Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем на Соренто

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен проблем на Соренто

Така като гледам, не съм сменял горивен и въздушен от 144хил а сега е на 161хил Дали има нещо общо с проблемацията?

Коментар

Веднага ги сменяй!Нито горивото е хубаво, нито въздуха чист.
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Филтрите не пречи да смениш, но вероятноста да е от тях е много малка.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Аз имах абсолютно същия проблем, с тази разлика, че угасваше в движение с повече от 40 км/ч. При компютърната диагностика не показа никакъв проблем, затова смених горивния филтър, свалих и измерих, за всеки случай, педала на газта, като почистих буксите му и накрая (по стечение на обстоятелствата) долях масло в двигателя, защото беше под минимума. Да чукна на дърво, проблема изчезна точно така както се появи. Корейска му работа. Колкото и да звучи нелогично си мисля, че компютъра гаси колата когато няма достатъчно смазване, т.е. нивото на маслото е ниско. Знам, че няма такъв датчик, но вероятно някой от другите задейства защитите, знам ли... Пиши като го оправиш. Между другото има описани подобни проблеми в руския и мисля- белоруския форум на Соренто, но нищо конкретно като решение.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130610_161529.jpg
Прегледи:1
Размер:126.4 КБ
ID:5491198Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130610_163241.jpg
Прегледи:1
Размер:145.4 КБ
ID:5491199

Здравейте пак,

Сменихме горивния филтър, въздушен и ф.купе.
            Тествахме дюзите, оказаха се добре. На диагностиката показва тази грешка която е обща за дюзи,гнп, рейл и т.н. При диагностиката показва разлика от 5бара от таргета който е при работа на празен ход.Не е много отклонинието, няма 25%. Когато и подам газ(на 2500-3000обр на място) показва показва разлика 10бара под таргета. Заключението е че, може в движение да дава отклонение повече от 25% под таргета и съответно да няма необходимото налягане. Ще покарам така и ако пак го направи ще се гледат двата датчика на рейла и т.н.
            Аз залагам, че пак ще го направи!

Поздрави

Коментар

Така и така ще караш, вземи натикай от к@стролската добавка един два резеорвата.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Така и така ще караш, вземи натикай от к@стролската добавка един два резеорвата.
                От кое? И от къде)

Коментар

Така, здравейте отново.

Драмата със Сорентото продължава с пълна сила. Към морето изгасна пак по същия начин два пъти, чека светна и си свети постоянно. След 5дни на морето я запалих и чека вече беше изгаснал. Реших да я карам бавно до 2500 оборота и преди да се кача на магистралата при изпреварване на Тир....изгасна! Едвам, едвам успях да отбия в нищото. Запалих след мимута, чека пак светна аз се ядосах много. На магистралата дадох цялата газ за извесно време и така чак до първия тунел. Намалих на 80км, влязах в тунела и подадох малко газ...познайте...изгасна!!!! Запалих я пак след 2-3мин и цялата газ до София без проблем!

Не мога да разбера какво става и това си е. Вили Карс казаха че, е тази греша я дова при различни проблеми по горовната система! Много полезно, но до там. Трябвало да я разглобяват и да сменят някви датчици на научкване!

Някой някакви идеии?

Коментар

Изгори ли няколко резеорвара добавка? Дюзите ти на теста може да са наред и пак да блокира някоя в определени режими. Няма кой да ти каже какво точно е. Може да е от много неща. Трябва познаване на работата на системата и тестове.

Коментар

Някой .. никакви идеи!

Нека някой си размърда малко нещото дето му тежи у главата.
                      Имаш класическа бутална помпа!
                      при 1000 оборота съвсем абстрактно, дебита и е да речем 10 литра в минута.
                      Какво би се случило при 5000 оборота, .... логично е дебита и да е 50 литра.

И какво става реално ... 10 литра дебит не ти стигат и ... гасне, но 50 ти стигат!!! и ... остават!

Има 5 места от където да изтича горивото!
                      Ако някой се сети (то щото е много трудно) .... ще взема аз да почерпя!

P.S.
                      Джамбазов ... системата не я познавам. Само ми минават поне 2-3 такива на ден, ама пусто нали не помня ...
                      Последно преди 3 часа ... прибрах се в 20,30 у дома ...
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Изгори ли няколко резеорвара добавка? Дюзите ти на теста може да са наред и пак да блокира някоя в определени режими. Няма кой да ти каже какво точно е. Може да е от много неща. Трябва познаване на работата на системата и тестове.
                        Да, два резервоара с кастролската добавка но уви.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          ...

Има 5 места от където да изтича горивото!
                          ...
                          Може и 4+1.

Коментар

Не е задължително да му изтича горивото, макар, че е най-вероятно... Аз не разбирам.

Коментар

Според мен проблема е с някой датчик,може би този на рейла.Колега нямаш ли някой познат със соренто да размените датчиците за пробно каране?

Коментар

Първоначално публикуван от ogata_83 Преглед на мнение
                                Според мен проблема е с някой датчик,може би този на рейла.Колега нямаш ли някой познат със соренто да размените датчиците за пробно каране?
                                Ами нямам за съжаление, но ще потърся. Ако има някой от София със Соренто да свирка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X