Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    На мен ми е интересно как провери, че ти работят коректно ламбдасондата и дебитомера?

Иначе при мен със светещ чек и някаква странна грешка ... До морето и обратно - 12/100, натоварена до горе и с включен климатик през цялото време. Градско - към 17/100. Мисля, че ако изгася чека ще падне още малко.

Бензиновата "средна база" по каталог я дават 1440 кг, а Гранд - към 1500 кг. За тия 60 кг. едва ли ще се усети някаква разлика в разхода.

На теб като ти гледам подписа, понятията за "голямо купе" и "мижав мотор" са силно размити. Спортидж 2,0 128 коня е с една идея по-пъргав от Терано 2,4 и Фронтера 2,0 и 2,4. Мотора е напълно адекватен за тежестта на купето. Не се моля при изпреварване, нито като включа климатика или катеря баири.
    С диагностика ОБД-2 за 25лв.,телефон "Самсунг Галакси" с блуту и програма "Кар доктор...".
    Свързваш се, гледаш както моментните показания на сондите,така и количеството въздух в милиграми,преминаващо през дебитомера при определени обороти.
    П.П.Що се отнася до пъргавина на мотора-да,има я с щатните гуми.
    В момента в който сложиш подходящите по диаметър за експлоатация в гората всичко отива по дяволите,но се свиква-/обикновенно при изпреварване се преминава от 5-та на 3-та и нещата се получават/.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 15-09-15, 23:17.

Коментар

Разход на газ кия спортаж 2000 ,но Вагон

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      На теб като ти гледам подписа, понятията за "голямо купе" и "мижав мотор" са силно размити. Спортидж 2,0 128 коня е с една идея по-пъргав от Терано 2,4 и Фронтера 2,0 и 2,4. Мотора е напълно адекватен за тежестта на купето. Не се моля при изпреварване, нито като включа климатика или катеря баири.
      Не съм карал въпросните но сигурно са и по тежки от кията.
      Карал съм Вектра комби 1200 кг 1.8 118 кс на газ.
      Обикновенно пълна до козирката.
      На баир с клима трябва да превключиш на бензин за да изпревариш по бързичко.
      Без клима една идея по добре.
      Другия вариант беше да караш с 30-40 по бързо от бавните и да не намаляш, ама по завоите трябваше и Баба Ванга да си.

Тези от подписа се представят доста по добре в полза на голфа.
      Ама те са и автомат - натискаш и ускоряват като тролей по баира.
      Климата няма как да я усетиш и при двете.
      Последно редактирано от rosen_offroad; 16-09-15, 04:54.
      Land Rover Discovery II, V8 4.0
      VW Golf VI variant
      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Преди малко се връщам от едно пътешествие. За 1200км, точният ми разход по касовите бончета излезе точно 11.77л./100км. Това за дълга база 118к.с. натоварена на макс с четирима човека, олова за гмуркане, 100 литра вода и храна + казови котлони и другите там къмпинг принадлежности, но с много бавно каране.
        Градско ми харчи 14-17, предполагам че зимата ще стане 16-19, но да спомена , че поради бързото си загряване, харчи много малко бензин!!! Аз почти винаги я чакам на място да обърне.

Коментар

Днес след среща пак с,,майстора,, стигна,, до заключение,че трябва да сложа по голям изпарител.колата работила на малко налягане 1,1 а за тия кубици и трябвало 1,3 1,4.И според него можело и затова да харчи толкова много.

Коментар

Само на класни изпитатели попадаш май.

Коментар

Какво значи по-голям? Аз бях с Ловато като я взех, и въпреки, че е марков си харчеше. 2 пъти му сменях мембрани, и нямаше кои знае каква разлика. Нещата се оправиха като го смених с турски mimgas (аналог на ловато). Настройха ми го на анализатор и разхода ми падна сериозно. Сега харчи около 11-12 извън града. Турския е аналог на ловатото и изглежда 1:1 с него. А като цена е наполвина нещо от сорта на 60 лв беше ако не греша...
              Едиствения недостатък е, че откакто съм с него, като свърши газта, свършва рязко, и ти дава да караш 1-2 км след което спира. С ловатото можех да карам 10 тина км...

Коментар

Вчера махнах и катализатора,не вярвам да има кой знае каква разлика,ама възможно е малко и той да е спъвал колата,макар че аз колата още не съм я мачкал,че с тоя разход толкова нежно шофирам.при Дайхатсуто ми имаше резултат,ще видим при кията как ще е!

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  Какво значи по-голям? ...
                  Мисля, че означава с повече киловати.
                  БИО пчелен мед и пчелни продукти
                  0888 66 59 73

Коментар

Да де, но в сравнение с каква. Даи една снимка на сегашната ти?

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-f86ccb25927042cb70ba209cd8944f1819648bf49ab84a704bacd9f0d2f25c05-V.jpg
Прегледи:1
Размер:120.4 КБ
ID:5682773Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-9c550aaa713517e4d7233ee50e230505f0bc1197074c725e7213749775242e29-V.jpg
Прегледи:1
Размер:66.4 КБ
ID:5682774това успях да снимам,че е наврян да не казвам къде!

Днес поредна среща с друг,,специалист,,неговото мнение е че колата работи много добре и всичко е в границите според лаптопа,но лампда сондата се колебаела.
                      Последно редактирано от CarTest™; 23-09-15, 20:53.

Коментар

А,тук вече има логика.
                        Ако първата сонда ти създава проблеми е 100% вероятно и разхода да не е ред.

Коментар

Доколкото виждам има само една на изпускателния колектор,друга не съм виждал.ако има проблем няма ли да светне чека?

Коментар

Ясно-твоята е модела с една сонда.
                            Чек-а светка при откачена букса или явно прекъсване на кабел/и,било то подгрев или кабела по който се генерира напрежението.
                            Иначе съществува вариант при който графиката ти е едно към никъде и Чек-а не светка.
                            П.П.Нека Соти да даде мнение по въпроса-все пак съм любител и не желая да те подведа.....

Коментар

Точно днес се срещнах с колега от Сливен със същата,и неговата наистина си е с две сонди.

Коментар

И моята е с две-118к.с. се водят тези КИИ мисля.
                                Ама съм с намалена глава,посгъстена е и понавървява общо взето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X