Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Няма мърдане,и след вчера кове си 20 градско и това си е!ще си направя експеримент да откача сондата и ще пробвам без нея!ако мръдне нанякъде разхода дали нагоре или надоло ще сложа нова!

Коментар

Първоначално публикуван от I_N_M Преглед на мнение
      Преди малко се връщам от едно пътешествие. За 1200км, точният ми разход по касовите бончета излезе точно 11.77л./100км. Това за дълга база 118к.с. натоварена на макс с четирима човека, олова за гмуркане, 100 литра вода и храна + казови котлони и другите там къмпинг принадлежности, но с много бавно каране.
      Градско ми харчи 14-17, предполагам че зимата ще стане 16-19, но да спомена , че поради бързото си загряване, харчи много малко бензин!!! Аз почти винаги я чакам на място да обърне.
      Подкрепям! Това е разхода.. Има такава плаваща разлика за Варна, заради ремонтите по основните улици.
      Николай
      VITARA 1.6, 93 къса кабр
      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от dan4om Преглед на мнение
        Няма мърдане,и след вчера кове си 20 градско и това си е!ще си направя експеримент да откача сондата и ще пробвам без нея!ако мръдне нанякъде разхода дали нагоре или надоло ще сложа нова!
        След всичко написано все пак да ти напомня,че правилния начин е да НЕ се водиш по разход при градско движение!
        От градско до градско разликата е голяма.
        За целта напълни си бутилката от дадена газ.колонка,мини 50км. извън града,обърни посоката и се върни до същата газ.колонка,допълни и ще разбереш с много по-голяма точност какво гори това нещо,отколкото да правиш засечки из града при маса влиящи фактори.

Коментар

И така пробвах колата си харчи 15 16 извън градът,и то без да натискам.откачих сондата за проба както бях писал по горе и ми направи впечатление че нищо не светна на таблото!!!няма чек!!!

Коментар

Ще светне-споко!!!
            И да-разхода е височък и то доста над нормалното.

Коментар

Минах 80 км и никакъв чек не светна,а сондата е откачена,дали не е махната лампата на таблото!

Коментар

...дали не е махната лампата на таблото!
                Това май е характерен страх на собствениците на Кия.
                БИО пчелен мед и пчелни продукти
                0888 66 59 73

Коментар

Минах 80 км и никакъв чек не светна,а сондата е откачена,дали не е махната лампата на таблото!
                  Като дадеш контакт, преди да запалиш, Чека светва. Като запалиш би трябвало да изгасне, ако всичко е наред. Ако не свети при контакт, то вероятно лампата е изгоряла или премахната.

При мен поне, като откача акумулатора (за да изчистя грешките), лампата отново светва след 150-200 км някъде.

Аз съм с една сонда обаче.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                    Като дадеш контакт, преди да запалиш, Чека светва.
                    Това само за бензиновите ли се отнася? При моята (дизел) чека не светва на контакт, но лампата си я има и не е изгоряла.
                    0888 66 59 73

Коментар

Ами сега като се замисля,май и на контакт я няма лампата,нали е като на всички автомобили

Коментар

Точно това казвам - че не е еднакво при всички автомобили.
                        0888 66 59 73

Коментар

ЧЕк лампата и при мен не е изгоряла и не светва на контакт ....което не и пречи да свети когато горивната смес обеднее когато газта е към края
                          LZ1ICD
                          Иван - 08девет683едно883
                          VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_dice Преглед на мнение
                            ЧЕк лампата и при мен не е изгоряла и не светва на контакт ....което не и пречи да свети когато горивната смес обеднее когато газта е към края
                            Има разлика в компютрите или софтуера през годините. Така, че може да има разлика и в поведението на лампата. Моята е произведена през 2000 г и съм с една ламбда сонда. За моята лампа писах вече.

Тъй като колегата пита за модела с две ламбда сонди - Янковата Кия е такава. Да си каже как се държи лампата му. Дали светва при контакт и после загасва?
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Да-светва веднага при даване на контакт и изгасва,още когато завъртиш на стартер.

Коментар

Засега говоря за спокойн шофиране в града и извън града разход от рода на 19 градско и 15 извън грдско с газов инжекцион ловато и след диагностика и уверение на майстора че работи перфектно.в гората не ме бърка говоря за спокойно каране по асвалт.благодаря
                                Баси и разходите ...
                                Моят Гранд в града натоварен до горе на газ максимум харчи 14л/100км, извън града 11-13л/100км (90-120км/ч). Над 120км/ч разходът нараства осезаемо. Климатика имам чувството, че въобще не го усеща колата.
                                Последно редактирано от Chris; 11-10-15, 16:30.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X