Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кията прегрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кията прегрява

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
    Никога не съм бил привърженик на гадаенето,а предположенията се правят върху достатъчно обективно проверени действителни факти . Понеже спадам към "старата" генерация-търся причинно- следствената връзка "стъпвайки" на съответни последователни диагностични действия и анализа ИМ. Другото са "локуми".
    Диагностиката ми е от личен опит!
    Доста патих от диагностика,включително и Киа Моторс.
    Според тях трябваше да сменя компютър,а се оказа ЕГР клапан.
    За диагностиката на Киа вярвах на един човек,но не работи вече.
    И не са локуми колега,а преживяно!
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Благодаря за вниманието колеги! Та информация от днес. Отидохме на доктор номер 2 , да каже и той мнение е след бърз разказ на историята няколко технически прийома от негова страна и се насочихме към проблем в гарнитурата и т.н. Върнах се при доктор 1 ( по принцип и аз обичам да изследвам и да пробвам доста продължително време причината за дадена повреда, но просто обстоятелствата ме притискат да стане, колкото може по - бързо). Та Джипче Кио е оперирано, утре чакам тест от главата и сменяме гарнитурата.... ще ви държа информирани, ако имате интерес.

Лека вечер от мен за сега
      Аз съм!

Коментар

Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнение
        Благодаря за вниманието колеги! Та информация от днес. Отидохме на доктор номер 2 , да каже и той мнение е след бърз разказ на историята няколко технически прийома от негова страна и се насочихме към проблем в гарнитурата и т.н. Върнах се при доктор 1 ( по принцип и аз обичам да изследвам и да пробвам доста продължително време причината за дадена повреда, но просто обстоятелствата ме притискат да стане, колкото може по - бързо). Та Джипче Кио е оперирано, утре чакам тест от главата и сменяме гарнитурата.... ще ви държа информирани, ако имате интерес.

Лека вечер от мен за сега
        Ще шлайфат ли главата? Може да ти сменят и гумичките на клапаните.
        Може и клапани да паснат.Сега е момента.
        Киа спортаж2000тди 98г
        Ауди А3 1.9ТДИ
        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Да ще има вземане на главата, поне ми казаха ,че даже и всичко да е на ред трябва да мине лек шлайф. А колкото до гумичките ще кажа! Благодаря колега. Сега така като съм се замислил , ще е много смешно, ако не е това проблема, като затворят всичко....
          Аз съм!

Коментар

Да ще има вземане на главата, поне ми казаха ,че даже и всичко да е на ред трябва да мине лек шлайф. А колкото до гумичките ще кажа! Благодаря колега. Сега така като съм се замислил , ще е много смешно, ако не е това проблема, като затворят всичко....
            Винаги има такъв вариант!
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Та Джипче Кио е оперирано, утре чакам тест от главата и сменяме гарнитурата.... ще ви държа информирани, ако имате интерес.
              Ако проблемът е в гарнитурата,то той е очевиден след обстоен оглед и не се налага тест на главата,само контролен шлайф.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                Ако проблемът е в гарнитурата,то той е очевиден след обстоен оглед и не се налага тест на главата,само контролен шлайф.
                При киа 2000тди теста е задължителен,вярвай ми!
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Здравейте колеги. Мина ремонта на джипче Кио. Сменените части в общи линии са: Гарнитура на глава,изпусквателен колектор, смукателен колектор, семеринги на разпределителния вал, подложки на дюзите, гарнитури на турбо. Плюс труд и тест и шлайф на глава... абе отидоха си парички. Като цяло колата я взех снощи, карам я като скъпo audi A3, което минава през центъра на Варна . Проблеми за сега нямам, държи температура и парното грее та не се стой. Тази вечер ще я вкарам в малко обороти да видим, какво ще се получи. Дали си въобразявам най-вероятно да но, колата дърпа малко по-лесно и плавно. Наблюдавам я дали има капки от някъде и т.н. И така довечера ще пиша как е минал теста с по-висока скорост и обороти.
                  Аз съм!

Коментар

Съжалявам че не съм писал за резултатите,при мен след смяна на перката колата спря да прегрява и проблемите ми се решиха.
                    Кия Спортидж 2000тди
                    Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Здравейте колеги. Съжалявам,че не писах както обещах, но просто бях заринат от работа и време за проверка нямаше. Та в понеделник вечерта и вчера разходих джипче Кио. Проблеми за щастие няма, течове няма, температурата се държи в правилните норми, парното топли много ( да вярно е и че времето е с много високи температури). И така за сега съм доволен, може би в края на седмицата и началото на другата ще мина контролен преглед да я разгледат по-обстойно.

Поздрави !
                      Аз съм!

Коментар

Вероятно ти е задръстено парното в купето, малкия кръг които отваря термостата се върти през радиатора в купето, откачи маркучите и пробвай да го промиеш като му вържеш на изхода маркуча от чешмата с максимално отворен кран за да изхвърли едрите боклуци.

Коментар

Първоначално публикуван от icecool Преглед на мнение
                          Вероятно ти е задръстено парното в купето, малкия кръг които отваря термостата се върти през радиатора в купето, откачи маркучите и пробвай да го промиеш като му вържеш на изхода маркуча от чешмата с максимално отворен кран за да изхвърли едрите боклуци.
                          Колега , малкият кръг при всички двигатели с вътрешно горене си върти , дори и без наличието на радиатор за отопление!
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не е така. Има двигатели на които малкия кръг задължително минава през радиатора на парното и ако е задръстен радиатора не върти водата в малкия кръг колата загрява но не отваря термостата, имам такъв опит с двигателя на субаруто той е точно така.

Коментар

Първоначално публикуван от icecool Преглед на мнение
                              Не е така. Има двигатели на които малкия кръг задължително минава през радиатора на парното и ако е задръстен радиатора не върти водата в малкия кръг колата загрява но не отваря термостата, имам такъв опит с двигателя на субаруто той е точно така.
                              Няма логика в това.Може и така да е,не споря.
                              Просто не виждам смисъл,да ти е задръстено парното и колата да грее.
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                                Няма логика в това.Може и така да е,не споря.
                                Просто не виждам смисъл,да ти е задръстено парното и колата да грее.
                                Като е задръстено парното не върти вода през малкия кръг а като не върти от там вода няма как да отвори бързо термостата. Когато стои на едно място или не е натоварен мотора може да няма проблеми но като го настъпиш малко и веднага загрява и хвърля водата.

Преди да почистя радиатора на парното карах субаруто без термостат за да не загрява, след почистването сложих термостата и всичко си беше наред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X