Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един Спортидж в отбора.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още един Спортидж в отбора.

Здравей колега,
    Да те питам: на вилата ми се мотаят две пружини от "Астра" комби дизел и понеже я следя тази тема, та взех и премерих моите задни и тези на "Астрата" с шублера и се оказа, че астровите са по тънки от оригиналните (примерно ако моите са 16 мм. астровите са 12 или 14 мм.Казвам го така защото не запомних точните размер).За дължина не зная защото не съм свалял моите.Сигурно е, че са от "Астра"защото аз съм ги свалял, та въпроса ми е: Ти напълно ли си сигурен, че тези които полваш са от "Астра", а не от нещо друго?
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

С интерес следя темата за смяната за пружини на Спортиж и разбирам,че идеята е лифт.Въпросът ми е как да разбера,че старите ми пружини са се деформирали/смачкали/и дали се нуждая от смяна?На непрофесионален оглед няма счупване или деформации.В движение също нищо не се усеща.

Коментар

Егн-то им говори а и растоянието от центърът на оста до ръбчето на калника е начин да сравняваш с други Спортиджи.
        Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

Малко развитие по темата:
          Смених ламарината която се намира под радиатора и под предният диф с такава от Неръждавейка,изрязана на лазер по същите параметри.Сложих и гуми за зимата,а именно:
          Отпред две нови Дженералки,а отзад две Пирели Скорпион с 11мм. грайфер.Ето я и визията:
          Прикачени файлове

Коментар

Преди и сега:
            Прикачени файлове

Коментар

Колега задните амортесьори от астра стават ли?Колко пари ти излезе цялото повдигане на Киа-та.

Благодаря предварително!

Коментар

Не съм пробвал с амове от Астра а сложих такива от Омега.Понеже дойдоха дълги на Астровите пружини им скъсих стеблата до положение такова че когато им свърши ходът на разтягане то тогава и пружината е в максимално разтегнато положение.Изпадането на пружините го неутрализирах с осигурителни чопове заварени и отгоре и отдолу на леглата на пружините.Чоповете са 25мм. дълги парчета с кръгло сечение и Ф-и влизащо плътно в отвора на пружината.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X