Обява

Свий
Няма добавени обяви.

метан на фероза VS газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: метан на фероза VS газ

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Това е верния отговор на тази тема.
    Всичко което се дискутира го имам в момента (освен Ферозата - нея я продадох на 01.01.)
    1. Метан - икономичен. Сваля конете (особено когато ти трябват). Тежки бутилки, но това не се усеща. Вече една бутилка тежи 22 кг. Не е кой знае какво. Зависи в кой град си.
    2. Пропан-бутан.
    Обикновена у-ба - евтина, икономична. Сутрин в студа палиш направо на газ.
    3. Инжекцион - скъпа, капризна за монтаж. Не е по-икономична на Фероза. Няма как да я ползваш ПРЕДИ да загрее до 30 градуса.
    Това е.
    Ц! По точка 1, ама хич не съм съгласен. '' изчезването'' на конЙете е единствено и само поради неграмотна центровка,или монтаж.
    В защита на тази теза ще дам пример с всяка една фабрично монтирана метанова уредба,а именно-няма разлика между вървежа на метан и на бензин. ( който е карал фабрично вграден метан знае).
    А за точи 2 и 3 -твърдо за,с малката подробност,че паленето на газ с обикновена газова при мнооого ниски температури не винаги е съвсем успешно.

Коментар

Ферозата ми е на пропан- бутан с обикновенна газова, върви си доста прилично и нямам никакви проблеми. Разхода и е 10/100 км извън града и към 15/100 км. в градски условия. Автомобила ми е на метан, няма такъв разход който каквото иска да ми говори- няма по евтино гориво. И ако си подкарваш колата нещата се връзват от всякъде. Разхода на метан се изчислява горе-долу, разходът на бензин умножен по три след това се разделя на 5.6 ( толкова е съотношението литър- килограм) и се умножава по цената на метана за килограм. Тоест по асвалта може да харчи 7-8 лв. на 100 км. по асвалта. Теглото на бутилката не мисля, че е рашаващо то е колкото литра е бутилката горе- долу толкова килограма. Та зависи много къде ще се кара джипката( на какви растояния, на какво растояние има метан-станция и колко ще се кара по горски пътища като имаме в предвид по-малката мощност). Метанова уредба - нова с 60 литрова бутилка е -1200лв. Газов инжекцион, най евтиния е 700 лв., обикновенна газова -350 лв.. Слагай обикновенно газово и си свиркай!!!
      Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Първоначално публикуван от Златков Преглед на мнение
        Ц! По точка 1, ама хич не съм съгласен. '' изчезването'' на конЙете е единствено и само поради неграмотна центровка,или монтаж.
        В защита на тази теза ще дам пример с всяка една фабрично монтирана метанова уредба,а именно-няма разлика между вървежа на метан и на бензин. ( който е карал фабрично вграден метан знае).
        А за точи 2 и 3 -твърдо за,с малката подробност,че паленето на газ с обикновена газова при мнооого ниски температури не винаги е съвсем успешно.
        Паленето на LPG на газ ми е винаги съвсем успешно при ниски температури. А за метана - ако ще и да лети няма смислена автономия за джип. Минаваш стотина километра, метанът свършва, бутилките тежат и караш на бензин.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Паленето на LPG на газ ми е винаги съвсем успешно при ниски температури. А за метана - ако ще и да лети няма смислена автономия за джип. Минаваш стотина километра, метанът свършва, бутилките тежат и караш на бензин.
          Ама написал съм не винаги! А това значи,че може и да не запали,ако е много студено Тая тема е дъвкана доста и няма смисъл да я подхващаме пак. А относно минаването на 100 км. на метан и като свърши на бензин-да. Така е. Така е,обаче при правешките работи с възможно най-малката бутилка ( поради липса на място разбура се).
          А хората в заводите са го измислили отдавна- метанов резервоар за 250-300 км и бензинов 15-18литра.
          Това ,разбира се при ''джипките'' ( особено в конкретния случай ) е неприложимо,но с една по- голяма 'жипка няма да е проблем май.

Коментар

Първоначално публикуван от Златков Преглед на мнение
            Ама написал съм не винаги! А това значи,че може и да не запали,ако е много студено Тая тема е дъвкана доста и няма смисъл да я подхващаме пак. А относно минаването на 100 км. на метан и като свърши на бензин-да. Така е. Така е,обаче при правешките работи с възможно най-малката бутилка ( поради липса на място разбура се).
            А хората в заводите са го измислили отдавна- метанов резервоар за 250-300 км и бензинов 15-18литра.
            Това ,разбира се при ''джипките'' ( особено в конкретния случай ) е неприложимо,но с една по- голяма 'жипка няма да е проблем май.
            Моята джипка е големичка (Паджеро V6 дълга база) и беше с метан - на първата седмица уредбата отшумя със страшна сила и имаше защо.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Моята джипка е големичка (Паджеро V6 дълга база) и беше с метан - на първата седмица уредбата отшумя със страшна сила и имаше защо.
              Въпрос на гледна точка.

Коментар

Ще гледам да я щракна моята газова тези дни. Извода на гърльовината за зареждане с газ е на задната броня точно до теглича, та зареждам от която страна ми падне.
                Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Ще ти бъда много благодарен!
                  Искам да видя как изглежда половин резервоар, и как е закрепена бутилката.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...ight=%C0%C3%D3

така е при мен от три години и съм доволен-и като динамика и като разход и като цена
                    VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Аз и моят шурей имаме и по една Примера-1992 16V 2.0 моно инжекция.
                      Той е с з съмс обикновена АГУ за 400лв.Моята върви по добре/направо няма разлика от бензин/,анеговата все нещо е спроблем.Нямам коментар
                      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Благодаря ти за линка!
                        Знаех, че имаше такава тема, а така и не я потърсих.
                        Много полезна информация!

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...ight=%C0%C3%D3
                          Еи тя тая е моята кошница. След почти 2 година. Общо взето съм доволен и от разхода и от мощността. При ходене на 300 километра и обикаляне 100 километра из гората общо към 700 отиване и връщане средно ми гори 12 със стандартните гуми. С бутилката минавам над 220км. За мощността има бензин винаги и мога да превключа ако е толкова зор работата. Малко обаче тоя щит идва нисък макар, че аз съм монтирал бутилката максимално високо към купето. Често ми прихлопва отзад и няколко пъти съм лягал на него та се е налагало да влезе в употреба големия джак. Мисля, че колегата Таран /много услужлив човек/ беше показвал вариант с дълга бутилка която е с по малък радиус и надлъжно до нея резервоар. Това като, че ли е по-добре. Те и ресорите ми са заминали малко и гумите ми са малки но за сега така ми върши работа.
                          Това е моя опит. Поздрави и щастлива 2012 година на всички!

Коментар

На Любо-Лама 69 я наместихме на мястото на резервоара,напречно.Спретнахме и един резервоар.Неможах да изровя снимки...Добре се получи.Вариянта за резервоар в подкалника също не е за пренебрегване,има достатъчно място.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2563.jpg
Прегледи:1
Размер:127.3 КБ
ID:5338782Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2564.jpg
Размер:157.7 КБ
ID:5338783Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2565.jpg
Размер:168.0 КБ
ID:5338784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2566.jpg
Размер:176.6 КБ
ID:5338785

Както някой от колегите помоли - снимах зверчето. Дано снимките му свършат работа.
                              Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Екстра са!
                                Благодаря!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X