Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кия спортидж с проблем при палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кия спортидж с проблем при палене

Здравейте, от последния поход с кията (спортидж 96г. 2000 бензин, 95к.с.) мина вече почти месец. През това време имах страшно много работа и някак си позабравих да я припалвам от време на време. Сега не иска да запали въобще. Смених свещите, налях още 10 литра бензин за всеки случай, но само си върти без никакви признаци на запалване. Преди време ми се е случвало като мине повече време без да е палена да не запалва от първия път, но при въртене препалваше и при втория опит си палеше. Вчера въодушевен от четирите почивни дни си викам да я поразтъпча малко, но уви. Въртях поне 7-8 пъти и нямаше и най-малък признак на запалване, просто си върти.
    Въпросът ми е някой има ли си някаква идея каква може да е причината?
    Как мога в домашни условия да проверя дали бензиновата помпа не е дала фира?
    Винаги когато ще оставям кията за по дълго време без да се кара й откачам акумулатора, може ли това да е допринесло за изгаряне на бензиновата помпа или нещо друго?
    Ясно е че след почивните дни ще се ходи на сервиз, но много ми се иска да реша проблема по скоро за да мога да се порадвам на извън асвалтово шофиране през празниците.
    ПП: току що и аз не знам как стана, но успях да я запаля принудителни на газ(газов инж. Тамона), на бензин не иска да запали.
    Последно редактирано от yancho; 20-09-15, 10:17.
    08888 седем шест 888

От: Кия спортидж с проблем при палене

След като запали на газ опита ли да минеш на бензин?
    Дотук изглежда проблемът е в подаването на бензина - помпа, филтър, горивопроводи, клапан за бензина ...
    БИО пчелен мед и пчелни продукти
    0888 66 59 73

Коментар

Така точно приключих с пробите.
      Докато работи на газ прехвърлих на бензин и двигателя прималя на няколко пъти но не угасна. Изгасих го и после си запали на бензин без проблем. Покарах я на бензин и забелязах едно чудене преди да поеме при натискане на педала на газта, когато е на газ това замисляне го няма.
      Вече нямам идея защо не запали и защо се замисля така на бензин. Филтъра е на 700-800км.
      08888 седем шест 888

Коментар

А резервоарът в какво състояние е - чистен ли е? Може от него нещо да е позапушило я тръбичка, я филтъра. Като не се кара редовно на бензин може и дюзите нещо да са се позапушили ...
        0888 66 59 73

Коментар

Ахам-около тези работи се въртят нещата.

Коментар

Моята върти помпата чак като завърти стартера, а не още при контакт. За другите не знам как е. Възможно ли е да се е изпразнила системата и да трябва да подкачи?
            Все пак щом е стояла си виж резервоара, че като знам моя на какво приличаше... страшна гледка, 2 пръста кал по дъното и 5 милиметра по стените.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Значи на дневен ред идва сваляне на резервоара и на пароструиката. Има ли нещо по специфично при сваляне на резервоара или режа болтовете с флекса и го свалям
              08888 седем шест 888

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                Значи на дневен ред идва сваляне на резервоара и на пароструиката. Има ли нещо по специфично при сваляне на резервоара или режа болтовете с флекса и го свалям

Първо му откачи тръбите и жиците от под задната седалка. Има капак.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Първо му откачи тръбите и жиците от под задната седалка. Има капак.
                  И преди да сваля не е лошо като отвори капака да светне с фенерче да види колко е зле работата, че да не сваля напразно.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Тази сутрин и при мен имаше същата драма.

Снощи паркирах колата на една много стръмна улица в Хасково. Тази сутрин въртях, въртях и пак въртях - никакви признаци на запалване ...

Моя ГИ винаги пали на бензин. Има аварийно палене на газ, но дори и при него пак пали на бензин и веднага обръща на газ. На Гранда резервоарът е пластмасов и дълъг, разположен надлъжно на колата. Снощи като паркирах и видях, че светна лампата на резервата. Имам 10-тина литра бензин, но явно са отишли в предната част, а сондата е отзад.

След като не щя да запали, пуснах я по инерция до една водоравна пресечка. Завъртях и веднага "Бръмна кат матор".

Което ме подсети за известния футболен мач:

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                    ...
                    Футболната среща между Аскуу/Хасково/ и село Сусам никога няма да бъде забравена! Дори и след 10 поколения тази драма ще бъде запомнена! При резултат 3:3 и пряк свободен удар за отбора на Сусам в 93-тата минута на срещата се провежда следния диалог между вратаря на Аскуу (и понастоящем собственик на софтуерна фирма) и трима крайни защитници от същия отбор!
                    - Жа прайм ли дувар уа?
                    - Нимойти уа я ж га фана!
                    Шут! Гол! Аскуу губи мача! Трансконтитенталната титла отива при село Сусам!
                    - От ни га фана уа каунь?
                    - Оти беше много кьошенлия. Бръмна кат матор!
                    Следва сбиване и рев от кълбото с хора :
                    - Ябааа ! Ко ма напрай уа каунь ?
                    Рев от кълбото с хора :
                    - Откънъ ми некътья уаааааааааа серсемь със серсемья!
                    Из публиката хвърчат димки :
                    - Окадихти сичко уа ! Я за са приместя напреш да наглявам калабълъка...
                    В Хасково днес не им беше ден на Киите.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Понеже темата е за проблем при палене, и аз имам странен проблем.

Сутрин, при първото палене за деня, Кията ми пали на един или два цилиндъра. Прикюфква 2-3 пъти и въобще не може да развърти мотора.

Връщам контактния ключ. Завъртам втори път, и пали без никакви, ама никакви проблеми, на четири цилиндъра. После цял ден няма никакви проблеми, до следващата сутрин.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Понеже темата е за проблем при палене, и аз имам странен проблем.

Сутрин, при първото палене за деня, Кията ми пали на един или два цилиндъра. Прикюфква 2-3 пъти и въобще не може да развърти мотора.

Връщам контактния ключ. Завъртам втори път, и пали без никакви, ама никакви проблеми, на четири цилиндъра. После цял ден няма никакви проблеми, до следващата сутрин.
                        Бих сменил бобините и кабелите, а защо не и свещите..

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                          ....

Сутрин, при първото палене за деня, Кията ми пали на един или два цилиндъра. Прикюфква 2-3 пъти и въобще не може да развърти мотора......

.
                          След това упражнение свали свещите е кажи как са.Мокри , сухи ,мазни и тн...Всичките или само някой?

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                            ... и го свалям
                            Ако стигнеш дотук може би ще си заслужава да му направиш и една антикорозиоона обработка отвън. Аз поне така направих.
                            0888 66 59 73

Коментар

Сваля ли го, ще го чистя и от вън и от вътре, само не знам какво ще го правя ако е много зле. Някъде бях чел за направата на резервоар от такъв за лодка, но не мога да намеря темата.
                              08888 седем шест 888

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X