Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кия Спортидж загрява с пуснат климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кия Спортидж загрява с пуснат климатик

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
    Не е сигурно и задължително. Причините може да са няколко. При мен също се появява периодично този проблем. Първата и най лесна за отстраняване причина е замърсен и запълнен с боклуци воден и климатичен радиатор- лечението е хубаво миене от вън и на двата и от вътре на водния( става със сваляне). Втора причина естествено е виското. Има много изписано във форума за това как се диагностицира виско. Ако е то ремонта е сравнително лесен стига да имате ново. Третата и най скъпа и неприятна са микро пукнатини в главата. Диагностицирането и ремонта са трудни и скъпи и изискват много читав сервиз с кадърни майстори.

П.П. Антифриза също може да играе роля в загряването ако не е сменян от "5-10 г." Производителя препоръчва цялостна смяна на 1-2 г. и в това има логика.

П.П.2 При мен проблема се решава като измия хубавичко радиатора и сменя антифриза. Не знам защо, но за година- година и половина го прави на боза и то при положение, че мия системата, ползвам хубав антифриз и не меша вода с масло.
    Не съм виждал и чувал за година и половина( че и много повече) антифриза да става на боза, без да има смесване с масло. Със сигурност имаш проблем в това отношение-просто маслото, което се меша е много малко.
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Не съм виждал и чувал за година и половина( че и много повече) антифриза да става на боза, без да има смесване с масло. Със сигурност имаш проблем в това отношение-просто маслото, което се меша е много малко.
      И аз съм с такива наблюдения от над 40г. опит с какви ли не возила.
      Ако е Италиянка или Гъркиня, там умрат да карат с гола вода от чешмата, ама че била варовита - на кой му пука!

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
        Вчера, в жегата, и при мен стана така! За първи път ми се случва.. запалих и оставих да поработи с вкл климатик да се охлади. След 10 мин вместо хладно, жега.. и стрелката по-нагоре от обичайното!
        Значи виско?
        Ще добавя, че минутки след като тръгнах, стрелката си дойде на мястото и започна да духа студено.
        Миналата година сменях воден радиатор с нов, отвори се стар пробих.. съответно нов антифриз. И да, италианка е, и сякаш в системата има ръжда, знам ли? Промивал съм я, парното ми като изчезна.. после си дойде на място
        Николай
        VITARA 1.6, 93 къса кабр
        КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от haftel Преглед на мнение
          Yancho, кажи как реши проблема, че това лято и моята взе да загрява с климатик. Загрява в трафик и при работа на място.
          За съжаление все още не съм решил проблема. Ходих при двама майстори и двамата казаха че виското си въртяло нормално и нямало нужда да се бара. Радиаторите са чисти, както и между тях е чисто.Антифриза е на 2 години и когато карам в градско задръстване, по черен път на 1-ва или 2-ра или когато колата работи на място си загрява и почва да духа топло.Май се примирих вече.
          08888 седем шест 888

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
            За съжаление все още не съм решил проблема. Ходих при двама майстори и двамата казаха че виското си въртяло нормално и нямало нужда да се бара. Радиаторите са чисти, както и между тях е чисто.Антифриза е на 2 години и когато карам в градско задръстване, по черен път на 1-ва или 2-ра или когато колата работи на място си загрява и почва да духа топло.Май се примирих вече.
            Така и не разбрах помпата ревизирана ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Така и не разбрах помпата ревизирана ли е?
              Коя помпа, водната ли? Нея не сме я пипали.
              08888 седем шест 888

Коментар

На моята джипка и дойде времето за смяна на ангренажен комплект + водна помпа. Ще купувам и виско, защото с вестник при загряла кола се спира лесно перката, че се завърта и в другата посока. След тази проверка го свалих да го огледам и ми направи впечатление, че цялото беше омазнено. Измих го и размърдах оста, която се управлява от пружината и просълзи масло, което мисля е основния проблем за умирането на виското. Няма да правя експерименти да го пълня с масло и др. Като сменя всичко ще пиша дали се е оправил проблема, дано само времето не се застуди

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                  Коя помпа, водната ли? Нея не сме я пипали.
                  Тя де!

Коментар

След, като смених частите изброени по-горе джипа заработи без да загрява, както и да го тормозя. Проблема се реши от виско съединителя на перката. Джипа стана по шумен от звука на перката, но само в натоварен режим иначе на дълъг път се охлажда от вятъра и утихва. Звука е като от форсиране на Татра но охлаждането на двигателя е желязно. Преди това си мислех, че имам работещо виско защото сутрин, като запаля се чуваше шум от перката, което според някои колеги е признак, че виското работи. Сега разбрах, какво е работещо виско, стрелката на температурата закована и при форсиране в натоварен режим /горещ ден в задръстване с включен климатик/ да имаш чувството, че под капака имаш двигател от Татра.
                    Дано да съм го обяснил ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X