Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кия спортидж с проблем при палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кия спортидж с проблем при палене

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
    Сваля ли го, ще го чистя и от вън и от вътре, само не знам какво ще го правя ако е много зле. Някъде бях чел за направата на резервоар от такъв за лодка, но не мога да намеря темата.
    Обадо се на Еленко в Димитровград. Има 2-3 Кии за части. 0877 39 21 22. Ако не стане с чистенето, де.

Коментар

Така, отворих резервоара от капачето за помпата и колко можах източих бензина. Според мен резервоара си е добре с изключение на боклуците по дъното. Не знам дали толкова боклучетата оказват влияние за паленето. Сега ми излезнаха още няколко въпроса.
      Как да почистя резервоара от тези боклуци без да го свалям?
      Този филтър на помпата сменя ли се?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_123014.jpg
Прегледи:1
Размер:191.2 КБ
ID:5682148Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_121824.jpg
Размер:82.6 КБ
ID:5682149Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_121843.jpg
Размер:85.0 КБ
ID:5682151Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_122012.jpg
Размер:67.4 КБ
ID:5682152Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_122017.jpg
Размер:85.4 КБ
ID:5682153Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_123009.jpg
Размер:197.2 КБ
ID:5682154Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150922_122023.jpg
Размер:104.8 КБ
ID:5682155
      Прикачени файлове
      08888 седем шест 888

Коментар

Резервоара ти е завидно чист. Търси проблема другаде, като начало смени горивния филтър. Намира се между двигателя и акумулатора малко по-надолу ще го видиш.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Горивния филтър го смених преди около 700-800км, но пак ще го сменя за всеки случай. Проблем ли е да оставя резервоара с тези боклуци или да се мъча да ги чистя някак си.
          08888 седем шест 888

Коментар

На този резервар може да ти завиди половин Европа сигурно, той свети не е тука проблема.

Коментар

Ооо и аз искам такъв резервоар, тези боклуци може и да не ги чистиш ако знаеш какво излезе от моя като го свалих и вътре е целия на язви от ръжда имах 2 дупки отстрани през които влизаше вода и кал а като го почистих с телената четка се отвори и една дупка отдолу, калайдисах ги и запоих по една пластинка на дупките да не тече.

като ти е загасена колата включи на фарове и виж какво напрежение дава на крушката, ако е по малко от 11 волта проблема може да е от кофти маса от акумулатора към купето, стартера върти без проблем защото кабела на масата от акумулатора е закачен директно на двигателя и има кабелна обувка към купето и там болчето ръждясва.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Понеже темата е за проблем при палене, и аз имам странен проблем.

Сутрин, при първото палене за деня, Кията ми пали на един или два цилиндъра. Прикюфква 2-3 пъти и въобще не може да развърти мотора.

Връщам контактния ключ. Завъртам втори път, и пали без никакви, ама никакви проблеми, на четири цилиндъра. После цял ден няма никакви проблеми, до следващата сутрин.
                И така-а-а-а.

След доста чудене и чесане, реших да оставя нещата така, докато нещо по-сериозно се окоти.

Всъщност проблема беше само сутрин, а после колата си работеше съвсем нормално цял ден. По някое време проблема започна да се случва и следобед, като си тръгвам от работа. Постепенно колата започна да работи по-твърдо на газ и разходът ми се вдигна. Паленето още се влоши.

Подчертавам, че колата пали винаги на бензин. Имам уж аварийно палене на газ, но дори и при него завърта на бензин и след секунда обръща на газ. Не знам дали е особеност на ГИ, но е така.

Преди пет дена се ядосах и спрях газта от кранчето на бутилката. От тогава карам само на бензин. Резултат - колата пали и работи перфектно. Преди това пробвах да карам на бензин, но спирах само от ключа на газовата. Колата работеше добре, но при паленето нямаше резултат.

Което ми говори, че няой от инжекторите не затваря добре, ама съвсем малко поизпуска газчица. При дълъг престой газта, която е под налягане пълни вх. колектор, после при палене горивата се смесват и се случва проблема.

Инжекторите ми са Valtek Type 30. Но не са на цяла рейка, а са 2+2.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Поръчай си клапанчета(котви) или кой както ги нарича и ги смени, има в страницата на фобос, моята рейка е Rail Apache и там бяха най-ефтини.

Коментар

Прочетох темата за ремонт и калибриране на газови дюзи. Нямам условия да го направя. Трябва да купувам индикаторен часовник и да търся стругар за направа на преходник.

Мисля сложа една турска рейка на Мимгаз - струва 45 лева. Старата ше си я оставя и ще и направя дисекция от любопитство, когато имам време.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                      ...
                      Докато работи на газ прехвърлих на бензин и двигателя прималя на няколко пъти но не угасна. Изгасих го и после си запали на бензин без проблем. Покарах я на бензин и забелязах едно чудене преди да поеме при натискане на педала на газта, когато е на газ това замисляне го няма.
                      Тоя автомобил има ли МАП-сензор? Ако да, маркучът му е спукан или запушен.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Което ми говори, че няой от инжекторите не затваря добре, ама съвсем малко поизпуска газчица. При дълъг престой газта, която е под налягане пълни вх. колектор, после при палене горивата се смесват и се случва проблема.
                        Колега @bullet_pk и мойта кола има същият проблем " Сутрин, при първото палене за деня, Кията ми пали на един или два цилиндъра. Прикюфква 2-3 пъти и въобще не може да развърти мотора.

Връщам контактния ключ. Завъртам втори път, и пали без никакви, ама никакви проблеми, на четири цилиндъра. После цял ден няма никакви проблеми, до следващата сутрин"

Аз обаче съм с чазово STAG, малко ме съмнява и при мен проблема да е от дефектен инжектор???

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Бих сменил бобините и кабелите, а защо не и свещите..
                        а като съм със нови бобини, кабели и свещи????

Коментар

При мен подобен проблем беше от бензинови дюзи.
                          Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Я какъв СъвпадЪк. И моят компютър е STAG 4. Елементарно - спри си притокът на газ от кранчето. Покарай на бензин и пробвай на следващата сутрин (пък и следващите няколко сутрини) как ще е. Въобще не включвай на газ.

Не мисля, че има значение от вида на ГИ . Просто леко изпускащо клапанче на газта
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Вземи си rail, там буталцата се сменят и без стенд, само се развива стеблото на бобината в което се движи буталото и се подменя, просто е а и рейката е издържлива, и не е много по скъпа.

Коментар

явно това е следващата стъпка!
                                а колко струва една сносна рейка, ако се наложи смяна?
                                @sapporo :те дюзите че са зле са зле. Ама аз вече им лъзнах една добавка на бардал, сякаш станаха по-добре(не че съмя карам на бензин освен за промивката)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X