От: Джанти за Фероза
 Аз започнах със смяната на гумите - 200 лева мнго запазен летен  комлект - 195/75/15.
Аз започнах със смяната на гумите - 200 лева мнго запазен летен  комлект - 195/75/15.
Викам си - абе "нови" гуми, я да ги монтирам на друг комплект джанти, да ги менкам по-лесно.
OLX - бели алуминиеви джанти за Витара. Цена 200 лева за комплекта. Джантите и на вид и наистина са много здрави.
Ноооо .... Дебелината на алуминия при отвора се оказа около 3,5 сантиметра и болтовете ми дойдоха къси !!!
Последва - нови болтове - 20 болта по 8 лева. + 20 гайки по 2 лева ----- Пак 200 лева.
Доставки, демонтаж и монтаж на болтовете и на гумите с баланс - около 100 лева.
И накрая рекапитулацията - 700 лева за цялата операция.
Обаче, сега поне ми е кеф да я гледам 

Аз започнах със смяната на гумите - 200 лева мнго запазен летен  комлект - 195/75/15.Викам си - абе "нови" гуми, я да ги монтирам на друг комплект джанти, да ги менкам по-лесно.
OLX - бели алуминиеви джанти за Витара. Цена 200 лева за комплекта. Джантите и на вид и наистина са много здрави.
Ноооо .... Дебелината на алуминия при отвора се оказа около 3,5 сантиметра и болтовете ми дойдоха къси !!!
Последва - нови болтове - 20 болта по 8 лева. + 20 гайки по 2 лева ----- Пак 200 лева.
Доставки, демонтаж и монтаж на болтовете и на гумите с баланс - около 100 лева.
И накрая рекапитулацията - 700 лева за цялата операция.
Обаче, сега поне ми е кеф да я гледам

Реших да завия гайките за всеки случай- завивам си аз до колкото може с ключа, но в един момент остава още за стягане, а гайката е "потънала" в конуса на джантата и ключа не може да я захване, за да я затегне повече. Вече усещах как олеквам с едни пари за нови, по-дълги гайки!
 Реших да завия гайките за всеки случай- завивам си аз до колкото може с ключа, но в един момент остава още за стягане, а гайката е "потънала" в конуса на джантата и ключа не може да я захване, за да я затегне повече. Вече усещах как олеквам с едни пари за нови, по-дълги гайки! Сетих се че колегата по-горе беше казал, че е с обикновените гайки и няма проблем, взех да мисля някакви варианти за по-тънкостеннен ключ и извадих "глава" 21 от гидорията- О ЧУДО - стана!
 Сетих се че колегата по-горе беше казал, че е с обикновените гайки и няма проблем, взех да мисля някакви варианти за по-тънкостеннен ключ и извадих "глава" 21 от гидорията- О ЧУДО - стана! Разминах се, сега след като видях, че може остава да пригодя твърд "ключ" за въпросната "глава" от гидорията, защото не искам да ползвам този от комплекта. Другият вариант е да взема още един ключ за гуми, който да дам на стругар да го изтъни малко, за да не си развалям оригиналния.
 Разминах се, сега след като видях, че може остава да пригодя твърд "ключ" за въпросната "глава" от гидорията, защото не искам да ползвам този от комплекта. Другият вариант е да взема още един ключ за гуми, който да дам на стругар да го изтъни малко, за да не си развалям оригиналния. 

.
.

С кеф да си я караш ....то и аз затова моята само в гората я джиткам
 С кеф да си я караш ....то и аз затова моята само в гората я джиткам 

Коментар