Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростите на KIA рано сутрин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скоростите на KIA рано сутрин

Да прав си ............
    Мисълта ми беше ,че не е като двигателното масло което ако е хубаво след 10 мин. става черно ! Защото много от клиентите ми очакват това да изтече от ск. кутия и после се разправяме защо го сменяме след като е "бистро" все още
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Аа, политика. Така може.
      Иначе, Кия не е като Нива, но с EP90 не е чак толкова трудно да потъмнее.

Коментар

По-скоро, за стружки трябва да се гледа.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
          Маслата не сме ги проверявали, защото няма как.... Говоря за другите консумативи + маслото на двигателя...
          Смени си всички масла по трансмисията,не са толкова скъпи.....излиза колкото една смяна на двигателно масло,100-тина лева.

Коментар

Като гледам само литър 75w90 върви към 40 лв, но друго нещо ме притеснява. Понеже съм с автоматични хъбове и всичко си работи, а правилото гласи да не се бърника нещо което работи ме е страх да не си отворя главоболия с предното ако взема да сменям там маслата...

Коментар

гледал си масло за задния диференциал, то е толкова. аз сложих от тези http://eshop.rally-club.net/index.ph...12gpsim900lr41
              Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Смяната на масло където и да е по джипа няма нищо общо с хъбовете.

Коментар

Има българско 75W90 - става и за скорости, и за диференциали (GL4 + GL5) и е около 20лв/л. Засега, само хубави неща виждам от него.

"Не пречи на машината да работи" е много хубав девиз, но все някога трябва да се прави и поддръжка. В частност, да се сменят масла. След като едва ли е известно кой, какво и кога последно е сменял по трансмисията, хубаво е това да се направи.

Коментар

Хм. Откакто времето се затопли проблема изчезна... Сега всичко си работи перфектно. Излиза, че в по-студеното време нещо е замръзвало...

Коментар

Замръзва де. Калпаво масло му казват Или отлагания от предишно калпаво масло. Казах ти го още в началото. Като ти остане време, направете една промивка на скоростната, после наливай читаво масло и следващата зима може и да нямаш ядове.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Е той понеже не ни вярва още 2-3 зими ще се чуди защо го прави това !
                        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Тая кола има и раздатка и диференциали и няколко точки за гресиране.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Тая кола има и раздатка и диференциали и няколко точки за гресиране.
                            Което ще рече, че кой ги знае и тях в какво състояние са, просто не се усешат толкова директно, като запъващите скорости. На няколк оскоростни кутии съм брал такива ядове, включително и с Витарника в момента - от как смених маслото (би ме някой в главата да го сменям, ама на - нали уж всичко да е наред) и като позастудее, се започват едни молитви на първа и втора. Последствие от скапания Мобил ... или поне от това, което ми продадоха за Мобил, дявол знае какво е точно

Като се свъртя с малко време и пари, ще я разглобявам, че и лагера започна да се обажда повечко, ще наснимам, на по-гадно масло, наслояванията по синхронизаторите си личат много добре.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X