Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравейте почитатели на КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Здравейте почитатели на КИА

Здравейте, да не разводнявам с нови теми с питанки, ще се възползвам от тази.
    Почти всичко съм изчел, но все пак...
    1.На няколко места се срещат препоръки от Соти, за избор на модел след 98г, това включва ли 98г?

2.В какво се изразяват слабите места не тези преди 98г? Стана ми ясно, че скоростната кутия и раздатката били други (не запомних как им беше името), та толкова ли са проблемни старите, че не срещах мнения за проблеми с тях.

3. Евентуално, при проблем, възможна ли е замяната им с модел от по-новите, т.е. усилените (или там по-добрите)

4.Повечето мнения са за бензина, и по точно 16в,вероятно ще се кара на газ, но така и не разбрах има ли проблем (не говорим за обикновена газова) при газов инжекцион с дебитомера, вероятно зависи и от монтажа де.

5.За дизелите 2тди най вече разбрах, че имали проблеми с турбото и ... убийте ме още нещо беше, ама не го запомних, че при четенето не наблягах много на тоя двигател. Но все пак е вариант, че сякаш има повече предложения с тоя мотор след 98г.

6.Относно разликата от стандартната 4-ри вратка и вагона. Та при вагона, резервната гума е вкарана вътре, ама нещо не вдявам (на живо вагона не съм го виждал, евентуално ако с Драго се разберем да се видим някой път, ще сдобия представа) при положение, че само дължината е малко по-различна, къде са сместили "легена" за гумата. Мисълта ми е породена от това, къде евентуално може да се изнесе газовата бутилка за стандартната база.

Айде стига толко, че станаха много точки
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Нещо няма желаещи да пишат

Е аз ще продължа да си питам пък дано някой ме отрази

В какво се изразява разликата м/у двигателите 118кс и 128кс 16V ? За 95 коньовият разбрах, че е 8V.

Ами....да благодаря предварително, все пак .
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.

Коментар

здрасти, тези след 98 са с уширители на калниците, едни сиви такива. Раздатките им пишеше във форума, че са други, пише на тях Getrack/май беше/, но преди месец като си мазах моята рама отдолу с Протекта забелязах, че от едната страна на кутията пише KIA, а от другата Getrack. Джипа ми е 96 набор. Проблеми със старите не се сещам някой колега да е имал. Аз с моята също нямам за момента.
        Спортажа няма 118 коня мотор, бензините са 95 и 128. Това 118 не знам кой го е писал. http://www.autohop.bg/%D0%BA%D0%B0%D...age-m1654.html
        Последно редактирано от radev76; 13-10-11, 15:00.
        Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
          Нещо няма желаещи да пишат

.
          По скоро няма достатъчно знаещи. Трудно ще се намери някой запознат със всичките модификации. Мога да споделя впечатленията си от тази във подписа. Преди да ми попадне, преди 4г. и то съвсем случайно /имаха да ми връщат едни пари/, бях с голямо предубежденое към всичко не немско. Както и да е. Оказа се че е чудесна колица. За сега само консумативи яде, ама няма как. Ръжда няма и наченки. На дълго и претоварена / къмпингар с лодка и мотор/ яде 8.5. В града 10макс. С АТ БФГ съм и зиме и лете и нямам грижи. Загледай дизелите - за гората и баира дизела има доста предимства. Въпреки по-малкото коне. И на магистрала дори - като изляза от Пловдив и включа на 5та, си се прибирам до София без да превключвам, само с газта си играя. Това ми е от над 30г. опит по безпътието.

Поздрави и успех.

Коментар

Язък, че изтърва добрата КИА, явно е била късмет на някои друг... Както каза Димо слагаш едни нормални гуми и си беше готова за асфалт....
            Нещо друго да попитам, нали не очакваш с джип да караш със 160 - 180 по магистралата?!
            Като разход наистина ако някои ти е казал 7.5 те е излъгал, колегите са ти казали какъв е реалния разход... Това е...
            По нисък (към дава само CR-V но тя няма full time, все пак за разходки по сняг става.... Ама друго си да включиш когато искаш 4x4 че и бавните...

Коментар

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
              здрасти, тези след 98 са с уширители на калниците, едни сиви такива. Раздатките им пишеше във форума, че са други, пише на тях Getrack/май беше/, но преди месец като си мазах моята рама отдолу с Протекта забелязах, че от едната страна на кутията пише KIA, а от другата Getrack. Джипа ми е 96 набор. Проблеми със старите не се сещам някой колега да е имал. Аз с моята също нямам за момента.
              Спортажа няма 118 коня мотор, бензините са 95 и 128. Това 118 не знам кой го е писал. http://www.autohop.bg/каталог/автомобили/Kia/Sportage/Sportage-m1654.html
              Ами виж тук http://catalog.auto.ru/catalog/cars/.../#sportage-iii има и 118кс , а намирам и обяви за такива.. знам ли. Благодаря за останалото .

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
              Язък, че изтърва добрата КИА, явно е била късмет на някои друг... Както каза Димо слагаш едни нормални гуми и си беше готова за асфалт....
              Нещо друго да попитам, нали не очакваш с джип да караш със 160 - 180 по магистралата?!
              Като разход наистина ако някои ти е казал 7.5 те е излъгал, колегите са ти казали какъв е реалния разход... Това е...
              По нисък (към дава само CR-V но тя няма full time, все пак за разходки по сняг става.... Ама друго си да включиш когато искаш 4x4 че и бавните...
              noel, това нещо предполагам не се отнася за мойте въпроси в темата . Просто се възползвах от темата, да не пускаме едни и същи неща на 10-20... места.
              Аз лично и по магистралата рядко стигам до 130км/ч с лека кола , не го смятам за много разумно, особено с нашите "перфектни" магистрали.

Иначе ходих да се видя с Драго от Б. Слатина и направих едно кръгче с неговия Кико , та ми допадна.

Коментар

Първоначално публикуван от radev76 Преглед на мнение
                Спортажа няма 118 коня мотор, бензините са 95 и 128.
                Има, има.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                  Хондата е баш full time.
                  Иначе за двигателите /щото и аз се оглеждам/ дизела верно си е хубав за гората, а и доста дизели излизат ама дали е добре човек да се сдобие с 10-15 годишен ТДИ ако се поокоти става болезнено. Специалистите да кажат /нещо са се покрили/?

Коментар

Айде и аз с киа,за сега само проблеми с нея.От както я купих 1000 лева съм дал по ремонти и още немога да я оправя.НА КАЛПАВ МАЙСТОР ЛИ ПОПАДНАХ НЕЗНАМ,ама само проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от mmirchev71 Преглед на мнение
                      Айде и аз с киа,за сега само проблеми с нея.От както я купих 1000 лева съм дал по ремонти и още немога да я оправя.НА КАЛПАВ МАЙСТОР ЛИ ПОПАДНАХ НЕЗНАМ,ама само проблеми.
                      Ами, хайде малко по-подробно. Пък ако кажеш и къде си...

Коментар

От Русе съм.Купих я нов внос,обслужване регистрация,и голям мерак гас към Варна. На връщане духна гарнитура на магистралата.И хайде в бокса,шлайфана на глава нови гарнитури, симерини,маслообирачи на клапаните.Покарах я една седмица,сега тресе на празен ход,увеличи разхода на гориво, двапати плиска водите без да е загряла (прегряла)от разширителния съд.Вчера прокапа и масло от някякъв маркуч който излиза от вакум помпата и отива в филтара.Даже незнам как да го купя какво да обясня в магазина.И това са само малка част от проблемите .

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Ами, хайде малко по-подробно. Пък ако кажеш и къде си...
                          От русе съм

Коментар

От русе съм
                            Колегата ти каза. Отвори си една твоя тема и там ще се мъчим да помагаме. За сега смени майстора.

Коментар

От русе съм
                              Колега в Русе има доста способен и кадърен майстор на тези автомобили.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X