Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем на Соренто

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем на Соренто

Здравейте колеги,

Днес за пореден път се появи следният проблем. Проблема се появява само и единствено на магистрала при скорост над 120-130!! Както си карам и Сорентото изгасва и до там....по инерция с 100км в час, намалявам плавно, запалвам отново и тръгвам без проблеми!
    Днес го направи два пъти на Тракия, разликата този път е че, след вторият път светна чека! Запалих пак колата и с индикацията на "чек енджине" право в София с максимална скорост 100км.
    Вкарах я в сервиза на един приятел и я изгасих. След малко той след като я свърза с ОБД буксата.....няма записана грешка, също така индикацията на таблото "чек енджине" вече я нямаше!!! Според моя познат е някоя дюза или датчика на рейла? Сега колата си върви градско без проблем!

Моля за съвети!!! Много беше неприятно миналата година на прибиране от Бургас с малко дете в колата да изгасне колата в движение!!! Сърцето ми слезе в петите като изгасна на 140 по магистралата!!

Поздрави,

Владимир

От: Помощ!!!!! Много странен проблем!!!

Първоначално публикуван от sofbg81 Преглед на мнение
    Според моя познат е някоя дюза
    От една дюза едва ли ще загасне! Според мен е някой датчик, който в един момент престава да дава сигнал и после се оправя! Е тия "плаващи" проблеми са най-трудни за диагностика!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

С толкова удивителни се пише ако си бил под колата, крика е паднал и те е затиснал с поне два счупени крайника и пишеш някой да те измъкне.

Не е първата, няма да е и последната гаснеща в движение кочина. Причината може да е много неща. Ако е двойка дизел, аз бих почнал с датчика на коляновия вал.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Като начало смени горивния филтър и всички скоби по горивопроводите.

Коментар

Забодете диагностиката и газ по магистралата...там ще си каже болката!
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

То с диагностиката всеки може. Майсторите ползват боб.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              С толкова удивителни се пише ако си бил под колата, крика е паднал и те е затиснал с поне два счупени крайника и пишеш някой да те измъкне.

Не е първата, няма да е и последната гаснеща в движение кочина. Причината може да е много неща. Ако е двойка дизел, аз бих почнал с датчика на коляновия вал.
              2.5CRDI SORENT е колата.

Аз също мисля че не е от дюза да гасне. Дайте съвет къде да я карам...Вили Карс?

Коментар

Докато с изгаснала намаляваш плавно,на контакт ли е?
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Докато с изгаснала намаляваш плавно,на контакт ли е?
                  Да да, чак като намали скороста почти до мимумум светват всички червени лампи по таблото. Инече в момента в който изгасне се усеща как двигателя спира и скороста почва да пада докато кракът ми все още е на педала на газта) Колегата който се бъзика за удивителните....да не ти се случва да т изгасне така на магистрала в завой....колата не е много лесна за управление и спиране без спирачки и хидравлика!

Коментар

Виж #4,за начало без скобите.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      Виж #4,за начало без скобите.
                      какво да видя? сори ама не разбрах.

Коментар

Мнение № 4 от темата, без частта за скобите по горивопроводите!

Коментар

И аз бих започнал с дебита на гориво - горивен филтър, продухване на гориопроводи и проверка на сондата в резервоара. Ако не се оправи вече търси датчика или каквото покаже диагностиката...

Коментар

Доста отдавна беше и не помня подробности, но на един познат с доста по-стара кола и същите симптоми, се оказа причината в имобилайзер. Гасеше колата, след това дава контакт и пали, все едно нищо не е станало. Махнаха имобилайзера и проблема се реши.
                            Toyota Yaris 1,4D-4D 0889/
                            MB W124 200TE 801-
                            TLC LJ70 2,4TD 364

Коментар

Първоначално публикуван от hyenna Преглед на мнение
                              Доста отдавна беше и не помня подробности, но на един познат с доста по-стара кола и същите симптоми, се оказа причината в имобилайзер. Гасеше колата, след това дава контакт и пали, все едно нищо не е станало. Махнаха имобилайзера и проблема се реши.
                              Имобилайзер няма, освен този в ключа. Ще търсим днес от какво е и ще пиша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X