Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кията прегрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кията прегрява

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
    Какво стана с виското на бат Гошо? Мога ли и аз да се запиша в листата на чакащите?
    Кажи къде дати го пратя
    Кия Спортидж 2000тди
    Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Моля,за съвет отново.
      Изпратих на Базис-М номер на рама и от там ми отговориха,че тяхното виско се различава по номер с две цифри и мислят,че не е това.
      Откъде сега да търся и да поръчвам.
      Благодаря.
      "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
      0878739299

Коментар

kolos-ms точка net
        LZ1ICD
        Иван - 08девет683едно883
        VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Здравейте колеги! Не съм Ви тормозил отдавна с въпроси... ама като Киата е желязна какво да направя . Реших да не пускам нова тема а да си попитам за Вашето мнение тук. Та на дълго. Имах проблем с парното духаше предимно студено от време на време топло , но колкото да ме подразни. Закарах я на доктор и хоп термостат, добре сменихме го и вътре в купето баня..... Но , все пак неможе всичко да е наред... Та карам си аз (без шапка) , защото вече ми е достатъчно топло, но какво забелязвам - колата си държи нормалните градуси, докато не реша да я подкарам с 90 100 км.ч и 2000-2.200 оборота и тогава температурата рязко се покачва и веднага се спира за оглед. Забелязвам ,че от маркучето на разширителния здраво е мятало антифриз. Връщам се в сервиза, оглед, подмяна на термостат и т.н пак същата история, напънеш ли я повечко започва да кипи. Диагнозата от доктора ще се реже... гарнитура. Но искам да попитам и Вас за мнение и въпроси, преди да предприема действия. Колата е Sportage 2.0 TDI 2001.
          Аз съм!

Коментар

Възможно е гарнитура.Задължителна проверка на глава,и шлайф.
            Моята със 100км. е почти на 3000 оборота,ти казваш 2200 оборота!
            Ако проблема е гарнитура или глава,най-вероятно имаш проблем
            с охлаждането.
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнение
              Здравейте колеги! Не съм Ви тормозил отдавна с въпроси... ама като Киата е желязна какво да направя . Реших да не пускам нова тема а да си попитам за Вашето мнение тук. Та на дълго. Имах проблем с парното духаше предимно студено от време на време топло , но колкото да ме подразни. Закарах я на доктор и хоп термостат, добре сменихме го и вътре в купето баня..... Но , все пак неможе всичко да е наред... Та карам си аз (без шапка) , защото вече ми е достатъчно топло, но какво забелязвам - колата си държи нормалните градуси, докато не реша да я подкарам с 90 100 км.ч и 2000-2.200 оборота и тогава температурата рязко се покачва и веднага се спира за оглед. Забелязвам ,че от маркучето на разширителния здраво е мятало антифриз. Връщам се в сервиза, оглед, подмяна на термостат и т.н пак същата история, напънеш ли я повечко започва да кипи. Диагнозата от доктора ще се реже... гарнитура. Но искам да попитам и Вас за мнение и въпроси, преди да предприема действия. Колата е Sportage 2.0 TDI 2001.
              Капачка на радиатора! Задължително я смени за проба преди да разглобявате каквото и да.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Ако е издухана гарнитура надува маркучите много бързо, а вода изхвърля и от намален капацитет на охлаждащата система.
                Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                  Капачка на радиатора! Задължително я смени за проба преди да разглобявате каквото и да.
                  Смених я ! И с новата и със старата го прави това...

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                  Ако е издухана гарнитура надува маркучите много бързо, а вода изхвърля и от намален капацитет на охлаждащата система.
                  Към какво искаш да ме насочиш колега ?
                  Аз съм!

Коментар

Какво му беше състоянието на стария термостат,
                    след като го свалихте? Да не би да ти е задръстен
                    радиатора? Започваме да гадаем.Преди смяната на
                    термостата,имаше ли проблеми със загряването?
                    Последно редактирано от georgipetkov64; 25-01-16, 22:09. Причина: допълнение
                    Киа спортаж2000тди 98г
                    Ауди А3 1.9ТДИ
                    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                      Какво му беше състоянието на стария термостат,
                      след като го свалихте? Да не би да ти е задръстен
                      радиатора? Започваме да гадаем.Преди смяната на
                      термостата,имаше ли проблеми със загряването?
                      Постоянно отворен голям кръг... Интересното е ,че започна да кипва след смяната с нормален, работещ. Не не е загрявала самата кола.. но и топлина от парното в купето не усещах, ала и да имаше беше произволно за малко и не толкова силна.
                      Аз съм!

Коментар

Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнение
                        Постоянно отворен голям кръг... Интересното е ,че започна да кипва след смяната с нормален, работещ. Не не е загрявала самата кола.. но и топлина от парното в купето не усещах, ала и да имаше беше произволно за малко и не толкова силна.
                        Дано имаш свестен майстор?
                        Според мен е глава,но това е мое мнение!
                        Дано греша!
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

И аз мисля като бат Гошо. Дано и аз да греша.

Коментар

Първо-Диагностика-проверка за газове в антифриза и при положителен тест се прави проверка за конкретизиране на цилиндъра и чак тогава "опериране".
                            Прескачането на тази диагностика почти винаги усложнява и оскъпява ремонта.
                            -Най вероятно имате разхерметизирана горивна камера- търсете мястото!

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                              Първо-Диагностика-проверка за газове в антифриза и при положителен тест се прави проверка за конкретизиране на цилиндъра и чак тогава "опериране".
                              Прескачането на тази диагностика почти винаги усложнява и оскъпява ремонта.
                              -Най вероятно имате разхерметизирана горивна камера- търсете мястото!
                              Колега,ако имаш киа 2000тди,би трябвало да си на ясно с проблема.
                              В момента имам две глави,едната чака заварчик.Другата по-добри цени на скраб.
                              Това е слабото място,но винаги може да е и нещо друго.
                              Ако няма газове в антифриза,какво да търси?Радиатор,помпа,термостат?
                              Киа спортаж2000тди 98г
                              Ауди А3 1.9ТДИ
                              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                                Ако няма газове в антифриза,какво да търси?Радиатор,помпа,термостат?
                                Никога не съм бил привърженик на гадаенето,а предположенията се правят върху достатъчно обективно проверени действителни факти . Понеже спадам към "старата" генерация-търся причинно- следствената връзка "стъпвайки" на съответни последователни диагностични действия и анализа ИМ. Другото са "локуми".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X