Обява

Свий
Няма добавени обяви.

метан на фероза VS газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: метан на фероза VS газ

Може. Цената на такава уредба обаче, спрямо цената на цялата джипка и километрите които въртиш, е да се определи индивидуално.
    Всекидневна кола, ще я избие за нула време. Аз както я ползвам мойта, ще се избива с години, а дотогава ръждилката ще се е разпаднала на прах.
    Тааа...така.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Може. Цената на такава уредба обаче, спрямо цената на цялата джипка и километрите които въртиш, е да се определи индивидуално.
      Всекидневна кола, ще я избие за нула време. Аз както я ползвам мойта, ще се избива с години, а дотогава ръждилката ще се е разпаднала на прах.
      Тааа...така.
      Така де На тях уредбата им беше без пари. Свалиха я от старата кошница.
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Освен, че във въпросния автомобил мястото е проблемно, метанът ще намали значително и без това оскъдните и силици. Моята препоръка е ОБИКНОВЕНА газова уредба на LPG.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Освен, че във въпросния автомобил мястото е проблемно, метанът ще намали значително и без това оскъдните и силици. Моята препоръка е ОБИКНОВЕНА газова уредба на LPG.
          Това е верния отговор на тази тема.
          Всичко което се дискутира го имам в момента (освен Ферозата - нея я продадох на 01.01.)
          1. Метан - икономичен. Сваля конете (особено когато ти трябват). Тежки бутилки, но това не се усеща. Вече една бутилка тежи 22 кг. Не е кой знае какво. Зависи в кой град си.
          2. Пропан-бутан.
          Обикновена у-ба - евтина, икономична. Сутрин в студа палиш направо на газ.
          3. Инжекцион - скъпа, капризна за монтаж. Не е по-икономична на Фероза. Няма как да я ползваш ПРЕДИ да загрее до 30 градуса.
          Това е.

Коментар

Съгласен съм с казаното от колегите, освен с Ники за оскъдния двигател на Ферозата. Ама,той си ги недолюбва ферозата и нивата открай време. Не съм карал на газ, но на бензин никога не съм усещал фрапираща липса на "душа". Все пак е 96 коня.
            Вярно е, че ако прекалиш с размера на гумите, по-често ще ти се налага да ползваш бавни в гората, но две неща убави на едно место нема.

Коментар

Тигре, съветската кола с аграрно име наистина недолюбвам и има защо. За Дзверозата не съм казал такова нещо
              Не ми е по душа, но не е лоша. Двигателят и малее определено. Кара се като моторен трион - газта или е натисната, или пусната. Свиква се
              Изобщо е я подценявам. Просто ми е малка, некомфортна и слабовата. За сметка на това е лека, достатъчно проходима и търпи извращения.
              Нива и Фероза не са за в едно изречение. Не е коректно да се сравняват изобщо.

Коментар

Наистина си прав. Двигателя въобще не е гъвкав, въпреки че с времето се свиква.
                Както и не е от най-икономичните, дори при стокови гуми.

Коментар

Моята Ферозка е с обикновена газова. Резервоара е срязан на половина и бутилката е под багажника - 30 л. С едно зареждане на газ минавам 150 -180 км. и имам още 25л бензин в резерв за всеки случай. Прилично върви и според мен е добро решение.
                  Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Колега, ще ти бъда много благодарен, ако качиш някоя снимка отдолу, когато можеш.
                    И аз имам същата идея за бутилката, че иначе няма багажник.
                    А лещата за зареждане, къде си извел? Щото бутилката е на шасито, а пък лещата обикновено на купето...

Коментар

Аз пък съм карал Нива на метан и метанът си отиде. То за евтино е евтино, самата АГУ не създаваше проблеми, но допълнителните 80-100кг в багажника правят задницата да увисне, а багажник да няма. Проходимостта определено се влоши. Най-накрая, колкото и големи бутилки да сложиш, все някъде ще свърши всичкия метан и ще караш на бензин, докато заличиш всякаква икономия спрямо пропан-бутана. Газстанции за пропан-бутан има във всяко село и този проблем не стои.

Всичките тези проблеми в Нива на метан са 1:1 с Фероза или Витара и няма причина някой да повтаря моята крива сметка. Ползвал съм метан и на лека кола и там нямам възражения, особено ако колата е по-голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Колега, ще ти бъда много благодарен, ако качиш някоя снимка отдолу, когато можеш.
                        И аз имам същата идея за бутилката, че иначе няма багажник.
                        А лещата за зареждане, къде си извел? Щото бутилката е на шасито, а пък лещата обикновено на купето...
                        Спокойно можеш да си изведеш пълначката на бронята.Ако я туриш по към средата на бронята избягваш и проблема с това от коя страна ще се падне колонката за зареждане .
                        На Грозньо е така,а и на Пасата ми също я изкарах отзад на бронята.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Бронята вероятно няма да остане, та си мислех около гърловината на резервоара някъде.
                          Не съм се замислял обаче с колко мърда купето спрямо рамата, и дали това би било проблем...

Коментар

Пиша от гаража, където монтирам в момента бензинов резервоар на Трипера. Намерих място в задния десен калник. От ламарина си съчиних резервоар, който събира 22 литра. Мисля, че там е оптимално и при Дзверозата. На мястото на бензиновия презервоар, без угризения слагаш газовия резерватив.

Коментар

Хм... Трябва да погледна, колко място има на Ръждилката там.

Коментар

На мен ми се наложи да правя ниша за гърловината, защото през оригиналната се зарежда с газ.
                                Няма с какво да снимам в момента, да те ориентирам.
                                При мен се получи условно "Г"-образна форма, като вертикалната част е 45х40х10 см а хоризонталната 50х10х10. Има и извивки по бомбето на калника. В профил изглежда малко фалически, (Марлянда да не чете) но пък се скрива зад кората.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X