Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кията прегрява
Свий
X
-
От: Кията прегрява
Моля,за съвет отново.
Изпратих на Базис-М номер на рама и от там ми отговориха,че тяхното виско се различава по номер с две цифри и мислят,че не е това.
Откъде сега да търся и да поръчвам.
Благодаря."NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
0878739299
Коментар
-
Здравейте колеги! Не съм Ви тормозил отдавна с въпроси... ама като Киата е желязна какво да направя. Реших да не пускам нова тема а да си попитам за Вашето мнение тук. Та на дълго
. Имах проблем с парното духаше предимно студено от време на време топло , но колкото да ме подразни. Закарах я на доктор и хоп термостат, добре сменихме го и вътре в купето баня..... Но
, все пак неможе всичко да е наред... Та карам си аз (без шапка)
, защото вече ми е достатъчно топло, но какво забелязвам - колата си държи нормалните градуси, докато не реша да я подкарам с 90 100 км.ч и 2000-2.200 оборота и тогава температурата рязко се покачва и веднага се спира за оглед. Забелязвам ,че от маркучето на разширителния здраво е мятало антифриз. Връщам се в сервиза, оглед, подмяна на термостат и т.н пак същата история, напънеш ли я повечко започва да кипи. Диагнозата от доктора ще се реже... гарнитура. Но искам да попитам и Вас за мнение и въпроси, преди да предприема действия. Колата е Sportage 2.0 TDI 2001.
Аз съм!
Коментар
-
Възможно е гарнитура.Задължителна проверка на глава,и шлайф.
Моята със 100км. е почти на 3000 оборота,ти казваш 2200 оборота!
Ако проблема е гарнитура или глава,най-вероятно имаш проблем
с охлаждането..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнениеЗдравейте колеги! Не съм Ви тормозил отдавна с въпроси... ама като Киата е желязна какво да направя. Реших да не пускам нова тема а да си попитам за Вашето мнение тук. Та на дълго
. Имах проблем с парното духаше предимно студено от време на време топло , но колкото да ме подразни. Закарах я на доктор и хоп термостат, добре сменихме го и вътре в купето баня..... Но
, все пак неможе всичко да е наред... Та карам си аз (без шапка)
, защото вече ми е достатъчно топло, но какво забелязвам - колата си държи нормалните градуси, докато не реша да я подкарам с 90 100 км.ч и 2000-2.200 оборота и тогава температурата рязко се покачва и веднага се спира за оглед. Забелязвам ,че от маркучето на разширителния здраво е мятало антифриз. Връщам се в сервиза, оглед, подмяна на термостат и т.н пак същата история, напънеш ли я повечко започва да кипи. Диагнозата от доктора ще се реже... гарнитура. Но искам да попитам и Вас за мнение и въпроси, преди да предприема действия. Колата е Sportage 2.0 TDI 2001.
Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнениеКапачка на радиатора! Задължително я смени за проба преди да разглобявате каквото и да.! И с новата и със старата го прави това...
Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнениеАко е издухана гарнитура надува маркучите много бързо, а вода изхвърля и от намален капацитет на охлаждащата система.Аз съм!
Коментар
-
Какво му беше състоянието на стария термостат,
след като го свалихте? Да не би да ти е задръстен
радиатора? Започваме да гадаем.Преди смяната на
термостата,имаше ли проблеми със загряването?.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеКакво му беше състоянието на стария термостат,
след като го свалихте? Да не би да ти е задръстен
радиатора? Започваме да гадаем.Преди смяната на
термостата,имаше ли проблеми със загряването?Аз съм!
Коментар
-
Първоначално публикуван от HoLLoW Преглед на мнениеПостоянно отворен голям кръг... Интересното е ,че започна да кипва след смяната с нормален, работещ. Не не е загрявала самата кола.. но и топлина от парното в купето не усещах, ала и да имаше беше произволно за малко и не толкова силна.
Според мен е глава,но това е мое мнение!
Дано греша!.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първо-Диагностика-проверка за газове в антифриза и при положителен тест се прави проверка за конкретизиране на цилиндъра и чак тогава "опериране".
Прескачането на тази диагностика почти винаги усложнява и оскъпява ремонта.
-Най вероятно имате разхерметизирана горивна камера- търсете мястото!
Коментар
-
Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнениеПърво-Диагностика-проверка за газове в антифриза и при положителен тест се прави проверка за конкретизиране на цилиндъра и чак тогава "опериране".
Прескачането на тази диагностика почти винаги усложнява и оскъпява ремонта.
-Най вероятно имате разхерметизирана горивна камера- търсете мястото!
В момента имам две глави,едната чака заварчик.Другата по-добри цени на скраб.
Това е слабото място,но винаги може да е и нещо друго.
Ако няма газове в антифриза,какво да търси?Радиатор,помпа,термостат?.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеАко няма газове в антифриза,какво да търси?Радиатор,помпа,термостат?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар