Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кията не върви на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кията не върви на бензин

При мен прави над 3.5 бара като се заиграх с инжекторите че пикаят като не карам на бензин.Май имаше и клапан за да не вдига по-високо налягане.Виж някой модел на хюндай, трябва да са еднакви,при мен сеед и Hundai I30 са едно към едно и цена по ниска в полза на хюндай,чистачки за сеед около 180 лв. Същите за и30 38 лв. пък са еднакви.

За каква киа модел търсиш че на тел.не излиза нищо
    Последно редактирано от Roninn; 02-12-13, 00:32.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      При мен прави над 3.5 бара като се заиграх с инжекторите че пикаят като не карам на бензин.Май имаше и клапан за да не вдига по-високо налягане.Виж някой модел на хюндай, трябва да са еднакви,при мен сеед и Hundai I30 са едно към едно и цена по ниска в полза на хюндай,чистачки за сеед около 180 лв. Същите за и30 38 лв. пък са еднакви.

За каква киа модел търсиш че на тел.не излиза нищо
      Sportage 1998cc 128HP, 4WD 16V - 96 та

Коментар

здравей колега мойта помпа беше изгоряла поради липсата на бензин в резервоара и наличието на доста ражда тъй като е била карана само на газ. по спомен нова беше кам 60лв. става от някакав опел. моита киа е 96г. 2.0 кубика 95 кончета. след като си направих резервоар и сложих новата помпа на бензин си запали без никакав проблем цяла вечер вартях насам натам да я пробвам и никакви ядове, утрето я паля и трагвам да вида как е минах 3-4 км и колата почна да губи мощност и изгасна запалих я и работеше все едно на два цилиндара, превклучих я на газ и се пребрах, като свалих горивния филтар и видях каква ражда тече от него ми стана ясно че има нещо запушено, след като отидох при един приятел маистор тои каза че е възможно дюзите(фпрасквачите) да са запушени, каза ми че трябва да се свалят и да се носат на ултра звук да ги оправят, но един друг човек ми каза сваляш ги и ми праскаш с wd после ги измиваш с вряла вода и всичко е ок. Аз ги свалих и таи като имам водоструйка реших че с нея ще стане по добре, след като добре ги почистих с водоструйката за да не чакам да исахнат ги издух сас компресор(въздух) и почнах да наглобявам,при всичко вече наглобено се качвам и си мисля дали ще запали, два пати само цакнах да подкачи и на третия запали без проблем. надявам се да сам бил полезен

Коментар

Моята киа е на 65К от чисто нова,резервоара е пластмасов и кажи речи е нова още,преди 15 к сложих газ и започна след 10 дни като запали първите 1-2 км. е ужас,пука в колекторите неще да се изфорсира и т.н На газ няма никакви проблеми,свали и мерих де що е датчик,всичко в норми,една година я търпях и ми писна,свалях инжекторите направих надух рейката с компресор и кореселин,после качих рейката и имаше леко подобрение,което ме наведе на мисълта че трябва да търся проблемите в инжекторите,направих си генератор на импулси и купих ултразвукова вана,специален разтвор и чистих и еврика,тая кола заспа на бензин,и така след десет дни пак отначало,интересно че инжекторите не са зацапани,като покарам 20-30 км. на бензин колата върви отлично,оставя ли я за седмица на паркинга тъй като през седмицата карам служебната и спира да работи нормално на бензин,слагам за 20 лв. бензин и след това е пушка .....Капризни са гадините....

http://www.offroad-bulgaria.com/show...EA%F2%EE%F0%E8

Първоначално публикуван от vidiniq Преглед на мнение
          след като добре ги почистих с водоструйката за да не чакам да
          Как по точно ги чистиш с водоструйката ??
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Ти пък...Ти как ги чистиш в ултразвуковата вана!?
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
              Ти пък...Ти как ги чистиш в ултразвуковата вана!?
              Ако ги пръска с водоструйката ,то ефекта е същия и като си мие двигателя с водоструйката без да ги сваля ,демек никакъв !

Коментар

сега трагвам за работа довечера ще напиша как

Коментар

там кадето сам отбелязал сас стрелки почистих сас водоструйката, и обарни внимание на 4-те дупки одоло(впрасквачите) тех трябва да ги почистиш добре през крачето което е отстрани, защото там вътре ще обясна и малко по подробно какво си мисля че се получава(когато колата се кара само на газ дюзите не пускат бензин и таи като в БГ е много качествен като не работи колата доста време на бензин според мен тези дупки клеасват или там нз какво става, но нали знаете колко е качествен бензина така че може да се запушат от всичко. а можеш да подадеш ток на самата дюза за да отвори иглата и да излезе и от там вода но според мен няма смисал, аз така го направих и нз колко време вече но сам доволен, надявам се да ме разберете, ако ли не мойете да ми званнете на 0893471006 може да се разберем по добре а ако сте наблизо мое да взема и по бира та да видим как саНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Duzi 1.JPG
Прегледи:1
Размер:47.3 КБ
ID:5543483
                  а ето и една снимка какво трябва да баде впраскванетоНатиснете снимката за да я уголемите

Име:дюзи.gif
Прегледи:2
Размер:96.9 КБ
ID:5543484

Коментар

Намерих си помпа и нивомер втора ръка. Сега Киа-та върви на бензин, вчера сложих и една добавка на liqui-molly за почистване на дузите. Остана обаче един неприятен момент. При по рязко подавана на газ когато е по 2000 оборота се дави и иска да гасне... Трябва много леко да подам газ за да мине 2000 оборота и тогава върви... Реално останаха само дузите(надавам се добавката да ги почисти) и горивния филтър(сменян е пред година) въпроса е може ли този проблем да се дължи на горивния филтър?

Коментар

Може.Вакуум регулатора не рейката-също.
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        ... зацапани,като покарам 20-30 км. на бензин колата върви отлично,оставя ли я за седмица на паркинга тъй като през седмицата карам служебната и спира да работи нормално на бензин,слагам за 20 лв. бензин и след това е пушка .....Капризни са гадините....
                        Помириши това което наливаш и смени бензиностанцията.

Нищо капризно нямат, моят Спрортидж не беше пален месец (имам Матиз за градско и ми се скапа акумулатора на Кията). С новия акумулатор, не си изчака да ѝ завъртя ключа и запали. Като я взехме беше с ръждясал и резервоар с доста кал вътре. Рейката имаше една лимонадена капачка от тази гряз полепена, пълен с всички дяволи филтър на горивото, както и спекъл инжектор. Никакъв проблем след това.
                        Но на кумеца Пасатора два пъти му сменяме уплътняващата гума на фланеца на бензиновата помпа и нивомера резервоара защото заприличва на болкит, а не на уплътнение.
                        Колегата ми смени платна на помпа преди 4-5 години заради нещо което му продадоха от бензиностанцията като "бензин А95".
                        А като отваряхме преди време една нов внос за проверка на помпата от резервоара излезе мирис на бензин, който бях забравил от много време- ИСТИНСКИ бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X