Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми по моята Киа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лифт по неволя

ок ще го разредя....но я ми направете връзката със загряването(опит за прегряване) и климтика ?!
    LZ1ICD
    Иван - 08девет683едно883
    VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_dice Преглед на мнение
      ок ще го разредя....но я ми направете връзката със загряването(опит за прегряване) и климтика ?!
      Връзката е пряка. Единия радиатор е зад другия и трябва да поеме топлоотдаването и на предния.

Коментар

При пуснат климатик се загрява радиатора на климатика , който стои пред водния , освен това товари малко или много двигателя.. От тук нататака ти е ясно.

Коментар

днес разредих антифриза 50:50 с дестилирана вода .... също така направих теста с вестника на перката при загряла кола и виското работи.... но при включване на проклетия климатик ефекта е същия ... пак загрява .... днес след обяд съм си запазил час при един майстор за климатици за да погледне дали климатичната инсталация работи правилно ....и ще пиша пак като има развитие по въпроса....
          LZ1ICD
          Иван - 08девет683едно883
          VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

след посещението при майстор за климатка вече всичко е ОК ....оказа се че буксата на перката била клеясала и не давала хубав контакт и за това не работела ....сега още с включването на климатика перката отпред завърта. Стрелката вече не трепва от нормалното си положение. благодаря за мненията и съветите.
            LZ1ICD
            Иван - 08девет683едно883
            VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

вчера както си купонясвах по чукарите на Пирин планина изведнъж чух странно метално скърцане и силно пукане последвано след няколко секунди ...спирам поглеждам под джипа и ко да видя ... теч на масло ....след по обстоен преглед установих че има пукнатина на раздатката ... както и да е качвам се изключвам двойното предаване и нещата заспаха ....металното стържене изчезна .....докато се прибера на Сандански в раздатката не остана и помен от масло ...отварям пробката и О изненада ....Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150806_124008.jpg
Прегледи:1
Размер:77.6 КБ
ID:5675010..... масло няма ... но пък за сметка на това стружки дал господ много .... реших я демонтирам за да видя какво е станало вътре. време за демонтаж на раздатка ... 20мин (вече започвам да ставам про в разглобяването на скорости на Спортич ) ....отварям и бум 2ра изненада Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150806_135034.jpg
Размер:200.6 КБ
ID:5675021Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150806_135028.jpg
Размер:231.8 КБ
ID:5675022 веригата решила че ще започне да се разплита и явно при завъртането напънала алуминиевия корпус и го пропукала .... след разглобяването се отчупи цяло парче .... поръчах на един приятел да ми донесе раздатка ....но въпроса ми е защо се е скъсала тая проклетия ....имаше си масло в кутията при това сменено с ново като имах проблем със скоростите ....не съм карал супер екстремно ...даже когато се получи проблема точно потехлях по пътя (равен неасвалтиран път)...?!?!?!
              Последно редактирано от ivan_dice; 07-08-15, 21:16.
              LZ1ICD
              Иван - 08девет683едно883
              VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Разгледай я по-добре,може да намериш причината.
                Може и живота да и е свършил,износване луфтове.
                Ако откриеш нещо,пиши.
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

ок ...ще разгледам и утре пак ще пиша.
                  Последно редактирано от ivan_dice; 08-08-15, 01:09.
                  LZ1ICD
                  Иван - 08девет683едно883
                  VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

От: Проблеми по моята Киа

Предния собственик е ползвал 4х4,когато от това не е имало грам нужда!
                    Явно това се е случвало не веднъж на твърд,сух терен-/нищо чудно и сух асфалт/,натоварен автомобил и ето го резултата...

Коментар

нямам идея какво е правил предишния собственик ....днес след обстоен преглед не установих да иима луфтове по лагерите на оста дето се закача предния кардан ....и нямам идея каква може да е възможната причина за да се скъса ....явно както се казва и е дошло времето ....важното е че днес пристигна новата рраздатка, вече е монтирана и киата отново е в движение!
                      LZ1ICD
                      Иван - 08девет683едно883
                      VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Ванка,къв е номера на РК-та?Виж какво пише на корпуса..
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

има 2 номера един на задния капак (582) и един на самия корпус (584) други номера няма.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150809_104144.jpg
Размер:96.4 КБ
ID:5675121Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150809_104018.jpg
Размер:104.0 КБ
ID:5675120
                          LZ1ICD
                          Иван - 08девет683едно883
                          VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

От старите е.Там може да се очаква всичко,щот са от говнолин.Тия,след 98-ма са по-качествени...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Тъкмо щях да пиша,че моята е друг чешит и Соти ме е изпреварил.
                              Мисля,че и ск.кутии бяха други-на моята пише "Getrag".
                              И все пак продължава да ме съмнява,че са правени сериозни маневри на 4х4 по асфалт.
                              Като гледам щетите по корпуса бая зор е видял.
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 09-08-15, 18:49.

Коментар

абе не знам дали преди е видяла зор по асфалт ....ама аз определено и давам за душата като ходя на разходки ...иначе ето снимка на "новата" РК. има някакъв лек шум.... но колко кара!! Вече започва да ми писва с тея проблеми по трансмисията. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150809_201507.jpg
Размер:125.0 КБ
ID:5675135
                                Относно скоростите и старата СК беше GETRAG
                                ама даде фира доста нелепо ....сега новата пак е същата и за сега като изключим факта че синхронизаторите на 1-ва и 3-та са заминали Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150809_201651.jpg
Размер:140.8 КБ
ID:5675136....все още се държи ....по нататък ако даде фира ще измъкна някои части от старата и ще я позакърпя
                                LZ1ICD
                                Иван - 08девет683едно883
                                VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X