Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един Спортидж в отбора.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още един Спортидж в отбора.

Мисля че максимума е 35мм,което ще даде лифт около 70мм. Колко вдигнаха отзад пружините?
    Няма нужда да сменяш амортисъорите...

Коментар

Отзад сега е 92см. от земята до веждата на калника с гуми 235-75-15.От центъра на главината до веждата е 56см.Май малко прекалих защото на лапите където лягат пружините заварих подсилващи фланци по 4мм.и отгоре и отдолу и върху тях сложих и гумени тампони с бомбета та чак тогава надянах пружините.Като я надигна и отпред ще преценя дали ще се наложи малко да я сваля отзад защото така и малеят и 235-иците.
      Последно редактирано от SMR610; 16-07-13, 15:55.
      Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

Пружините от Омега комби не са ли малко по-високи от колкото трябва? Всъщност видях, че си слагал от седан на предната ти. По чуждите форуми, чета, че слагат пружини от Вранглер TJ. Но и там има вариянти с разлина твърдост.

Masagero, ти от начало не беше ли отзад с някакво Опелови пружини. И Вранглерските по-добри ли са?

За отпред някои слагат пружини от МБ 190 или 124 без подложки. Не знам дали така се печели някой сантиметър ход на окачването. Може би вариянта е подходящ, ако се мисли за монтаж на лебедка и силова броня.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Абе какво да ви кажа-не не бяха от опел,а от някакъв вранглер бяха,но бияха меки.Сега съм с пружини от ....една морга ,но ми се струват пак меки.Но да не забравяме че мойта е вагон версията и е с някои друг килограм по тежка.Тъпото на кията е че са бъчвообразни и са под самото шаси.Според мен трябва да търсиме прогресивни пружини.Имало такива Г-класата ама от коя и какви-незнам.Накрая ще взема да бодна едно въздушно окачване и ще си реша/създам проблемите.Отпред съм с оригиналните пружини с подложки и се държат доста адекватно.

Коментар

Ето какво пишат в един чуждестранен форум:

"The parts we usually use on the rear come from rear Jeep TJ springs part# 104AA (3"lift for sportage) and 106AA (4" lift). You'll need shocks that travel farther than Sportage's OE shock. The 99 Toyota Rav 4 Shock has the proper travel and ride firmnesss to acomodate the springs."
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
              Абе какво да ви кажа-не не бяха от опел,а от някакъв вранглер бяха,но бияха меки.Сега съм с пружини от ....една морга ,но ми се струват пак меки.Но да не забравяме че мойта е вагон версията и е с някои друг килограм по тежка.Тъпото на кията е че са бъчвообразни и са под самото шаси.Според мен трябва да търсиме прогресивни пружини.Имало такива Г-класата ама от коя и какви-незнам.Накрая ще взема да бодна едно въздушно окачване и ще си реша/създам проблемите.Отпред съм с оригиналните пружини с подложки и се държат доста адекватно.
              Аз затова първата ми Киа я вдигнах и отзад с подложки и си запази возията......

Коментар

Оффф сега и уширители ще трябва да се купуват

Коментар

Ами аз затова сложих ЕТ+15 защото стават точно без да цапат цялата кола.А и после може да имаш проблеми с предницата с ЕТ-20

Коментар

Защо се слагат такива джанти,а не си остане с тези които е била преди.

Коментар

Абе трябва да видиш моита и ще разбереш

Коментар

Колеги ако сложа изнесени джанти ЕТ-20 без да вдигам киа-та ще закача ли някъде с тези джанти.

Коментар

Какъв размер гуми мислиш да монтираш на тези изнесени джанти???Изнасянето настрани на джантите се прави за да се подобри устойчивоста на колата след като е повдигнат центърът и на тежеста-което се постига с по високи гуми.

Коментар

Колега мисля да сложа 235/75/15

Коментар

При всички положения ще опира в предния подкалника от вътрешната страна

Коментар

Дааа без лифт на предницата с този размер гуми първо ще трябва да поизрежеш предната броня в долният край за да не опират гумите в нея при завой,но и след това при завой опират в две издатини на подкалника в предната част.При мен опират само като връщам на зад и правя завой в същото време,иначе при движение напред не ми опират никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X