Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростите на KIA рано сутрин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скоростите на KIA рано сутрин

Да прав си ............
    Мисълта ми беше ,че не е като двигателното масло което ако е хубаво след 10 мин. става черно ! Защото много от клиентите ми очакват това да изтече от ск. кутия и после се разправяме защо го сменяме след като е "бистро" все още
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Аа, политика. Така може.
      Иначе, Кия не е като Нива, но с EP90 не е чак толкова трудно да потъмнее.

Коментар

По-скоро, за стружки трябва да се гледа.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
          Маслата не сме ги проверявали, защото няма как.... Говоря за другите консумативи + маслото на двигателя...
          Смени си всички масла по трансмисията,не са толкова скъпи.....излиза колкото една смяна на двигателно масло,100-тина лева.

Коментар

Като гледам само литър 75w90 върви към 40 лв, но друго нещо ме притеснява. Понеже съм с автоматични хъбове и всичко си работи, а правилото гласи да не се бърника нещо което работи ме е страх да не си отворя главоболия с предното ако взема да сменям там маслата...

Коментар

гледал си масло за задния диференциал, то е толкова. аз сложих от тези http://eshop.rally-club.net/index.ph...12gpsim900lr41
              Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Смяната на масло където и да е по джипа няма нищо общо с хъбовете.

Коментар

Има българско 75W90 - става и за скорости, и за диференциали (GL4 + GL5) и е около 20лв/л. Засега, само хубави неща виждам от него.

"Не пречи на машината да работи" е много хубав девиз, но все някога трябва да се прави и поддръжка. В частност, да се сменят масла. След като едва ли е известно кой, какво и кога последно е сменял по трансмисията, хубаво е това да се направи.

Коментар

Хм. Откакто времето се затопли проблема изчезна... Сега всичко си работи перфектно. Излиза, че в по-студеното време нещо е замръзвало...

Коментар

Замръзва де. Калпаво масло му казват Или отлагания от предишно калпаво масло. Казах ти го още в началото. Като ти остане време, направете една промивка на скоростната, после наливай читаво масло и следващата зима може и да нямаш ядове.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Е той понеже не ни вярва още 2-3 зими ще се чуди защо го прави това !
                        Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Тая кола има и раздатка и диференциали и няколко точки за гресиране.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Тая кола има и раздатка и диференциали и няколко точки за гресиране.
                            Което ще рече, че кой ги знае и тях в какво състояние са, просто не се усешат толкова директно, като запъващите скорости. На няколк оскоростни кутии съм брал такива ядове, включително и с Витарника в момента - от как смених маслото (би ме някой в главата да го сменям, ама на - нали уж всичко да е наред) и като позастудее, се започват едни молитви на първа и втора. Последствие от скапания Мобил ... или поне от това, което ми продадоха за Мобил, дявол знае какво е точно

Като се свъртя с малко време и пари, ще я разглобявам, че и лагера започна да се обажда повечко, ще наснимам, на по-гадно масло, наслояванията по синхронизаторите си личат много добре.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                            X