От: Въпрос за проблем с двигателя след ремонт
Да, ремонтите са проста работа , но дали е направен както трябва, се разбира след около 10 000 километра, освен като в случая, мотора е затегнал /според човека/ след не повече от 300 километра.............а това е прекалено малък пробег за да подложиш двигателя на по-голямо натоварване / според собственика около 250 км. пробег/ поради което считам, че вината за проблема е повече на задкормилното устройство......тъй като не е спазил условията за разработване.......още повече, че след около 1000 км. се сменя масло и филтър, след около още 3-4 хил. пак...........и забележете, че това се отнася за почти всички двигатели, като изключим тези които се подготвят за състезания...............а в случая дори не е изминал заветните 1000 км. и е затегнал мотора, а ако беше спрял когато е усетил, че губи мощност, можеше и да се размине само с допълнителното и задължително донатягане на шпилките !!!!! Така мисля и не ангажирам никой ..........въпреки, че съм сигурен, че на 90 % от хората които професионално се занимават с ремонти на двигатели, ще са съгласни с мен, но ще се радвам ако някой от останалите 10% добави нещо ново от което може да научим нещо ново..........
Първоначално публикуван от Glow
Първоначално публикуван от jeko47
Коментар