От: Джанти за Фероза
Аз започнах със смяната на гумите - 200 лева мнго запазен летен комлект - 195/75/15.
Викам си - абе "нови" гуми, я да ги монтирам на друг комплект джанти, да ги менкам по-лесно.
OLX - бели алуминиеви джанти за Витара. Цена 200 лева за комплекта. Джантите и на вид и наистина са много здрави.
Ноооо .... Дебелината на алуминия при отвора се оказа около 3,5 сантиметра и болтовете ми дойдоха къси !!!
Последва - нови болтове - 20 болта по 8 лева. + 20 гайки по 2 лева ----- Пак 200 лева.
Доставки, демонтаж и монтаж на болтовете и на гумите с баланс - около 100 лева.
И накрая рекапитулацията - 700 лева за цялата операция.
Обаче, сега поне ми е кеф да я гледам
Викам си - абе "нови" гуми, я да ги монтирам на друг комплект джанти, да ги менкам по-лесно.
OLX - бели алуминиеви джанти за Витара. Цена 200 лева за комплекта. Джантите и на вид и наистина са много здрави.
Ноооо .... Дебелината на алуминия при отвора се оказа около 3,5 сантиметра и болтовете ми дойдоха къси !!!
Последва - нови болтове - 20 болта по 8 лева. + 20 гайки по 2 лева ----- Пак 200 лева.
Доставки, демонтаж и монтаж на болтовете и на гумите с баланс - около 100 лева.
И накрая рекапитулацията - 700 лева за цялата операция.
Обаче, сега поне ми е кеф да я гледам
Реших да завия гайките за всеки случай- завивам си аз до колкото може с ключа, но в един момент остава още за стягане, а гайката е "потънала" в конуса на джантата и ключа не може да я захване, за да я затегне повече. Вече усещах как олеквам с едни пари за нови, по-дълги гайки!
Сетих се че колегата по-горе беше казал, че е с обикновените гайки и няма проблем, взех да мисля някакви варианти за по-тънкостеннен ключ и извадих "глава" 21 от гидорията- О ЧУДО - стана!
Разминах се, сега след като видях, че може остава да пригодя твърд "ключ" за въпросната "глава" от гидорията, защото не искам да ползвам този от комплекта. Другият вариант е да взема още един ключ за гуми, който да дам на стругар да го изтъни малко, за да не си развалям оригиналния.
С кеф да си я караш ....то и аз затова моята само в гората я джиткам
Коментар