Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До каква скорост може да карам Ферозката на 4Н

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До каква скорост може да карам Ферозката на 4Н

Здравейте,
    Миналата седмица вземахме една Ферозка 91г пълна инжекция, и след като я пообслужихме почнахме да караме.
    Искам да попитам до каква скорост може да карам Ферозката на 4Н,и докаква скорост в движение може да се превключва от 2Н на 4Н?

Благодаря
    Мартин Димитров
    УАЗ

От: До каква скорост може да карам Ферозката на 4Н

Ферозата ви не е ли фулл тайм ! Или има изключения ,имам няколко познати и при всичките са фул тайм ,мислех че всички ферози са така.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Ферозата принципно е парт тайм и фул тайм Ферозите са рядкост. Иначе на 4Н не знам да има ограничение за скоростта. Тествано е 2Н-4Н и обратно , със съединител и карайки на право с около 80 км/ч и няма проблеми. За 4L задължително се спира.
      Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Ферозата ви не е ли фулл тайм ! Или има изключения
        Няма такова нещо, колега! То ако беше така нямаше толкова да се ползва за Офроуд. Даже много са малко фултаймовите!
        Ферозата парттайм може да се кара със всякаква скорост на Н4! Проблем е ако завиваш на Н4 по асфалт понеже няма среден диф. В гората съвсем свободноо може да се кара със всякаква скорост. Превключването от Н2 към Н4 и обратно може да става със всякаква скорост. Добре е да се спазват три правила: Да се кара на право, с включени хъбове и да се натисне съединителя! Реално когато се кара праволинейно оборотите пред и зад раздатката са енакви и не е проблем да се зацепи и в движение. В никакъв случай това не се отнася за преминаването на и от бавни скорости (L4). Там задължително трябва да се спре на място!
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Re: До каква скорост може да карам Ферозката на 4Н

Благодаря, сега ще я пробваме да видим колко ще удържи
          Мартин Димитров
          УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
            Там задължително трябва да се спре на място!
            При ферозата е малко неудобно, ама и това си има чалъм. Ако си на хлъзгаво, натискаш съединител и спирачка така че да блокират и 4-те колела, и докато са блокирани и си се 'лъзгаш, превключваш на 4L. Аз обаче не смея и да опитам, макар номера да ми е казан от не случаен човек.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всъщност, на 4Н можеш да караш толкова бързо, колкото успееш да не се пребиеш. Курсовата ти устойчивост при високи скорости ще е много, много зле. Иначе, трансмисията се товари, но ще издържи.

Коментар

Aз всъщност не разбирам, каква е целта на упражнението. По принцип на 4х4 бързи, можеш да караш с толкова, колкото и на 4х2, ама защо...
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Защото джипката се бори сама със себе си ако няма междуосев диферинциал ! Явно мойте приятели са си ги избирали да са фуллтайм!
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Не знам за короза, ама в упътването за експлоатация а патрул пише, че с включен преден мост да се кара с максимум 80. Пък е по-здрав и по-стабилен от корозата.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Някой модератор продължава да се модерасти в тъмното, вместо да мисли.
                      Ограниченията на предния мост не са по инструкцията, нито по засягането на неграмотните от собствената им неграмотност. И съвсем не са по скоростта.
                      По управляемостта са, а тя зависи от сцеплението с пътя. Не мисля че някой се е сетил за ресурса на трансмисията, или там гумите.
                      Модерасте, мисли преди да триеш, ще спестиш много глупости! Може даже някой да се замисли.

Коментар

Аз съм Стефанист-вечен опортионист....Кому е нужно да кара с 80 на 4х4,второ къде условията предполагащи употребата на 4х4 ще предпостави тази скорост(гъста кал,голяма денивелация,коловози,ниви,поледица,сняг,лед).Единствено с мойта Нива която е фултайм съм карал при всякакви пътни условия до ламарината,но тя така си е направена и това е единствения и' чар и +,но мисля ,че е хазартно да погнеш Ферозка или Витарка по на 20 лазарника с 4х4 с 80-90 км.Сега се прибирам след като 3 часа сглобявахме задния мост на една Витара към раздатката ,че скъса една щанга,извадиха се шлиците на задния кардан от раздатката и моста искаше да остане на пусията.Това става при 10 км в час на относително равен път при включено 4х4.Ами ако стане при 80-90 км.....Пишман станах,че не взех мойта добре изкърпена и гресирана Ферозка,но и нея гледам да не юркам много,гледам да се прибера до бокса.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Един въпрос с елемент на мозъчна дейност:
                          Ако на парт-тайм джипка се сложат фланци само на задният мост,няма ли да се редуцира с една идея напрежението в завой при включен преден мост? В такъв смисъл че ще се доближат макар и малко радиуса на задно и предно задвижващо колело.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                            Един въпрос с елемент на мозъчна дейност:
                            Ако на парт-тайм джипка се сложат фланци само на задният мост,няма ли да се редуцира с една идея напрежението в завой при включен преден мост? В такъв смисъл че ще се доближат макар и малко радиуса на задно и предно задвижващо колело.
                            Няма никакъв смисъл-1-при включен преден мост вече е фултайм,2-при фланци на задните колела радиуса става по-голям и с това се увеличава още повече разликата между двата моста,3-радиуса може да се изравни ,ако направиш и задния мост управляем.
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Не, би трябвало да се доближават радиусите макар и с малко.Запознат съм с принципа.Предното движещо колело има по-голям радиус и когато задният мост е по-широк радиуса на задното движещо се доближава.До някакъв % завой не би трябвало да има напрежение в този случай,а при по остри завивания да е по-малък напъна върху дифа и раздатката с някакъв %.
                              Последно редактирано от //Радо//; 22-01-11, 17:31.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X