Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките (АРО)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Проблем със спирачките

щом поднася в дясно значи някое от левите колела лови по слабо
    или по късно
    може да е и от запекло бутало на спирачен апарат
    защо не отидеш в някой пункт за ГТП и да помолиш да ти замерят спирачките да видиш в кое колело е проблема
    след това ще ти е и по лесно отстраняването на проблема
    LR RR Classic VM2.5

Коментар

Да споделя и аз по същия проблем.
      Бях по балканите на ски и на връщане започна да ми тегли в ляво. Оказа се задържал водач на подвижната част на десния преден спирачен пакет. Някои му викат "успоредник", защото са два водача по системите с едно буталце, аз му викам "супорт".
      JEEP KJ 3.7 V6

Коментар

разпилявай предните апарати ,вади цилиндурчетата и ги почисти добре, най-верояно са се замърсили и немогат да излизат
        "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

не може, затуй другата седмица пак , тоя път цял комплект с буталата.

е сега е много по добре, подръпва съвсем рядко и малко, и от обезвъздушаване ще стане почти добре. инак да го зарежа дрябваше

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            НЕ МОЖЕ да слагаш цилиндърчета от задните колела на предните. Не се сещам за кола, на която да са взаимозаменяеми. Задните спирачки нарочно се правят с по-ниска ефективност.
            На ГАЗ 69 са взаймозаменяеми
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Предполагам, че говориш за предницата - при рязко натискане завива, нали така?
              Колегите са прави, щом казваш, че помпата е нова (ако работи правилно) значи проблема ти е в някой от апаратите. Обикновенно на където ти дърпа този апарат ти задържа по-добре и трябва да обърнеш внимание на отсрещния.

Коментар

Спирачната течност е нова, апаратите са изчистени и работят с поглед, сменени са всички възможни гумички, които има след помпата. Ще се опитам да отида на ГТП за да проверя къде е проблема, само да не ми вземат прегледа

Колата носи на една страна, волана не дърпа. При плавно натискане първо блокира задна дясна. При рязко натискане блокира всичко и лови наклона на пътя.

Брат ми ми каза, че в кв. Хладилника имало някакъв майстор по спирачки, чували ли сте нещо за него?
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

провери дали няма някакъв регулатор на спирачното услилие
                  преден/заден мост
                  задължително трябва спирачното усилие в предните колела
                  да е по голямо от това в задните

да не е при смяна на главния спирачен цилиндър да са разменени местата на спирачните тръби
                  LR RR Classic VM2.5

Коментар

Има един кран на диференциала, който според мен е за кантара за да отваря при натоварване. Към предните колела отиват директно от помпата. Не могат да се разменят, различни са накрайниците на тръбичките от предите и от задните колела.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Ще стане така, че ще минеш на прегледа, но проблема ще остане. Според мен е износен барабана на задно дясно и накладките се изкривяват в увеличения му диаметър и блокират. Често срещано.

Коментар

Преди да сменя спирачната помпа колата спираше много добре, проблема беше, че течеше течност в сервото. От както отворих системата няма оправия.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Мисля, че случая не е такъв. Към задните спирачки отива една тръбичка(в повечето случаи) Значи ако не спират еднакво проблема е в тях, а не помпата

Коментар

Здравейте,

Бихте ли ми препоръчали сервиз, в който могат да проверя колко държат спирачките на всяко колело, да сменят спирачната течност и да обезвъздушат (до колкото разбрах имало някакви стендове, които вкарват течност под налягане), да регулират задните накладки и ръчната спирачка(барабанни са). Няколко пъти обезвъздушавах след смяната на помпата, но май не съм се справил много добре. Подозирам, че проблемите са породени от недобре обезвъздушена система.
                            Аз не вярвам в чудеса!
                            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              НЕ МОЖЕ да слагаш цилиндърчета от задните колела на предните. Не се сещам за кола, на която да са взаимозаменяеми. Задните спирачки нарочно се правят с по-ниска ефективност.
                              на диването всичките 8 бр. са еднакви и взимозаменяеми. или поне бяха преди да сложа дискови спирачки отпред.

а на въпроса на колегата дето му тегли на една страна - след като провери всичко и не оправи проблема да вземе да си смени спирачните маркучи. преди месец имах същия проблем с шеви ван. спирачния маркуч остарява, разслоява се и става на еднопътен клапан - обезвъздушаваш си нормално, течността при натискане на педала избутва буталцата но се връща много по бавно, съответно освобождава диска много по бавно.
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                                на диването всичките 8 бр. са еднакви и взимозаменяеми. или поне бяха преди да сложа дискови спирачки отпред.

а на въпроса на колегата дето му тегли на една страна - след като провери всичко и не оправи проблема да вземе да си смени спирачните маркучи. преди месец имах същия проблем с шеви ван. спирачния маркуч остарява, разслоява се и става на еднопътен клапан - обезвъздушаваш си нормално, течността при натискане на педала избутва буталцата но се връща много по бавно, съответно освобождава диска много по бавно.
                                +1 и на мен ми се е случвало. С крак върху педала+серво може да развиеш много по-голямо налягане и да прокараш течност през тапата, ама пружинките после нямат сила да я върнат обратно...
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X