Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките (АРО)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Проблем със спирачките

Спирачните маркучи са нови, проверих ги, не са мръднали. Сменяни са преди 2 години. Проблема, който описвате със маркучите по-скоро ми изглежда като спирачки, които биха задържали, но няма да освободят(течността не се връща от апарата към помапата, разслояният маркуч и пречи). При мен течността стига до апарата, връща се(след натискане и пускане на спирачката, колелата не остават блокирали), но като че ли няма достатъчно налагане за да задържат ефективно. Сервото работи, при угасен двигател спирането е доста по-трудно. След запалване се усеща как педала на спирачката омеква доста.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
      Преди да сменя спирачната помпа колата спираше много добре. От както отворих системата няма оправия.

С това трябваше да започнеш....
      Винаги трябва първо предните да заковат, ако имаш кантар и е натоварен е вече друга история....Много е кофти спирането при твоя случай, особено на влажно в завой...при леко пипане на спирачки веднага ти я завърта.
      Щом преди си е спирала добре, а с новата помпа не иска - възможните причини като че ли са две. Въздух в другите колела или дефектна помпа която стяга първо задните /но пък ти говориш само за едното задно колело, обаче пак е възможно, ако задно ляво не е добре регулирано, също зависи и от кръговете как са ти/.
      Аз преди два месеца смених спирачна помпа точно поради тази причина. Дефектирала и ми ковяха първо задните, макар, че пружините на двете буталца си бяха с нужната твърдина, нямаше въздух и гумичките не изпускаха....С новата помпа вече все едно карах друга кола.....

Коментар

точно такъв е случаят - на мокро много носи и ако не пуснеш навреме спирачката се завърташ около задно дясно(така катастрофирах лятото ). Говорих с един колега ота работата да ги погледнем като остане малко свободно време. И според мен причината е или въздух или кофти помпа. Относно проблема който Жоро XR 600 - възможно е проблема да е в язви и износване отвътре на цилиндъра (по нищо не личи да има проблем, колата не спира). На брат ми фиат-ката беше така. Смениха 5 пъти течност, накладки, маркучи, без промяна. Помпата се оказа с доста язви и цилиндрично износване. Нови гумички не помогнаха. Оправиха я в Красно село срещо 20-тина лева - престъргване на струг и правене на нови гумички. след тази процедура колата все едно се лепи за пътя при спиране.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Здравеите
          съжалявам че пиша тук знам че не е по темата но видях че става дума за АРО, и ви моля за помощ -спешно ми трява преден диференциял за него или поне части. от стара загора съм и тук няма части и аз лично нз каде може да се намерят ...
          отново се извинявам че пиша не по темата но искренно ви моля за помощ.
          S10 & Frontera

Коментар

Здрасти, пиши ми на Skype да не пълним темата - ivangorchev. Следобяд ще съм Online.
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

дам, трябва да си сигурен за обезвъздушаването, инак нищо не правим.
              позваш ли шлаух за тоз процес? много е удобно да си наблюдаваш има ли няма ли мехурчета. пък и аз доскоро мислих това да е работа за 2-ма, но се оказва, че ако искаш да си ефективен и да обезвъздушиш и 4-те колела, си трябва 3-ти човек, който следи казанчето и долива. даже за по сигурно пробвай да прекараш по-голяма част течност в процес на работа, понякога има въздух на причудливи места, и той не излиза моментално...

Коментар

пробваи да смениш предните маркучи и от двете страни!!!

Коментар

Когато обезвъздушавах бяхме 2-ма и на няколко пъти за малко да изтървем казанчето и да вкараме въздух. Ползвах прозрачен маркуч за бензин, свърши страхотна работа. Не се виждаха мехурчета. Другият му край беше потопен в шишенце със спирачна течност, Прекарахме 4 или 5 пъти системата с около 3 литра течност. По документи събира 0.5 литра.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X