Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голямото затъване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Голямото затъване

Колеги ,да ви се похваля вчера как безславно ни артиса лова със сина.Но хубавото е че колкото по-малък е джипа,по -малък трактор трябва и на по-малка дистанция .
    Както си караме по едно пътче,покрай едно язовирче и хоп в ...капана-сняг,под снега 10 см лед,под леда 20 см вода и хубава рядка кал.И 8х8 да имах и хиляда блокажа ,пак нямаше да изляза.Викнах една Нива ,тя брадяса още преди мен.И тогава-Със Фадромата голяма,бай Иван пощада няма..Така че един съвет от мен -с тоя сняг има много коварно прикрити места ,които нямат преодоляване.Е ние се разминахме с едно ходене пеша около 1-2 километра,лека конфронтация с едни големи кучета(ходете винаги въоръжени,особено с малко дете),но двуцевката е много добър аргумент(умиротворяващ).За щастие нямаше жертви и наранявания и от двете страни.Добрата екипировка е от голямо значение(винаги съм твърдял че ловците сме едни от най-подготвени за това) и всичко е добре ,щом завършва добре.ПП.В джипа трябва да има хубаво и дълго въже,вода,лопата.Ето малко снимки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение107.jpg
Прегледи:2
Размер:65.3 КБ
ID:5960501Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение108.jpg
Прегледи:1
Размер:123.3 КБ
ID:5960502Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение109.jpg
Размер:116.4 КБ
ID:5960503Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение110.jpg
Размер:129.0 КБ
ID:5960504Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение111.jpg
Размер:158.7 КБ
ID:5960505Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение112.jpg
Размер:152.6 КБ
ID:5960506
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

От: Голямото затъване

Къде щяхте да ловувате ,че при нас / Константиновец / нямаше мераклии .Като гледам ми се струва ,че на Ферозата и трябват по " рошави "гуми .
    Последно редактирано от Бакалов; 13-02-12, 18:27.
    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Е тая голяма кална локва не се ли видя от далече де??
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
        Колеги ,да ви се похваля вчера как безславно ни артиса лова със сина.Но хубавото е че колкото по-малък е джипа,по -малък трактор трябва и на по-малка дистанция .
        Както си караме по едно пътче,покрай едно язовирче и хоп в ...капана-сняг,под снега 10 см лед,под леда 20 см вода и хубава рядка кал.И 8х8 да имах и хиляда блокажа ,пак нямаше да изляза.Викнах една Нива ,тя брадяса още преди мен.И тогава-Със Фадромата голяма,бай Иван пощада няма..Така че един съвет от мен -с тоя сняг има много коварно прикрити места ,които нямат преодоляване.Е ние се разминахме с едно ходене пеша около 1-2 километра,лека конфронтация с едни големи кучета(ходете винаги въоръжени,особено с малко дете),но двуцевката е много добър аргумент(умиротворяващ).За щастие нямаше жертви и наранявания и от двете страни.Добрата екипировка е от голямо значение(винаги съм твърдял че ловците сме едни от най-подготвени за това) и всичко е добре ,щом завършва добре.ПП.В джипа трябва да има хубаво и дълго въже,вода,лопата.Ето малко снимки.[ATTACH=CONFIG]418689[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]418690[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]418691[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]418692[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]418693[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]418694[/ATTACH]
        Не съжалявайте за нищо. Хем сте направили лека разходка,хем не сте отнели нито един живот.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
          Тя си е там, ама кой да гледа. В такива случаи пускам навигатора напред с брадвата/ кОла,топуза./, оборудван с ботуши до ушите. Особено, ако е в непознат район. Иначе си ги знаем проблемните места.
          А идеята за вадене с Нива - въобще не я коментирам. Колегата е бил голям смелчак.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Сигурен бях ,че някой ще се хване.Тази кална вода я нямаше преди да изобретя водно-кална помпа с поне 5 метра воден стълб с предната лява гума.Профила на лопатките на помпата(кобри)се оказа много подходящ.Нали това казах.Просто сега в нивите е много коварно.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Колега Михов, как така е брадясала Нивата? Вие такива оди и пеете, пък тя да вземе да брадяса преди Корозата. А пък е по-проходима и по-джип...
              Иначе локвата наистина се вижда и при тези условия, аз не бих се цопнал в нея.
              Важното е, че всичко е минало добре.

ПП: Да не се приема като заяждане, а като шега!
              Никой не е застрахован от подобен род мероприятия.
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Сигурен бях ,че някой ще се хване.Тази кална вода я нямаше преди да изобретя водно-кална помпа с поне 5 метра воден стълб с предната лява гума.Профила на лопатките на помпата(кобри)се оказа много подходящ.Нали това казах.Просто сега в нивите е много коварно.
                Ясно...тази локва се е явила POST MORTEM,демек след като оканчателното затъване е вече на лице!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Яко си затънал. Добре, че не си се забил с цялата предница, защото от къде да знаеш ли колко е дълбока тая дупка можеше на повърхноста да е доста по малка част от джипа

Коментар

Поразчистих. Ако искате темата да остане отворена, спрете се малко.

Иначе, в такива случаи има някаква вероятност с дръпната ръчна и първа бавна да се излезе. Може да се опита и леко натискане на спирачките с левия крак, заедно с подаване на газ с десния. Естествено ако е легнала по корем - няма смисъл от тия заигравки.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                      ....Като гледам ми се струва ,че на Ферозата и трябват по " рошави "гуми .
                      С по-рошави гуми предният диф става консуматив .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Поразчистих. Ако искате темата да остане отворена, спрете се малко.

Иначе, в такива случаи има някаква вероятност с дръпната ръчна и първа бавна да се излезе. Може да се опита и леко натискане на спирачките с левия крак, заедно с подаване на газ с десния. Естествено ако е легнала по корем - няма смисъл от тия заигравки.
                        Спарки ,номера с ръчната и крачната беше изпълнен първо,но Ферозата легна със щитовете на ледена плоча с дебелина 10 см.Просто мал шанс близо до града и Фадромата.Такъв номер ми е ставал с Нивата и тогава ме измъкна друга Нива с 50 м въже .Друг път пък набатачих Уазката в една геренска кал до средата на вратите-жокера беше трактор 4х4.

Коментар

Ясно. Просто се е случвало тая комбинация да ме извади, затова го и споменах. Дори 1-2 пъти бях забравил ръчната дръпната и съм карал така по някой и друг километър, при което ферозата придобива учудваща проходимост, сравнена с други джипки в колоната.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Какво се случва в гореописаната ситуация????
                            Не се шегувам просто не знам затова питам
                            Ако човек не прави избор за нещата от живота си, друг ще го направи вместо него!

Коментар

Първоначално публикуван от nasko petkov Преглед на мнение
                              Какво се случва в гореописаната ситуация????
                              Не се шегувам просто не знам затова питам
                              Случва се това, че подари натиснатата спирачка, буксуващата гума превърта по-трудно и се пренася повече усилие към небуксуващата.

Болшинството автоматични системи работят на подобен принцип - четат скоростта на всяко колело от ABS датчиците и преценяват дали някое буксува, и съответно започват да прилагат спирачно усилие върху него, за да може въртящия момент да се пренасочи към небуксуващото колело.

ПП: Подобен подход трябва да се използва внимателно и с мисъл. Иначе се случва и да се строши нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X