Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кия Спортидж загрява с пуснат климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кия Спортидж загрява с пуснат климатик

Ако без фреон загрява, с фреон ще загрява повече.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Утре по светло ще огледам дали се вижда през питите. Между двата радиатора е чисто. Ще отида да проверя и фреона, хем да видим какво ще кажат момчетата там.
      08888 седем шест 888

Коментар

Огледах питите и са чисти. Ходих да проверим фреона и беше с 40 грама по малко, но момчето каза че това не е фатално. Вчера усетих че при пуснат климатик от време на време когато дам рязко газ се чува нещо ката свирене на ролка , не като типичното свирене на ремък а по тънко, като фиуууу. Дали може да се получава нещо от това че някоя ролка е за смяна и така колата да загрява?
        08888 седем шест 888

Коментар

Не, не може да загрява от това, но най-вероятно ремъка на климатика трябва да се смени, не знам каква е конструкцията, но е възможно и ролки да е необходимо да се сменят.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Вдига ли си оборотите, когато включиш климатика?
            Моята и на баща ми (бензин и дизел) досега не са минавали средата на индикатора, но нямат климатици.
            И на мен му звучи като недостатъчно принудително охлаждане по време на работа на климатика. Дали от вентилатор или радиатор по интернет е трудно да се определи.

Коментар

Не съм обърнал внимание на оборотите, но мисля че не се вдигат много. През седмицата ще я водя на лекар да видим дали ще излезе нещо. Иначе и моята до сега не беше вдигала градусите повече от средата на скалата, освен 1 път мин. лято, но бях закачил платформа с друга джипка и минавах през шипка.
              08888 седем шест 888

Коментар

Имах същия проблем (2000г. 16в. 128к.с.) и се оказа виското. Като гледаш перката се върти нормално, но не духа достатачно. Като го смених нямам проблеми само финансови към 150 лв. е
                Kia Sortage wagon 2000 128 h p

Коментар

Тъп въпрос, но виското перката на климатика ли е или тази за охлаждане на водния радиатор?
                  08888 седем шест 888

Коментар

На водния радиатор.
                    БИО пчелен мед и пчелни продукти
                    0888 66 59 73

Коментар

Същия проблем го имах миналата година лятото, с климатик загрява , без работи в нормални граници.Оказа се виското.Направи си експеримент , когато започне да загрява малко над нормалното гледай перката и някой нека изгаси двигателя - перката спира да се върти заедно с него. НЕ ПИПАЙ С РЪЦЕ ПЕРКАТА ДОКАТО СЕ ВЪРТИ.И накрая ако работи виското трябва да го чуваш за няколко сек. при запалване на двигателя.И последно не икономисвай от виско , не си струва главоболията после .

Коментар

Климатичния радиатор възможно ли е да е двускоростен и при повишаване на температурата втора скорост да не се включва. В момента и аз го имам същия проблем със ДЕУ-то. Като вляза в трафик просто изключвам климата. Проблема при мен е че компа управлява 2 скорост а не е "термошалтер".
                        Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                        freelander 1,8 2001g.

Коментар

Yancho, кажи как реши проблема, че това лято и моята взе да загрява с климатик. Загрява в трафик и при работа на място.

Коментар

Първоначално публикуван от haftel Преглед на мнение
                            Yancho, кажи как реши проблема, че това лято и моята взе да загрява с климатик. Загрява в трафик и при работа на място.
                            Какво е положението м/у водния радиатор и този на климатика-чисто ли е, или е затлачено със многогодишна спечена шума и прочие набили се нещица?
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Вчера, в жегата, и при мен стана така! За първи път ми се случва.. запалих и оставих да поработи с вкл климатик да се охлади. След 10 мин вместо хладно, жега.. и стрелката по-нагоре от обичайното!
                              Значи виско?
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр
                              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Не е сигурно и задължително. Причините може да са няколко. При мен също се появява периодично този проблем. Първата и най лесна за отстраняване причина е замърсен и запълнен с боклуци воден и климатичен радиатор- лечението е хубаво миене от вън и на двата и от вътре на водния( става със сваляне). Втора причина естествено е виското. Има много изписано във форума за това как се диагностицира виско. Ако е то ремонта е сравнително лесен стига да имате ново. Третата и най скъпа и неприятна са микро пукнатини в главата. Диагностицирането и ремонта са трудни и скъпи и изискват много читав сервиз с кадърни майстори.

П.П. Антифриза също може да играе роля в загряването ако не е сменян от "5-10 г." Производителя препоръчва цялостна смяна на 1-2 г. и в това има логика.

П.П.2 При мен проблема се решава като измия хубавичко радиатора и сменя антифриза. Не знам защо, но за година- година и половина го прави на боза и то при положение, че мия системата, ползвам хубав антифриз и не меша вода с масло.
                                Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X