Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да минем преглед ГТП на валовете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да минем преглед ГТП на валовете?

аз съм писал за каква кола е варианта

Коментар

До нас има един пункт, но който минавам винаги, имат си ривърс-единия вал напред, другия назад...никакви проблеми със всякакво 4х4 !
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
        Мл автомат също минава без спецялни условия.Когато си на валовете лоста на скоростите на позиция N.
        Същото за Субару Форестър автоматик, преди две седмици минах.

Джипа, автоматик с full-time 4WD (NV242), с Торсен диференциали (DTT) отпред и отзад, по неясен спомен май мина на раздатка на задно и скоростна кутия на N; до края на месеца трябва пак да мина и ще кажа...

Коментар

Nissan x trail 2.dci/173 кс 2010 г-също минава без проблем ,но за Фабията се оказа трагично.След потъване в дълбок трап с валяци/ явно преди време пункта е обслужвал автобуси и камиони /,се наложи избутване на " лашкане " от 5 яки мъжаги и двата тампона на предницата загинаха.Скъп излезе прегледа

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            ...имат си ривърс-единия вал напред, другия назад...никакви проблеми със всякакво 4х4 !
            Хм... Въртенето на едното колело напред, а другото назад би трябвало да има проблеми с диференциали с ограничено приплъзване...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Хм... Въртенето на едното колело напред, а другото назад би трябвало да има проблеми с диференциали с ограничено приплъзване...
              И при такива с виско муфа - сериозни и скъпи.

Коментар

аз като регистрирах за първи път маздата във кат като ме метнаха на тяхните валяци тогава да видиш чудо така затракаха виско муфи и дифиренциали катаджията вика ама това 4х4 ли е ? махай се махай се никога няма да го забравя това тракане макар да бе само 3-4 сек. А сега на новия стенд на ТИАТ Шумен си има програма, залага марката кола и стенда си знае работата, ние само гледаме и нищо не се чува, проверява спирачките, едно по едно колелетата и то във двете посоки, напред и назад няма трак ~ няма лак всичко е по мед и масло

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                  И при такива с виско муфа - сериозни и скъпи.
                  Валците нямат мощност да счупят нещо ама няма и нищо да измерят.

Коментар

За РАВ4 съм гледал официална инструкция от Тойота за минаване през валци които се въртят в различни посоки - правят се два теста: напред и назад. Минавам на такъв стенд от години и няма никакви проблеми - шумове, тракане и т.н. Вярно, че беше голям страх преди да попадна на инфото!
                    Honda XL600LM, 1987
                    Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                    Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Паркетниците нямат проблеми - с кашкая последния път умишлено включих LOCK за да видя ефекта - никакъв - явно електрониката все пак развърза задния мост
                      А скоростта на въртене на валяците пък бе достатъчно ниска, за да не сработи ABLS..
                      Но за машини с по-затегнати диференциали просто няма как да не се появи проблем...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Миналата седмица и аз минах ТП на колата от подписа ми. През 2014 г., когато минавах на преглед въобще не знаех за тези неща и не помня да правиха тогава нещо специфично. След това четох мнения, че се повдигали едните колела, докато другите са на валците и така. Даже и в указанията за автомобила ми си е показано на картинка, как докато предните въртят задните следва да са във въздуха или там нещо да са си на свободно. До колкото можах да си преведа, в указанията говорят за измерване на скоростта, в случаите на теглене и т.н., а не толкова за преглед, но знам ли.
                        Тази година този от сервиза (друг сервиз, не този от 2014 г.) тръгна да спори, как нямало проблем и как не ми било постоянно зацепено 4х4. Малко ме усъмни да не вземе да изпотроши автомобила, но тъй като и предния път всичко си мина нормално, така и сега минах на прегледа без проблем. Само по едно време на задните колела нещо започна да свири, когато вече се натискаха докрай спирачките, ама беше от валците като че ли. За сега няма проблеми, няма тракане, звуци, виене и автомобила си върви нормално.
                        Прикачени файлове
                        SUV

Коментар

А при мен като съм 4х4 отпред с dana 60 LSD отзад GM 14 detroit locker щракалка какъв режим трябва да пуснат ? Отделно, че празен съм 2800 кг. Оня ден като минавах на валовете им казах в една посока да ги пуснат за да няма проблем. Пуснах го на задно и неутрална, че съм автомат, и проблеми нямаше никакви.
                          Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                          http://www.facebook.com/JeepBG
                          LZ1GGC

Коментар

Ега ти темата !

Абре момци , ваш проблем ли са валовете , или на тЕя дето си изкарват хляба с тях ?!
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от gogosi Преглед на мнение
                              А при мен като съм 4х4 отпред с dana 60 LSD отзад GM 14 detroit locker щракалка какъв режим трябва да пуснат ? Отделно, че празен съм 2800 кг. Оня ден като минавах на валовете им казах в една посока да ги пуснат за да няма проблем. Пуснах го на задно и неутрална, че съм автомат, и проблеми нямаше никакви.
                              Нали си минал - какво значение има какъв режим трябва да пуснат
                              Както коментирахме - зависи какъв тип 4х4 си... Щом можеш да откачиш единия мост, можеш да си минаваш в такъв режим като всеки лек автомобил.
                              Проблема възниква единствено при фул тайм 4х4.. И ако има LSD, дадения мост трябва да се върти в една посока...
                              А коментираме темата, защото често тези, на които им е работа не са се замисляли за дадени проблеми...
                              Но отново - според мен единствения проблем, който може да възникне при неправилна работа на 'изпитващия' в пункта, е да се получат невалидни резултати или да не може да се направи измерването...

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                Ега ти темата ! Абре момци , ваш проблем ли са валовете , или на тЕя дето си изкарват хляба с тях ?!
                                Не следва да мислим за това, ако обикновено в бг сервизите присъстват наистина професионалисти, а не такива, които хем осъзнават, че не са наясно, хем са на принципа "абе нищо няма да й стане на колата". При положение (както написах и по-горе), че аз предупреждавам "специалиста" за наличието на постоянно зацепено 4х4, а той вместо да се съгласи и да каже, че например нямало страшно щото еди какво си, започва да ме гледа в очите и да повтаря "не ти е постоянно 4х4, не ти е постоянно". От тук натам вече остава съмнението, че си оставяш автомобила в ръцете на лаик и то сигурен в себе си, което е още по-страшно. А факта, че наистина към този момент колата не се повреди, не оправдава незнанието му. Сега е минал метър, но утре може и да стане фала.Та явно много от нещата, за които трябва да отговарят тези в сервизите, за жалост са и наш проблем и най-малкото ако се съмняваме някога в нещо, по-добре да го коментираме, преди да е започнала интервенцията. Щом по официалните сервизи окъкват нещата, какво доверие да имаме на когото и да е. Малко са наистина Майсторите за по-сериозните неща, каквито в случая не са тези, касаещи минаването на един ТП.
                                SUV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X