Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2-рата джипка от днес ми е КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• bullet_pk
    Старши участник

| +ПЛ |
    • Регистриран: 2007
    • Публикации: 2877

Днес, 19:25

Честито! Да не забравиш снимки!

Ето ти я темата.

На мен това има/няма парно, не ми харесва, ама хич. Поглеждай нивото на антифриза. А и сутрин на студено дали пали нормално или някой цилиндър го няма.

Врътката за топло/студено не е потенциометър, а е на жило.

Аз се радвах на отлично, бързо загряващо парно на бившата ми Кия

Коментар

• 1 коментар

• #2.1

буклас коментира
        Днес, 20:00

Благодаря ПАвлине,няма да забравя за снимки,но сега това мие проблем и гледам да намеря адекватен начин за да го реша!Антифриза е на ниво(Муцуната на джипа във върло)и пълнене до горе и половината на разширителния съд!!!Така го напълних радиатора!!!Сутрин ппали от раз,и четирите цилиндъра работя добре,дюзоите също показват еднаква работа при диагностика!!!При мен врътката е на потенциометър(2002год. е)джипа

Коментар

• bullet_pk
        bullet_pk коментира
        Редактиране на коментар
        Моята беше произведена края на 2000 г. През 2001 правят втори фейслифт. Арматулното табло е друго, та може и да има разлика и във парното. Дано да е там проблема.

• Ето я

Коментар

• А това са потенциометрите:

Коментар

• Червения джип имаше мн. добро парно а този в момента няма почти никакво и не мога да си обясня защо!

Коментар

• И моя имаше много хубаво парно.

Термостат, радиаторче на парното ...

Би трябвало да си с OBD2. Закачи му един китайски четец и гледай на живо как е температурата. Стрелката на таблото сме коментирали, че стои на едно място в доста широки граници на температурата.

Не знам на стръмно ли си спрял, но задницата ми се вижда клекнала. Аз на моята бях със задни пружини от Astra F комби и бяха супер.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• буклас
              буклас коментира
              Редактиране на коментар
              На стръмно е,но си е и с оригиналните пружинии!Да с OBD съм,а имам и четец,ама за това не съм се сетил!!!Пружините от Астрата по високи ли са от оригиналните!РАдиаторето на парното е сменяно с ново!

• Размери на пружинете не помня.

Тук съм писал веднага след смяната.

А тук можеш да видиш как изглежда отстрани, с по-височки гуми и пружините от Астра.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• буклас
              буклас коментира
              Редактиране на коментар
              Добре изглежда!Аз даже се разрових набързо и намерих такива пружини от Астра комби!На студеното хич не ми се занимава с какото и да е по джипа,но при първа възможност и аз ще ги сменя!!!Сега искам само да се оправя с парното!!!Като спускам по наклон,направо започва да духа хладен въздух,не знам защо е така!!Не че иначе е някаква толина,но все пак подава някаква топлина!!Ще се разровя да намеря четеца и да видя дали ще мога да изкарам някакви данни,иначе на телефона съм свалил програмките!

• Честито за придобивката,
            От около месец и при мен се появи същия проблем. По време на пътуване парното работеше страхотно и изведнъж малко преди тунела Траянови врата започна да духа хладно. Така, че ще следя с интерес до какъв проблем ще достигнеш, а и ако аз открия нещо ще споделям. Лошото е, че баш зимата не е много подходящо време за работа навън, а гараж няма.
            KIA Sportage Grand 2,0 16V 118 к.с
            08868пет4три18

Коментар

• буклас
              буклас коментира
              Редактиране на коментар
              ЧНГ колега и благодаря!Още нищо не съм ооткрил,защото не съм имал време да търся причината а и както каза Павлин по горе трябва да му закача един четец на OBD-то да видя каква е реалната темперетура на антифриза в реално време!!Лошото е че немога да си намеря ELM-чето къде съм го забутал за да направя това измерване!!!Сега пак е меко времето,но преди няколко дни имаше ниски температури и сутрин рано за 20км.неможе да ми размръзне предния джам!Много е неприятно!Но ще търся причината,когато намеря време или в краен случай що ходя да я закачат на диагностика за да видя какъв градус показва на антиифриза като е загряла!От някъде трябва да се започне!!Интересното е че скоро се наложи да я оставя да работи на място 15-20мин.и парното дойде,след това имах до като не се прибрах на село и от на другия ден пак същата работа,духаше хладен въздух!

• Първоначално публикуван от miros Преглед на мнение
            Честито за придобивката,
            От около месец и при мен се появи същия проблем. По време на пътуване парното работеше страхотно и изведнъж малко преди тунела Траянови врата започна да духа хладно. Така, че ще следя с интерес до какъв проблем ще достигнеш, а и ако аз открия нещо ще споделям. Лошото е, че баш зимата не е много подходящо време за работа навън, а гараж няма.
            За много години, живи и здрави и много късмет за всички ни.
            Значи при мен си загрява нормално колата. За Нова Година пътувах до София и после на 2.01 обратно към Хасково. През цялото време колата си поддържаше температура спорд OBD-то малко под 100 градуса , а стрелката на датчика на таблото си стоеше малко под половината. При ниски градски скорости духа що годе топло, но при по-високи скорости особенно по магистралата си духа определено хладно. Всичките степени на вентилатора си работят нормално. Антифриза ми не си променя нивото. Понеже колата ми е с газова уредба ми прави впечетление (може и да се заблуждавам), че изпарителя ми не е толкова топъл колкото беше преди, а е на един кръг с парното.
            08868пет4три18

Коментар

• буклас
              буклас коментира
              Редактиране на коментар
              Какво значи стрелката на датчика малко под половината???То на половината са 90-те градуса и стрелката трябва да е малко под 90-те!!!Но както каза по горе Павлин,тези датчици отчитат в много широк диапазон!!!Същото е и при мен,на едно место като работи,или като я карам из града има някакво парно и като изляза на межугардските пътища при 90-100км/ч вече духа съвсем слабо затоплен въздух!!Вентилатора няма общо с температурата на антифриза!!!А това че изпарителя не е достаъчно топъл,трябва да ти покаже че антифриза не се загрява до 87-88гр.!!!Не знам какво ще излезе в крайна сметка и при мен и при теб!!!

• miros
              miros коментира
              Редактиране на коментар
              Според Torque температурата е 91-93 градуса

• ТЕРМОСТАТ 88гр. SPORTAGE -02) GAS 0K9FC15171

Коментар

• Първоначално публикуван от буклас Преглед на мнение
              ТЕРМОСТАТ 88гр. SPORTAGE -02) GAS 0K9FC15171
              Проблема изчезна след смяна на термостата ли?
              08868пет4три18

Коментар

• За съжалление не е изчезнал,това е термостат за нашите Кии който се продава в БазисМ,та виж на колко градуса отваря!Не съм правил все още нищо,но клони към термостат!

Коментар

• Никъде не намирам в Тубата клип за смяна на термостат на нашите КИИ!!!Някой ако има линк към такъв клип,нека да го пусне тук,да видя как се сменява!!!

Коментар

• Смених термостата,сложих корейски с клапан,но нещата не се промениха към добро!!!1Даже мисля че сега духа още по хладен въздух!

Коментар

• Колеги,с какво си почиствате охладителната уредба!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X