Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за проблем с двигателя след ремонт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за проблем с двигателя след ремонт

Темата, всъщност, трябва да е:
    Как да уловя маймуни с трици ?
    Ми, няма как !
    Има и друга приказка, че "Козата си сака пръч".

Няма майстор, който разбира
    , може, и си държи на работата, и дава гаранция за нея, и който да ти качи нешлайфана глава, еле па ако е била и с духнала гарнитура.

Като ги докараш до 1000лв. само за труд на еФтин майстор, ше се сетиш за кво иде реч, ама по трудния начин.

Всички писали в темата са прави, та почети и помисли.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
      Аз само не разбрах майстора ли те посъветва да сложите главата без проверка и шлайф, или ти не пожела да платиш 20лв за куриер до Пловдив и обратно?
      Защото ако ти си му казал "абе слагай я така, че не ми се плаща и на куриер" то тогава човека няма вина...
      За да я направите като хората задължително снимка и шлайф и нова гарнитура.
      Маистора ми каза, че няма нужда от шлаифане, мери я с нещо метално.
      От друга страна, едва ли пращането на главата по куриер ще е 20 лв...
      Днес е карал главата да я шлаифат, каза че имало кривини 2 инещо.
      Каза и, че главата е прегрявана. А от както е ремонтирана колата миналия месец, в събота за пръв път карах на дълго разстояние - 200 км.
      И още се чудя как ще съм я прегрял, като стрелката не е мръднала от под средната черта. Карах с 90-100 на 3-4 по сравнително равен път, и принципно поддържам около 3000 оборота. Освен ако стрелката за температурата не ме лъже...

Коментар

Разочарованието от лошия ремонт остава дълго след удоволствието от ниската цена на ремонта, нали ?

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
          Разочарованието от лошия ремонт остава дълго след удоволствието от ниската цена на ремонта, нали ?
          Абе ниска, ниска колко да е ниска. На мен ми излезе 800 лв с маслата и антифризите. Чудя се само 200 лв дето ми взеха миналия ден, за извозването на колата на платформа, като ме остави на пътя, дали да ги сложа в графата към ремонта...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Ясно, че не ходи, ама едно е да я водиш 5-10 километра друго е 100, друго е 300...
            НЯМА такова нещо като основен ремонт без шлайф на глава.

http://www.econt.com/
            https://www.speedy.bg/
            и други

Под 10лв по диагонала на държавата.

Впрочем, продаваш ли колата в това състояние?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              ...
              Да не се е освободило някое местенце пред вас ?!
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                НЯМА такова нещо като основен ремонт без шлайф на глава.

http://www.econt.com/
                https://www.speedy.bg/
                и други

Под 10лв по диагонала на държавата.

Еконт и спиди ползвам всеки ден. 30 кг от офис до врата - 29.20 лв в едната посока.

По колата хвърлих толкова пари..., ще хвърля още малко с надеждата да я оправят...

Коментар

Стрелката може да си е на мястото и охл. с-ма да не е в ред, крива глава е друго, нечелосан блок трето и всички колеги казаха едно общо- майстор.
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Добре, монтьора, че има вина, има......за това няма и спор, но според мен вина има и собственика-шофьор на автомобила, но не прочетох никъде дали по цилиндрите има надрано ????????? Но двигателя да затегне, поне според мен си е живо прегряване, а в следствие от него е станало и изкривяването на главата от където е влязла и вода в цилиндъра.........
                    Последно редактирано от spongi; 26-07-16, 17:25.

Коментар

Когато няма възможност за носене на шлайф, може да се шлайфа и в домашни условия с нов камък за шмергел, с подходяща зърненост. Иска спокойствие и ръце. На два Опела посреднощ съм го правил и нямат грижи, освен, че поизгниха :-P

Sent from my D5803 using Tapatalk

Коментар

Доколкото помня, при първото отваряне, само на 4 ти имаше, някакъв проблем. При сегашното отваряне не съм видял как е положението още...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Преди месец, ми правиха основен ремонт на двигателя със смяна на гарнитури и т.н.

Основния ремонт не включва ли и смяна на основни и мотовилкови лагери, шлайф на блок, колянов вал, нови бутала с съответните бутални пръстени??
                          Може и аз да бъркам нещо...
                          Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Това с ремонта на моторите е като варенето на боб - проста работа.
                            Друг е въпросът да се догоди за всякакъв вкус.Тогава вече става дума за майсторлък.
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47
                              Това с ремонта на моторите е като варенето на боб - проста работа.
                              Друг е въпросът да се догоди за всякакъв вкус.Тогава вече става дума за майсторлък.
                              Да, проста работа е, но дали е направен както трябва, се разбира след около 10 000 километра,

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
                                Да, проста работа е, но дали е направен както трябва, се разбира след около 10 000 километра,
                                Тоест сега е крив колегата, че е карал по уреди?
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X