Търсих из форума,но неоткрих инфо.Моля кажете ми колко е заводската компресия и колко е нормално да е за фероза 96г 1.6 95к.с?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Компресия на фероза
Свий
X
-
От: Компресия на фероза
Според дебелата книга - при 300 оборота, силен акумулатор, педала в ламарината и спрян бензин:
- 1373 kPa заводска (13,55 Atm)
- 1030 kPa като минимум (10,16 Atm)
- 147 kPa разлика между цилиндрите (1,45 Atm)
На моята беше 12 Atm. Въпреки това гореше масло като за последно.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
-
Мойта е 13-14 и пак си е завършен маслояд(израза е твой ,Ванка).Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеСпоред дебелата книга - при 300 оборота, силен акумулатор, педала в ламарината и спрян бензин:
- 1373 kPa заводска (13,55 Atm)
- 1030 kPa като минимум (10,16 Atm)
- 147 kPa разлика между цилиндрите (1,45 Atm)
На моята беше 12 Atm. Въпреки това гореше масло като за последно.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Тази седмица ще меря мойта.Масло харчи яко.Ако компресията е Ок, от какво може да има толкова висок разход на масло?Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеМойта е 13-14 и пак си е завършен маслояд(израза е твой ,Ванка).
Коментар
-
Когато гори масло от гумички измерването на компресия става нереално защото маслото уплътнява допълнително .Когато е от сегменти пак има подобен ефект но е минимален и се наблюдава само в начална фаза.А разхода на масло може да не е свързан с нито едно от гореспоменатите наща!
Коментар
-
Моят мотор като го отворих бяха запекли всички маслообиращи сегменти. Отделно останалите сегменти бяха като бръснарски ножчета.
При обръщане на блока с главата надолу буталата се свличаха от собствената си тежест. На обратно беше същото.
Въпреки това компресията и беше в норма до последно.
Главата все още не съм я разглобявал, седи си оборудвана със всичко. Не знам в какво състояние са гумичките.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Колега сподели какво друго да проверя.Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнениеКогато гори масло от гумички измерването на компресия става нереално защото маслото уплътнява допълнително .Когато е от сегменти пак има подобен ефект но е минимален и се наблюдава само в начална фаза.А разхода на масло може да не е свързан с нито едно от гореспоменатите наща!
Коментар
-
От износени сегменти,тънко масло...от дъртизъм.Е може и да има течове ,ама чак по 1 кило на 1000.Първоначално публикуван от smigal Преглед на мнениеТази седмица ще меря мойта.Масло харчи яко.Ако компресията е Ок, от какво може да има толкова висок разход на масло?МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Всички цилиндри ли горят масло?
Ако не са всикчи духнала гарнитура или пукната глава е възможно. Ако е само 4-ти в възможно да изпуска гарнитурата на всмукателния колектор. Тя има задачата да закрива отвора, към който се закача бензиновата помпа на карбуратоните мотори - на задния край на главата до 4-то цилиндър.
Ако са всички малко вероятно да е пукната глава или духнала гарнитура.
Провери дали не го вкарва през всмукателния колектор от катерната вентилация.Аз не вярвам в чудеса!
Разчитам на тях!
Коментар
-
Ванка тук малко не съм съгласен.Мойта я отварях два-три пъти и свещите бяха перфектни.Нагара е по челата на клапаните,буталата и естествено ауспуха,като последния дими със сив пушек.Другото странно е че димността се увеличава при работа на бензин.ПП получих багажа.благодаря.Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнениеДа, по свещите.
Плътен черен и мазен нагар.
ПП. Колко масло ти гори Ферозата всъщност?МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
И при мен беше така. Направи ми впечатление, че няколко гумички се въртят свободно в леглата си и е много възможно през тях да е всмуквало масло. Там е работата, че не на всички цилиндри имаше такива гумички, но нагар имаше навсякъде. Свещите ми бяха керемидени! Сегментите не бяха запекли, но имаха 2-3мм ключ.Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеВанка тук малко не съм съгласен.Мойта я отварях два-три пъти и свещите бяха перфектни.Нагара е по челата на клапаните,буталата и естествено ауспуха,като последния дими със сив пушек.Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
А колко беше луфта бутало/цилиндър,колко беше елипсата на цилиндъра?Иначе гумичките и при мен си излизаха с минимално усилие.Като препоръка мога да посоча да се търсят гумички 6,6 мм,а не 7 каквито ми предложиха по-предния път.Отделно при набиването трябва да се внимава ,защото може да се повреди силикона на гумичката от фаската на водача на клапана.Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнениеИ при мен беше така. Направи ми впечатление, че няколко гумички се въртят свободно в леглата си и е много възможно през тях да е всмуквало масло. Там е работата, че не на всички цилиндри имаше такива гумички, но нагар имаше навсякъде. Свещите ми бяха керемидени! Сегментите не бяха запекли, но имаха 2-3мм ключ.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Цилиндрите ми влизат в две стотни. Личи си хонинга по тях. Имат следи от задирало. Направил съм снимки, но не са ми под ръка.Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеА колко беше луфта бутало/цилиндър,колко беше елипсата на цилиндъра?Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар