Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките (АРО)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със спирачките (АРО)

Здравейте, колеги

имам следният проблем - при по-рязко натискане на спирачка колата поднася в дясно независимо от наклона на пътя. Спирачната помпа е нова, старата течеше в сервото. Уж обезвъздушихме системата, но спирачките се бъзикат.
    Спирачната течност е нова, накладките не са изхабени. Гумите са еднакви и проблизително еднакво напомпани.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Re: Проблем със спирачките

А колата каква е???

Коментар

Ама каква е колата?

Коментар

Аро 10 Извинчвам се, че пропуснах.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

аз имам подобен проблем. течеше спирачното апаратче. след като го оправих намаля, но не съм обезвъздушил достатъчно, та чат пат се засилва ефектът. та може ако не е обезвъздушено отпред 1-та страна...

Коментар

А цилиндърчетата самоподвеждащи ли са? Или се регулират с ексцентрици като на УАЗа? Щото то произлиза от ГАЗ-69 и от него.

Коментар

Апаратите не текат, колата седя в гараж с вестници отдолу 2 седмици, нямаше нито капка
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Не става дума за течене, а за регулиране. Като не развежда накладките до барабаните еднакво , ей ти го описания проблем.

Коментар

Предните спирачки нали са дискови
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Предните спирачки са дискови, задните барабанни, съседи ми казаха, че подобен проблем може да възникне от не добре регулирана ръчна спирачка.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Те сигурно се майтапят Ръчната няма нищо общо с предните спирачки тя е на задните
                      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

А ... А тя каква е? На двете задни колела? Или трансмисионна.

Коментар

Малко офтопик за което се извинявам разбира се.Аз на УАЗика имах спирачки от второто и дори третото натискане на педала-по съвет на Стефан-махнах датчика на спирачната помпа и вързах тръбичките директно на помпата(преди минаваха през датчика)и сега си имам спирачки като на лека кола-с натискането и кове на място Благодаря още веднъж на Стефан за помоща и съветите

Коментар

при мен е от обезвъдушаването. Стефане аз нямам ексцентрици, но като напомпахме да изкараме цилиндърчетата ми направи впечетление как не излизат равномерно, а 2 от тях повече. след смяната на гумичките и прашниците се надявам да не е така, но смятам скоро да сменя и цилиндърчетата, не ми се видяха перфектни. особено едното, което замених с такова от заден апарат, което се оказа по късо, но поне пасна на диаметър.

та мисълта мие, ако не е сменяна отдавна течността, може и да се е оводнила.а също така, назад във времето при някой ремонт да не е обезвъздушено. задните оказват влиание на задницата и поднасянето е различно. при мен преди смяната имаше огромно влиание върху волана. демек ако от 1-та страна стиска, а от другата не, завиваш. това ли става? или ти бяга задницата. щото от ръчната ако е, каквато и да е, ще ти дърпа задницата... дори и от задните накладки да е пак... предните дърпат волана от ръцете

ако ли пък нямаш спомен да си пипал по спирачната система последните години, просто я източи, сипи прясна, обезвъздуши, а и прегледан всичко добре за видими проблеми.

Коментар

НЕ МОЖЕ да слагаш цилиндърчета от задните колела на предните. Не се сещам за кола, на която да са взаимозаменяеми. Задните спирачки нарочно се правят с по-ниска ефективност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X