Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоростите на KIA рано сутрин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скоростите на KIA рано сутрин

Прави ми впечатление, че когато тръгвам сутринта скоростите се превключват малко по-трудно... Все едно греста(или каквото има там) е залепнала... След около 500-1000 метра вече всичко е нормално. Не съм много сигурен, но имам чувството, че когато времето е по-студено проблема е по осезаем...
    Това проблем ли е или е нещо нормално?!

От: Скоростите на KIA рано сутрин

проверявал ли си маслата по джипа?
    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Един кратък виц ! Майсторе колата сутрин не пали . Пали я следобяд тогава ! Не е все едно какво има в скоростите . Аз скорости с грес не съм виждал .

Коментар

Джипа ми е сравнително от скоро (2-3 месеца). Казаха ми, че всички консумативи са сменени, масла филтри... Маслото на двигателя го гледах, филтрите също, нови са...
        За скоростите не знам къде се гледа какво се слага... Не съм специалист в тази област...

Коментар

Смени си маслото в кутията и дано наистина вътре да няма грес.В СК маслтото трябва да е 80W90...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Смени си маслото в кутията и дано наистина вътре да няма грес.В СК маслтото трябва да е 80W90...
            И в двата диференциала, и в раздатката, а пък може и да се гресира тук-там.
            Под предния капак, над радиатора има лепенка със спесификациите.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
              Джипа ми е сравнително от скоро (2-3 месеца). Казаха ми, че всички консумативи са сменени, масла филтри... Маслото на двигателя го гледах, филтрите също, нови са...
              За скоростите не знам къде се гледа какво се слага... Не съм специалист в тази област...
              Недей слуша какво са ти казали.И на мен така ми казаха,даже колата ми е внесена на самоход,но като слязах в канала и като почнах да наливам,наливам,наливам...че цели 3 литра-преден диф,скоростна,раздатка,заден диф.Как е дошло това джипче на самоход....един Господ знае.
              П.С.Иначе трудно "влизане" на скорости ще има и при наличие на масло,но то ако е с неподходящ вискозитет,т.е. по гъсто.Не е голям проблем-просто сутрин като запалиш постоявай малко на място да се поразбие и загрее.
              Последно редактирано от mihov_1969; 27-04-11, 07:13. Причина: допълнение
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Недей слуша какво са ти казали.И на мен така ми казаха,даже колата ми е внесена на самоход,но като слязах в канала и като почнах да наливам,наливам,наливам...че цели 3 литра-преден диф,скоростна,раздатка,заден диф.Как е дошло това джипче на самоход....един Господ знае.
                П.С.Иначе трудно "влизане" на скорости ще има и при наличие на масло,но то ако е с неподходящ вискозитет,т.е. по гъсто.Не е голям проблем-просто сутрин като запалиш постоявай малко на място да се поразбие и загрее.
                Само да добавя, че ако масълцето е леко менте, ефекта е същия (в момента си патя от това, едно дето е минало покрай Мобил ), дори и на етикета да пише каквото трябва. Купувай от възможно сигурно място и сменай докато е време.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

"ако е с неподходящ вискозитет,т.е. по гъсто.Не е голям проблем-просто сутрин като запалиш постоявай малко на място да се поразбие и загрее."

Значи да разбирам, че не е проблем така ли?

Коментар

"ако е с неподходящ вискозитет,т.е. по гъсто.Не е голям проблем-просто сутрин като запалиш постоявай малко на място да се поразбие и загрее."

Значи да разбирам, че не е проблем така ли?
                    Не е докато не ти блокират скоростите проблем няма. Отивай и сменяй докато не си изпатил. Тоя лаф със сменените консумативи 1 ден преди продажбата всички сме го яли.
                    no signature no problems

Коментар

http://www.shell.com/home/bg/html/iw...ls_191002.html
                      Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

...Значи да разбирам, че не е проблем така ли?
                        Не разчитай много на това. Търси свястно масло и сменяй овреме. Ако маслото е принципно калпаво, оставя едни много готини черни катранени наслоявания по синхронизаторите и скоростите, особено 1ва и 2ра, започват да включват трудно, дори и когато е топло и тогава вече няма да се разминаеш само със смяна на масло. отиваш на разглобяване на скорости. Не, че е чак толкова трудно, просто е обидно за такава глупост да се вкараш в приключене. Примерно, ако са ти "сменили" масълцето с някоя позалежала Приста Еп90, което е най-редовния номер.

Описвам ти по-лекия вариант, щото има и по-лош - например, като тръгнеш да точиш, отвътре вместо сравнително рядка и чиста полусинтетика (абе, това нали полусинтетично беше или бъркам?), да текне нещо с цвят на тъмно-бозав металик и приблизително с консистенцията на диетично кисело мляко. Обикновено и това е поправимо, но цената става доста неприятна...
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

А мога ли (без да влизам в канали) да го видя това масло какво е и да преценя дали е за смяна? От къде се слага?

Коментар

А мога ли (без да влизам в канали) да го видя това масло какво е и да преценя дали е за смяна? От къде се слага?
                            Няма такава възможност. Освен, ако е си 20 санта висок. Има си сервизи, за тая работа. При повечето проверката и смяната е без пари.

Коментар

Под проверка да разбирам, че го гледат и ако е наред не го барат?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X