Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Здравейте колеги,нов съм във форума и може би темата ми не е за тук,но доста рових и нищо не открих за разхода на газ на кия спортаж 2000,128 коня.Става въпрос за голямото купе ХЛ или вагон както се води.Благодаря предварително!

От: Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Според различните стилове на експлоатация разхода е от 8 до към 28.

Коментар

Засега говоря за спокойн шофиране в града и извън града разход от рода на 19 градско и 15 извън грдско с газов инжекцион ловато и след диагностика и уверение на майстора че работи перфектно.в гората не ме бърка говоря за спокойно каране по асвалт.благодаря

Коментар

Без да съм експлоатирал такава предполагам този мижав мотор на голямо купе ще е мъка за извънградско с газ.
        горене извън 12 в града 15-20 малък-голям град
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

При мен с 128к.с. и 100кила по-малко желязо понеже съм с нормалната база ....разхода не пада под 12 ....както и да карам средно около 13-15 ....в горара х2 (сиреч 25-30 ...зависи от терена)
          вярно е ...има какво да се иска от мотора за това купе ....братята корейци са могли да добавят още 20-30 магарета ....но и така е добре
          LZ1ICD
          Иван - 08девет683едно883
          VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Първоначално публикуван от dan4om Преглед на мнение
            Здравейте колеги,нов съм във форума и може би темата ми не е за тук,но доста рових и нищо не открих за разхода на газ на кия спортаж 2000,128 коня.Става въпрос за голямото купе ХЛ или вагон както се води.Благодаря предварително!
            Моята е същата,но е автомат и е с гуми 235/75/15 Дуратраци.Разход на газ в града, 19-20, извън 13-15.
            Тома Томов
            Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              Без да съм експлоатирал такава предполагам този мижав мотор на голямо купе ще е мъка за извънградско с газ.
              Не е чак толкова голяма мъка, но трябва да се свикне как да се кара
              Карам такава на газ от 3 и половина години, преди това година само на бензин. Почти няма разлика в разхода. Извън града, средно 11-12, но както е написал автора на темата, "спокойно каране по асфалт".
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр
              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от dan4om Преглед на мнение
                Засега говоря за спокойн шофиране в града и извън града разход от рода на 19 градско и 15 извън грдско с газов инжекцион ловато и след диагностика и уверение на майстора че работи перфектно.в гората не ме бърка говоря за спокойно каране по асвалт.благодаря
                Малко множко ми се вижда.
                Николай
                VITARA 1.6, 93 къса кабр
                КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Моята нормална(средна) база гори около 15 газ градско(+/-1л.), извънградско с 80-120км./ч., средно около 11л.. Не я карам много леко, но и при по-леко каране пада с няма и литър, при извънградско с над 110 стига до 12 газ. С гуми 215/75/15 съм, с 225/60/15 падна с около половин литър като смятам и разликата в диаметъра, разликата във вървенето беше осезаема.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

Коментар

Моята е точно верси Grand, гзовата ми е на няма и месец и за сега гори малко над 21л. газ на 100 км само градско като климатик се ползва през около 50% от времето
                    KIA Sportage Grand 2,0 16V 118 к.с
                    08868пет4три18

Коментар

Това от рода на 20 градско ми се вижда някакси нереално.И при мен е така.Ще нищя въпроса и ще почна сам да я чопля и без това в Сливен няма май кой да разбира!

Коментар

Вчера пак ходих на друг ,,майстор,, газаджия и разхода ми от 20 скочи на 25градско,искала си нейното даже ми спомена за разпробиване на дюзите.Ходене по мъките!

Коментар

Ами моята преди да сложа ГИ ми харчеше около 16/100 бензин. Сега след 3 засечки пълно-пълно си ми показва малко над 21/100 газ. И това е само градско. Все още не съм имал въможност да я пробвам извън града колко ще е.
                          KIA Sportage Grand 2,0 16V 118 к.с
                          08868пет4три18

Коментар

Луда работа-какви са тия разходи???
                            При това карате с щатни гуми или около щатния размер.
                            При мен разхода е 15-17 газ в града.С "Валтек" рейка съм,търпяща корекция на хода на буталцето-/газаджиите доста я плюят,защото повечето нямат индикаторни часовници и си мислят,че всичко се оправя с лаптопа и забавление с милисекундите/.
                            Калибрирал съм я на ход 0.45мм.,чукнал съм една автокалибрация и нищо повече.
                            Първата сонда и дебитомера са ми в нормите-/това естествено също е важно/.
                            До скоро "ЧЕК"-а светкаше-оказа се абсолютна тъпотия:прекъсната верига на втората сонда-някой не е щтракнал буксата/.
                            Та така-не е нормално автомобил,даващ 15/100л. бензин в даден град да дава в същия град 20-25/100л. газ!!!
                            П.П.Лошото е,че вече няма съвестни хора и човек сам не може ли да си свърши работата в сервиз трудно ще му я свършат качествено.
                            Последно редактирано от Янко Желязков; 15-09-15, 17:37.

Коментар

На мен ми е интересно как провери, че ти работят коректно ламбдасондата и дебитомера?

Иначе при мен със светещ чек и някаква странна грешка ... До морето и обратно - 12/100, натоварена до горе и с включен климатик през цялото време. Градско - към 17/100. Мисля, че ако изгася чека ще падне още малко.

Бензиновата "средна база" по каталог я дават 1440 кг, а Гранд - към 1500 кг. За тия 60 кг. едва ли ще се усети някаква разлика в разхода.

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              На теб като ти гледам подписа, понятията за "голямо купе" и "мижав мотор" са силно размити. Спортидж 2,0 128 коня е с една идея по-пъргав от Терано 2,4 и Фронтера 2,0 и 2,4. Мотора е напълно адекватен за тежестта на купето. Не се моля при изпреварване, нито като включа климатика или катеря баири.
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X