Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипки, камиони и други в Сахара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джипки, камиони и други в Сахара

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Пясъкът е много видове, при това, един и същ, се държи различно, взависимост от температурата и влажността на въздуха. Всъщност, между нас има съфорумници, които имат доста опит в Сахара, добре би било да се включат в темата и споделят опит.
    Наистина терена наоколо изглежда еднообразен но като се излезе от пътя не е така На първите снимки е района около едни езера солени /първото е към 45-50м дълб, второто е преливно/, има дори леко "кални" участъци.
    Санта фе-то си вкл и двойното
    А иначе по-голяма част от околността изглежда като на др снимки, само че Туксона е само с предно и гуми за асфалт.. ама пак става за разходка Терена е сравнително твърд пясък и колкото по-нависико толкова повече камъни..
    Прикачени файлове
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Малко и за гумите: ето едни машини които работят някъде наоколо не знам точно къде, идват един път седм в града. Забележете едната задна е различна, но и на двата вида пише SAND
      Прикачени файлове
      Николай
      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

М...да, в Либия има материал за разказване, задните гуми ги имат като жените -не играят фажна роля за тях. Бях свидетел как един местен сменяше задна гума с резервната която имаше, а тя определено беше и с джанта за друг модел и размер. Трябвало му още малко да я напъне и щяло да стане - 100% като нова. Разбира се след това се качват осем човека отгоре и газ до ламарините.

Камионетките са с номер 25, 35 бяха България. Има ли още ?

Аз хванах смяната на номерата там, та трябваше да си преригистрирам личната кола и ходих в полицията на "компютъра" - един дебел мазен тефтер да ме впишат.

А за пустинята -тя си е камънак в по голямата си част, отдолу е само скала. Някога е било океан и затова сега има нефт. Малка част са дюни ( малка като стотици километри)- предпочтани от туристите за офроад. Така е и в Азия.
        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
        В. Иванов

Коментар

Малко снимки от колеги.

( нещо не успях да ги сложа тук на страницата с адрес от бг.снимки сайт.)
          Прикачени файлове
          В. Иванов

Коментар

Онези бяло сини Тойоти, които си спомням, че кръжаха из пустинята, бяха с гуми само с надлъжни канали - като Ф1 миналия сезон..
            И не бяха твърде широки, пак по спомени..

Коментар

За номерата - да, има много от"други държави". Тук автомобилите са сравнително евтини с някакъв смешен данък.. Например чисто нов Хюндай Соната последен модел / ама много е хубав - повозих се/ - струва 25 К лева, а този Туксон от снимките е към 17 К...
              Всички " туристи" които съм снимал отиват в Гадамес - има хубави дюни там а има местни джипки да разхождат тези които си нямат е, и аз малко се повозих
              Прикачени файлове
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Когато бях, цените пак бяха ниски но са на специален ред за закупуване -само за заслужили.

Иначе на свободният пазар не знам да ли си ходил, там колите се разиграват нещо като на търг -кой най много ще даде.( Триполи) Ако чужденец отива да купува цената хвърчи до небето и правят разни врътки с приятели и роднини да дойдат и те уж като купувачи. Тарикати са.

Ако искаш да изнесеш колата ( някои българи го направиха) то митото е 200 % та после съжаляваха.

Хубавите пък ги крадат за "каргото" по маршрут Судан, Чад- Либия - Италия. От Донга 6-7 чисто нови лендкрузера отмъкнаха.Имаше и въоръжени нападения поне 2-3 до като бях. Това беше до 2002-3. След това не знам.
                В. Иванов

Коментар

Малко снимки от 2007.Има още много ако искате кажете да качвам...
                  Прикачени файлове
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Да, определено ще е интересно. Снимките от къде точно са ?
                    В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                      Да, определено ще е интересно. Снимките от къде точно са ?
                      Да, приятно е да се видят БГ номера по такива места
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Започвам с качването на ферибота от Генуа за Тунис.За мое голямо учудване се оказа, че обикалянето из пясъците на Сахара е едва ли не масов европейски спорт!Нашата група от 12 тойоти-11 германски и една българска, е капка в морето от джипове.
                        Всякакви 4х4, кои повече, кои по-малко подготвени, цели семейства с малки деца, всякакви националности.Ние българите май бяхме единствените които отиват за първи път с 4х4 в Африка...И все туристи!Тези които отиваха по родните си места не надхвърляха 5% от пътниците на кораба.
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от rusev; 24-04-10, 20:59.

Коментар

Сега да Ви покажа колите от нашата група.
                          14 тойоти и един нисан.3 словенски, които се присъединиха към нас в Тунис, една българска-мойта и останалите германци.
                          Единия от словенците се оказа наш познат и приятел-Марко.На "Балкан офроуд маратон 2007" беше контрола то със същата тойота 80, с която го срещнахме и в Африка.
                          Германците-подготвени и дисциплинирани, всички с тойоти.Синята осемдесетката с странното купе е на водача Том.Бизнеса му е да подготва тойоти за експедиции и за да има какво да подготвя организира и експедиции.
                          Тойотите бяха един дърт но в отлична кондиция BJ, две 60 серия, всички видове 70 серия(само 79 нямаше) и 80 серия.Би Джея носеше храната и един вид си беше служебен на експедицията.
                          На мен най ми хареса колата на втория словенец-Мишо.Беше една 80 серия с огромни гуми за пясък мишелин 255/100/16.Хареса ми защото освен гумите по колата нямаше обсолютно никакъв тунинг или доработка!Тоя Мишо си беше пустинен вълк-участвал като навигатор в много пустинни ралита и човек влюбен в пустинята.От него научихме доста неща за карането в пясък и навигирането в Сахара...
                          Интересни бяха и третата кола словенци-един адвокат с жена си и 2 годишната си дъщеря, с един абсолютно стандартен нисан патрул, който даже си беше и с гуми за асвалт.Естествено Мишо и Марко не го оставяха и като закъса го вадеха , но нисана се представи отлично.
                          Прикачени файлове

Коментар

А тук са просто снимки Сахара.
                            Прикачени файлове

Коментар

Снимките са хубави а със сигрност е било приятно.. Тук най-силния "трафик" беше през октомври, аз съм снимал само част от групите, а като видях толкова Тойоти се сетих че не съм качил една испанска група, та ето
                              Прикачени файлове
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

продължение.. последната е местната пътна помощ
                                Прикачени файлове
                                Николай
                                VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X