Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да минем преглед ГТП на валовете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да минем преглед ГТП на валовете?

Здравейте!Искам да попитам какъв е правилният намин за минаване на преглед-валове с автомобил 4х4.Та значи аз притежавам Хонда ХР-В която не е постоянно защепена а е с виско муфа.Отивам на преглед и ми казват че щели да ми включат програма за 4х4 а именно едното колело да върти напред а другото назад а задните колела на цимента.Дали е правилно това или трябва да ми сложат касетки с валове под задните в случай че се получи някое напрежение?И най вече ме интересува дали може да се прецака нещо тествайки по този начин?

От: Как да минем преглед ГТП на валовете?

Темата е широко обсъждана. Има си стендове за автомобили със сложно задвижване, но в твоя случай и това не е нужно. (Или поне си мисля, че не е нужно - има ли това чудо блокажи на осевите диференциали? Според мен, не.)

И не, не може да се повреди нещо така.

Коментар

Благодаря за бързият отговор.Колата е с виско муфа и при превъртане на предните колела се включва задният мост а блокажи няма или ако има някакъв на някой от мостовете то е автоматичен и аз не зная за него.Но по скоро няма.

Коментар

Точно автоматичния прави проблеми. Да е ръчен, ще го изключиш.

Коментар

Нива, постоянно 4х4, минава теста на крачните спирачки с валовете без никакъв проблем (пробвано 12 пъти)
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Нива няма никакви проблеми на валовете, защото има само отворени диференциали. Проблемни са колите с автоматични блокажи и вискомуфи.

Коментар

Тук /във Видин/, освен LSD -то в задния диференциал, проблем се оказа и автоматичната скоростна кутия. При минаване на ГТП, първо ме питаха дали е с постоянно включен преден мост. Казах им че не е и в момента е само на заден мост. После при преминаване от предните на задните колела на спирачните валове, се наложи да натисна за момент спирачките за да включа на "D" и да потегля, при което онзи от вътре се размърмори, защо предварително не съм му казал за това, че е с автомат. Било проблем натискането на спирачки, вместо само да потегля, както би било с ръчна скоростна кутия. Така и не ми стана ясно какъв точно им е проблема. На някой с автомат случвало ли му се е е нещо подобно? Поздрави!
              Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
              First impression is not always true. Get inspired.
              Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
              Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Аз на канал не съм спирал дори.

Коментар

Би трябвало да има начин да се изключи 4х4-то. ХРВ до колкто знам е с двона помпа и може да се зацепи ако се завъртят само едните колела.

Коментар

Преди месец минах преглед без проблем. Отидох в пункта и им казах че ми работи постоянно 4х4. Отговориха няма проблем. Качиха ме на валяците изключиха единия валяк завъртяха натиснаха спирачката, после изключиха този който пробваха и замериха другия. По същия начин направиха и с задния мост и ръчната. Миналата година са имали намерение да купуват някакъв контролер да закачат към стенда но са разбрали че така също става и няма проблем.
                    Последно редактирано от zmiori; 07-05-15, 15:39. Причина: грешка
                    Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
                    freelander 1,8 2001g.

Коментар

на Волвото ми /ХС70/ го минаха без да изключват /правят нищо/ - не се счупи...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

На моста с ЛСД е важно да се пускат едновременно и двата валяка , обикновено пускат първо единия , след 5-6 сек се вкл и втория , през това време ЛСД приплъзва . То и в реални условиа си приплъзва , ама що да го тормозим излишно .

Коментар

КАЧВАШ се на стенд който има функция за 4х4 и ти пускат едното ~върти напред другото на зад натискаш спирачки ~пускаш после обратно ~пак натискаш спирачки - пускаш и дърпаш напред за задния мост на валяците по същата процедура иначе всичко друго после си е за ремонт ............
                          Проверено на мазда трибуте 2.3i 2005г Днес

Коментар

А защо не вземем да уточним първо че има различни системи за 4х4 задвижване и за тях са подходящи различни режими на валовете?

Никой от тези варианти не е универсален. Вариантът с колела въртящи се в различни посоки не позволява измерване на спирачките на мостове с автоматично блокиращи се или ограничено приплъзващи диференциали.

Коментар

Мл автомат също минава без спецялни условия.Когато си на валовете лоста на скоростите на позиция N.
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X