усети, но стане ли някоя сериозна беля застрахователи и юристи могат да те цакат на това основание.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          По-доброто решение е модул, който автоматично включва САМО дългите или късите светлини с 20-30% яркост и не пали таблото, габаритите и т.н. Икономията е значителна, а при включване на къси/дълги светлини всичко си работи всеедно системата я няма... има ги на пазара по 40-60лв
          Дай някакво линкче, ако не е проблем.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Снощи ми монтираха на пасата смарт-дрл модул - програмира се според желанието на всеки клиент, например късите светлини да светят на 60% щом запалиш мотора и да загаснат при включване на габарити/фарове/примигване с дългите... Аз понеже имам ксенон на късите, сложихме дрл-а да пали дългите на 30% яркост, което е предостатъчно за постигане на ефект като при по-новите автомобили, които имат отделни дрл светлини (но не светодиодни), а консумацията е само около 30 вата вместо над 150 (нормално на къси светваш 110+10 отпред и още 10-20 отзад плюс таблото и т.н.)... Дават гар. книжка с упътване и можеш сам да си пренастроиш функциите.
            Другата седмица мисля да сложа и на дългите на Сузукито - на него обаче се обръща поляритета, щото джапанките са с управление по "-"

Не давам линк за да не правя реклама, а и в момента навсякъде са затрупани с работа...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              От гледна точка на потребителя - всяка светлина ползвана в МПС в ЕС трябва да има "Е" в кръгче щамповано на стъклото. Ще рече че е сертифицирана за ЕС. От гледна точка на производителя на осветителното тяло е един кошмар от изисквания събрани в една дъъълга евродиректива. Казано с други думи - нямаш право да променяш нищо по едно такова. Нито вида на крушката , нито захранването, нито рефлектори, нито стъкла.... нищо. То така е сертифицирано и толкоз. Не че някой на пътя ще се усети, но стане ли някоя сериозна беля застрахователи и юристи могат да те цакат на това основание.

Това пише ли го някъде?

Защо питам - бърз преглед на парка пред офиса показа:

Тойота РАВ4 2006 няма нищо по "стъклата" и на предните, и на задните светлини;
              Поло 1998 има "Е" + цифра в кръгче и за задните, и за предните;
              ЛР Дискавъри 1996 - като полото.

Ако няма да ни искат сертификат към дневните, то всеки китаец би отбил номера, мисля. "Е" в кръгче ще му сложа лесно

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                Това пише ли го някъде?
                Пише го. Във въпросната наредба. Не ми се търси сега. На сайта на Министерство на транспорта - ИААА ги има всичките систематизирани. Ако ти се чете ....

РАВ4-ката може да е внос от Швейцария, Щатите или друго неевропейско място. За там тези не важат. А технотест се минава по втория начин и така.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз имах в предвид ясно ли е какво точно трябва да представляват дневните светлини - допълнителни диодни фарове , късите да светят на някакъв процент или нещо друго?
                  Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Всякакви китайски светлини се продават и тук, при това отдавна.

Колкото до другото - трябва не просто Е, ами точно определено Е, ако искате да минат за дневни. Ама това ако и проверяващия е в час, а тия май са дефицит.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съветвам ви да не поръчвате от Ибей, защото това ''евтино'' удоволствие си е като прасе в чувал.
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        Другата седмица мисля да сложа и на дългите на Сузукито - на него обаче се обръща поляритета, щото джапанките са с управление по "-"

Не давам линк за да не правя реклама, а и в момента навсякъде са затрупани с работа...
                        На Сузи си е малко приключение, най-лесно става при релетата, от там и управляващия плюс за изключване на ДРЛ при вкл. на габарити. Миналата седмица монтирах такова, 3 часа отне само намирането на управлението по минус.
                        47 лв. излезе с доставката.
                        Пусках тема в раздел Тунинг за групово закупуване на тези блокове, но се оспами темата веднага и затова се отказах.
                        Иначе управляващите по плюс съм намерил за 29 лв. без доставката.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

У нас практически важат Правилата на ИКЕ-ООН, най-малкото заради Наредба 86 от 2004г. на Министерство на транспорта и съобщенията. Която наредба приравнява и прилага у нас правилата и директивите на ЕК по въпроса.

В наредбата (глава 3, раздел 2, “Технически изисквания към дневните светлини”)
                          Техническите изисквания към дневните светлини са описани в Правило №87 на ИКЕ/ООН, т. 2, 6 до 11...
                          чл.18: Всяка дневна светлина трябва да отговаря на изискванията, определени в т. 7, 8, 9 и 11 на Правило №87 на ИКЕ/ООН.

http://www.rta.government.bg/n_uredb...aredba_086.pdf

Ето и схема за монтирането, съгласно изискванията: http://yasen.lindeas.com/files/DRL-dimensions-250px.jpg

Коментар

При използване на оригиналните фарове на автомобила не е нужно да се тревожиш за горните изисквания, те така или иначе са сертифицирани вече.
                            подаръци за мъже от FACOM
                            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              При използване на оригиналните фарове на автомобила не е нужно да се тревожиш за горните изисквания, те така или иначе са сертифицирани вече.
                              Излиза че за дневни светлини не са сертифицирани.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X