Да попитам собствениците на тези двигатели-нормално ли е при двигател в покой,работещ на 900 оборота,температурата да е като на снимката,а когато е в обороти-пада бързо на средата.При движение по автомагистрала около 140 стрелката пада преди средата.Явно има недостиг на дебит от водната помпа в ниските,а пък тя е нова.Запушване в радиатора едва ли,тъй като термостата щеше да отвори повече и да компенсира.Някой има ли идея?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Относно температура на фероза , мотор HD-E,1,6, 16V
Свий
X
-
От: Относно температура на фероза , мотор HD-E,1,6, 16V
Ако не беше казал за новата помпа, това щеше да е отговора. Сега се замислям за размера на турбината. Ако "новата" турбина е по-малка и не компресира добре в камерата си или ако има по-малко или по-малки лопатки...Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
-
Или пък виското вече да не работи....Но по принцип Гарнитурозите си греят и искат 78 градусов термостат.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Виското си работи.Термостата е 78 градусов.Водната помпа е уж оригинал.Но си мислех,че явно е нейния дебит.Защото датчика на температурата е на главата.Може там да си става по-топло,а при термостата си е по-студено.Като дадеш "газ",водната помпа развърта антифриза и термостата реагира.Преди 6-7 месеца ми дадоха грешен термостат,симптомите бяха пак такива,само че загряваше много повече и охлаждаше много повече.Голяма температурна разлика.А може просто тези двигатели да са такива,ако на повече колеги е така.
Коментар
-
Леко е височка температурата там. Нормалната е както съм начертал. На мойта, малко след средата се включва виското. Много рядко през лятото и при голям зор стига там и виското вече е захапало и се чува.
Странно би било чисто нова помпа, пък и оригинална, да не дава достатъчен дебит.
По-скоро системата е за промивка и питата на радиатора е за водоструйка.
Ако пластинките не са тотално скапани и да се ронят, като на моя.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Дано не ме чуе рогатия, но мойта откакто съм я взел нищо не съм пипал по охлаждането и нямам никакви ядове. Но тръгне ли да прави магарии, е кофти.
Според мен, Спарки е казал всичко в няколко точки в първата залепена тема отгоре.
Аз имам прокапал радиатор и в момента я карам с вода, но въпреки всичко, не ми дава ядове.
Доливам от време на време и пърпори.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
При мен се получи веднъж така! Същото положение на стрелката и същите симптоми като в първия пост! Оказа се, че нямаше антифриздолях около 1.5 литра и след това никакъв проблем. Та не е зле да го погледнеш ..
Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
-
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение...Гарнитурозите...Откак го направи, имало ли е проблем?
Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнениеАз отдавна страдам - то радиатор лепих, виско купувах, накрая главата се спука и я смених - е дойде и реда на термостата вече, брада почна да ми никне от нея
По темата - промий и смени антифриза с читав, разреден 1:1, не по-гъст. G12+ е най-доброто, което можеш да сипеш, макар че мойта с розов на лукойл/приста няма ядове. Но след случките сполетели някои колеги тая зима, тая "марка" вече ми е силно извън списъка, та купувам HEPU или I.G.A.T. Провери си и виското. При тая температура би трябвало да зацепи и като дадеш газ да се чува виенето на перката. Моето се включва само при бавно каране и големи жеги. На място не съм я чакал толкова.
ПП: И ако сипваш G12+, от стария не трябва да е oстанало нищо. Разбирай - сериозна промивка докато започне да тече само и единствено бистра водичка.Последно редактирано от sparkybg; 16-06-12, 00:11.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
"пиииууу"... Все двигателите им виновни бе! Ма то няма кой да гледа! Аз например карам детевоз с 6 цилиндров редови мотор. Той пък как се криви за норматив, ако не гледаш и не се грижиш! Ма не съм го изкривил, а ферозовия е с 1/3 по-къса глава. Верно е което казва Ники (Скрапа), че е много натегнат мотор, но ако всичко му е наред и той е наред. Пък и ако се учиш на него за сефте все ще му излизат имена като Гарнитуроза, Короза, Вискороза и какво ли още не "...пиууу..."
П.С. "пиииииууууу"
Жоре, по-кротко де!Последно редактирано от sparkybg; 16-06-12, 00:21.Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение"пиииууу"... Все двигателите им виновни бе! Ма то няма кой да гледа! Аз например карам детевоз с 6 цилиндров редови мотор. Той пък как се криви за норматив, ако не гледаш и не се грижиш! Ма не съм го изкривил, а ферозовия е с 1/3 по-къса глава. Верно е което казва Ники (Скрапа), че е много натегнат мотор, но ако всичко му е наред и той е наред. Пък и ако се учиш на него за сефте все ще му излизат имена като Гарнитуроза, Короза, Вискороза и какво ли още не "...пиууу..."
П.С. "пиииииууууу"
Жоре, по-кротко де!Дидо
Без Паджеро 2
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...щото "гарнитусобственика" не слуша да погледне квото трябва.Откак го направи, имало ли е проблем?
По темата - промий и смени антифриза с читав, разреден 1:1, не по-гъст. G12+ е най-доброто, което можеш да сипеш, макар че мойта с розов на лукойл/приста няма ядове. Но след случките сполетели някои колеги тая зима, тая "марка" вече ми е силно извън списъка, та купувам HEPU или I.G.A.T. Провери си и виското. При тая температура би трябвало да зацепи и като дадеш газ да се чува виенето на перката. Моето се включва само при бавно каране и големи жеги. На място не съм я чакал толкова.
ПП: И ако сипваш G12+, от стария не трябва да е oстанало нищо. Разбирай - сериозна промивка докато започне да тече само и единствено бистра водичка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнениеПри мен се получи веднъж така! Същото положение на стрелката и същите симптоми като в първия пост! Оказа се, че нямаше антифриздолях около 1.5 литра и след това никакъв проблем. Та не е зле да го погледнеш ..
Антифриза си е до горе,казанчето на максимум при студен двг.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар