Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да минем преглед ГТП на валовете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да минем преглед ГТП на валовете?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    ....Абре момци , ваш проблем ли са валовете , или на тЕя дето си изкарват хляба с тях ?!
    Мдаа, на темата за 'професионалистите дето си изкрават хляба с това' - колега минаваше Технотест с Мазда 6 (американка)...
    Излиза 'този, дето си изкарва хляба с това' от канала и казва
    - 'пиши предно предаване'....
    - ама колата е 4х4
    - няма Мазда 4х4 - твърдо отговаря 'професионалиста'... Какво е гледал в канала не се знае...
    Е, след като го хванеш за ръчичка и го вкараш обратно в канала се убеждава, ама наистина има доста неподготвени хора по тези служби...
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз преди около 6-7 години, след четене на другата такава тема тук, при първото си ходене на преглед с джипа във Финландия, когато пича дойде да взима колата да я вкарва за преглед, реших да го предупредя, че колата е 4x4 и неможе да я пусне просто така на валяците. Човека ме изгледа странно и ми обясни, че му излиза тази информация, на нещо като таблет което носеше и знае какво да прави. Почувствах се доста неловко, а и той се очуди доста.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Ега ти темата !

Абре момци , ваш проблем ли са валовете , или на тЕя дето си изкарват хляба с тях ?!
        Що за коментар?! Предвид масовата кретения и идиоти, които работят по сервизи, пунктове, институции и т.н. и т.н. защо да не сме притеснени на кого си оставяме колите? Не живеем във Финландия, а в България, където дори докторите са с купени дипломи и не са сигурни какво правят, и после - "Ами той беше много болен /счупен/..."
        Като ми счупят колата да не мислиш, че лесно ще ме компенсират? Ще кажат, че си е била счупена, ще се съдим 100 години и накрая, като поп ще си платя ремонта и ще пия една студена вода.

Преди 2 години баща ми закупи новия Туарег, който е с постоянно 4х4. Доста време търсих в нета къде да го закарам за преглед, защото досега все по някакви дупки съм карал друтите ни коли, но пък те не са толкова претенциозни - или са само със задно, или само с предно, или са с 4х4, но с изключващ се преден мост.
        Накрая намерих сервиз Друмник на бул.България. Разни Ламборгинита и Ферарита ходили там, стенда бил нисък и с незнам си колко функции. Закарах колата там и ги предупредих, че е постоянно 4х4, за да си изберат подходящата програма.
        На излизане, дъртака изкарва колата и я заряза на крачна спирачка в позиция D, което е меко казано нередно. Ами ако крачната спирачка не държеше? Колата щеше да тръгне сама и да се забие в стената.

Коментар

Колеги,ще имали проблем при минаване на ГТП,за РР п38 ?!

Коментар

Първоначално публикуван от Dani_mechkata Преглед на мнение
            Колеги,ще имали проблем при минаване на ГТП,за РР п38 ?!
            Раздатка боргварнер със централен диф и ВИСКО муфа за блокаж определено трябва да се върти със допълнителни ролки а във мануела даже пише цял раздел по темата

Коментар

Мерси колега.

Коментар

Диско 2
                Ще има ли драма без допълнителни ролки?
                Мисля тракшъна може да изиграе лоша шега
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

По-скоро тракшъна няма да го бърка. Той бачка когато колелата се задвижват от трансмисията, а не от валовете на стенда. Раздатката на неутрална и си минаваш като с нормална кола. Така предния и задния мост остават свързани чрез междуосевия диф, но той не е свързан със скоростната кутия и ще се върти свободно. Няма натоварване нито голяма продължителност за целите на прегледа, така че нищо му няма.

ПП: При такива условия отношение има ABS-а, но едно че при ниски скорости не работи и второ, работата му е да отпусне неподвижните колела. Така или иначе и той не играе роля в случая.
                  В най-краен случай, като изгасиш колата не работят тези системи.
                  Последно редактирано от cecoa1; 11-09-15, 12:47.
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X