Здравейте, от последния поход с кията (спортидж 96г. 2000 бензин, 95к.с.) мина вече почти месец. През това време имах страшно много работа и някак си позабравих да я припалвам от време на време. Сега не иска да запали въобще. Смених свещите, налях още 10 литра бензин за всеки случай, но само си върти без никакви признаци на запалване. Преди време ми се е случвало като мине повече време без да е палена да не запалва от първия път, но при въртене препалваше и при втория опит си палеше. Вчера въодушевен от четирите почивни дни си викам да я поразтъпча малко, но уви. Въртях поне 7-8 пъти и нямаше и най-малък признак на запалване, просто си върти.
Въпросът ми е някой има ли си някаква идея каква може да е причината?
Как мога в домашни условия да проверя дали бензиновата помпа не е дала фира?
Винаги когато ще оставям кията за по дълго време без да се кара й откачам акумулатора, може ли това да е допринесло за изгаряне на бензиновата помпа или нещо друго?
Ясно е че след почивните дни ще се ходи на сервиз, но много ми се иска да реша проблема по скоро за да мога да се порадвам на извън асвалтово шофиране през празниците.
ПП: току що и аз не знам как стана, но успях да я запаля принудителни на газ(газов инж. Тамона), на бензин не иска да запали.
Въпросът ми е някой има ли си някаква идея каква може да е причината?
Как мога в домашни условия да проверя дали бензиновата помпа не е дала фира?
Винаги когато ще оставям кията за по дълго време без да се кара й откачам акумулатора, може ли това да е допринесло за изгаряне на бензиновата помпа или нещо друго?
Ясно е че след почивните дни ще се ходи на сервиз, но много ми се иска да реша проблема по скоро за да мога да се порадвам на извън асвалтово шофиране през празниците.
ПП: току що и аз не знам как стана, но успях да я запаля принудителни на газ(газов инж. Тамона), на бензин не иска да запали.
Коментар