Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кията не върви на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кията не върви на бензин

До днес си мислех, че Кията не ще да върви и пали на бензин, защото бензиновата помпа е отишла. Днес отидох на майстор и ми измери налагането на помпата оказа се че проблема не е в нея.
    Нито мога да запаля на бензин, нито да превключа от газ на бензин - като превключа двигателя прави няколко оборота и спира... Кофтито е, че всъщност за да запаля иска бензин, това значи че ако двигателя изстине няма палене. Днес уж свързаха едно кабелче да работи само на газ, утре ще го видим дали върши работа...
    Другото което забелязахме днес, когато мина на газ, тока към инжекторите не се спира, което значи че колата работи на бензин и газ (което според майстора е невъзможно и не може да е направено нарочно) но мен не ме учудва особено, защото съм забелязал, че когато заредя бензин и карам "само на газ" и бензина лека-полека свършва... Мислех, че може да е само от паленето но явно не е...

Киата е Sportage 128HP, 96 4wd 16V бензин
    Газовата е с изпарител Lovato, а електрониката е Fobos
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:variant_111_289.png
Прегледи:1
Размер:51.2 КБ
ID:6035600Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_264.png
Прегледи:2
Размер:72.6 КБ
ID:6035601
    Някакви идеи защо не върви на бензин?

От: Кията не върви на бензин

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    Другото което забелязахме днес, когато мина на газ, тока към инжекторите не се спира, което значи че колата работи на бензин и газ (което според майстора е невъзможно и не може да е направено нарочно) Но може да е направено поради некадърност
    Киата е Sportage 128HP, 96 4wd 16V бензин
    Газовата е с изпарител Lovato, а електрониката е Fobos
    [ATTACH=CONFIG]655667[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]655668[/ATTACH]
    Някакви идеи защо не върви на бензин?
    Колега, до колкото разбрах в друго твоя тема газовата ти е обикновена. Газаджиите слагат за превключване едно ключе трипозиционно /1-0-2 /. А ако ти гори и бензин и газ едновременно , то проблема е в монтажа. Защо не отидеш при майстора дето я е монтирал, или при някой специалист по газовите да я прегледа и да оправи проблема?
    Принципно не съм запознат с ключа на Фобос, макар че инжекциона ми е техен, но като гледам снимката трипозиционния ключ си го има, останалото вероятно е за нивомера в бутилката. В случая щом си с инжектори дори нулевото положение не ти трябва защото нямаш карбуратор за да изчакваш изгарянето на бензина. При теб превключването трябва да стане директно от едното гориво на другото и не би трябвало да ти търси бензин. Няма логика за обикновена АГУ. При теб двигателя трябва да работи на горивото на което е сложен ключа. Ако не, смени си ключа или този да се пипне. Ако от фобос са съчинили някакви излишни електроники вътре. Да не би да има и емулатор вътре в него?
    Изобщо това си е работа за специалист, така само си приказваме, като не можем да видим монтажа.

Коментар

Говорите за инжектори.....обикновенна гу
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

И аз това щях да кажа инжектори пък нагоре се споменава обикновенна АГУ.
        Ford Bronco II 2.9 V6
        Уаз 469Б
        Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
        0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Говорите за инжектори.....обикновенна гу
          Да, грешката е моя. Имам в предвид за ДЮЗИТЕ... (двигателя е изжекцион))

Коментар

Бензиновите инжектори вероятно имаш в предвид,пиша от тел.и не виждам от къде си..
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
              Бензиновите инжектори вероятно имаш в предвид,пиша от тел.и не виждам от къде си..
              Да бензиновите инжектори/дюзи които впръскват горивото... На бензин на газ винаги се подава ток към тях в момента...

Коментар

Има ли вероятност на газ да прекъсват + към помпата което е грешка ама знаеш ли

Коментар

По принцип на бензиновите инжектори има общ + ,инжекторите се управлява с подаване на минус на всеки инжектор в дадения момент,обикновенно общия + се прекъсва на газ

Коментар

Това което можеш е да извадиш рейката и на стартер да видиш пръскат ли....да не са запекли.Пиша отделни постове заради тел.

Коментар

Шантава работа. Оказа се че като се махне ключа по горе. Колата върви само на бензин. Като се направи мост между 2 кабелчета колата минава на газ. От целия сноп 10-12 кабела се използват само 4, другите са изрязани... При сложен ключ, ток се подава както към газта така и към бензиновите дюзи... Не знам защо е така, дали е дефект с ключа или дефект при свързването, според майстора сега това е оправено и като карам на газ(с кламера , не се подава ток към дюзите... Основния проблем с бензина, се оказа в крайна сметка ПОМПАТА... Всъщност вчера тои не я мери, а само малко разви маркуча, и видя, че има налягане. Днес я измери и се оказа, че не може да направи и 1 бар налагане....

Коментар

Да си знаеш : от 2,5 до 3,1bar е нормалното налягане в системата. Вижте го и на изхода на помпата , но едва ли. И как работят инжекторите на такова ниско налягане- капят кат..., или си плюват?
                        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                          Да си знаеш : от 2,5 до 3,1bar е нормалното налягане в системата. Вижте го и на изхода на помпата , но едва ли. И как работят инжекторите на такова ниско налягане- капят кат..., или си плюват?
                          Ами не работят. Прави 2-3 оборота и гасне...

Коментар

Виж някоя помпа с подобни параметри и ще си ти с твойта КИА. Видя ,че тук са скъпи. И после се огледай за някой колега ,газаджия , но с добро отношение към електрониката.Успех!
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                              Виж някоя помпа с подобни параметри и ще си ти с твойта КИА. Видя ,че тук са скъпи. И после се огледай за някой колега ,газаджия , но с добро отношение към електрониката.Успех!
                              Помпата за Киа сигурно е най-универсалното нещо на света http://www.jarparts.com/en/Part/18471/0K29T1335Z.html като погледнеш таблицата по-долу свят да ти се завие....
                              Засега ще търся нещо втора ръка, поне докато не си реша проблема с нивомера...

П.С. Ако някои то форума има работеща помпа от някои от моделите изброени на линка, да се обажда, ще ми спести звъненето по-моргите утре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X