Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипки, камиони и други в Сахара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Джипки, камиони и други в Сахара

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    ....За мое голямо учудване се оказа, че обикалянето из пясъците на Сахара е едва ли не масов европейски спорт! Ние българите май бяхме единствените които отиват за първи път с 4х4 в Африка...И все туристи!Тези които отиваха по родните си места не надхвърляха 5% от пътниците на кораба.

Чудесна обиколка сте направили. Тунис си е известна с туризма страна. Египет е другата страна или Алжир - но там не е много безопастно. Либия се опитва от 10 години да прави туризъм и Гадамес е района който е централно посещаван. Благодаря и на Варненският вълк за снимките. По мое време там рядко влизаха чужденци поради куп формалности през които трябваше да преминат. Инцидентно съм виждал немски мотористи и дори с колелета да пътуват към Гадамест, там има и жилища под земята, цели квартали дори с водопровод, зеленчукови и цветни градини -всичко под земята. На около 200 км от Триполи също има селище в скалите, там дори съм срещал останали неща от Втората световна война, метални туби за бензин на немската армия, гилзи от снаряди. Това са райони дет се казва -човешки крак не е стъпвал от тогава.

Предполагам че сте били през зимата. Туфите храсти са зелени. През лятото изсъхват ...и температурите са такива че често се кара с памучни ръкавици когато си на малки преходи и климатика немоjе да насмогне да охлажда.

За гумите които са за пясък практиката е показала друго. Почти никoй не си купува освен ако не се занимава да вози туристи само то тези места. Дори и с хубава гума когато си на асфалт, първите капки дъжд правят шосето толкова хлъзгаво , че с 40 километра съм се въртял в кръг на лек завой. Този фин пясък сучетан с вода става като глина. Затова масово вътрешните пътища се валират и поливат с вода. Стават твърди като асфалт, но не се ли поливат редовно " Изпръхват" на места и ако човек се е заплеснал да влезе с голяма скорост -прави салто през носа на колата.
    Нещо такова може да се случи и по дюните.
    Понеже този вид, вече спорт се разви, гледам в Дyбаи, Катaр...има професионални шофери предлагащи -разходка по дюните. Има лек има и екстреем. Както се казва -не го правете в домашни условия или внимателно.

za sega !
    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
    В. Иванов

Коментар

Жоро, благодаря за добрите думи
      Както и Русев написа по-горе, ето малко - просто Сахара в случая има и празнично настроение
      Има и едни превозни средства дето водачите им не мислят за гуми...
      Прикачени файлове
      Николай
      VITARA 1.6, 93 къса кабр
      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
        Жоро, благодаря за добрите думи
        Както и Русев написа по-горе, ето малко - просто Сахара в случая има и празнично настроение
        Има и едни превозни средства дето водачите им не мислят за гуми...
        Удоволствието е мое. Аз ти благодаря за снимките. По мое време интернет, телефони и цифрово фотоапарати все още не бяха широко достъпни. Пишехме писма които пристигаха за една седмица. Снимахме се на филмова лента. Снимането дори беше забранено и насочвахме обектива към някаква обща посока да не се разбере къде точно са направени.
        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
        В. Иванов

Коментар

преди 4 години (мисля, отдавна вече беше) прекосих сахара като част от junk ралито плимут - банжул. карахме с коли до 100 паунда, които после дарявахме в гамбия. маршрута - гибралтар ->мароко -> мавритания -> сенегал -> гамбия.

та прекосих сахара, но поне от моя опит се оказа по-лесно преживяване, отколкото очаквах.

ние лично бяхме с форд сиера.

ако на някой му се слуша (чете), мога да разкажа повече. за съжаление (огромно) това рали вече не съществува - почнаха да отвличат западняци в мавритания и ни хвана шубето.

а иначе сенегалките (от племето wolof) са най-красивите жени на земята (жена ми също го потвърждава, а аз все пак съм би на доста места)

Коментар

Първоначално публикуван от mehudi Преглед на мнение
            ...ако на някой му се слуша (чете), мога да разкажа повече. за съжаление (огромно) това рали вече не съществува - почнаха да отвличат западняци в мавритания и ни хвана шубето.

а иначе сенегалките (от племето wolof) са най-красивите жени на земята (жена ми също го потвърждава, а аз все пак съм би на доста места)
            Въобще не се колебай! На всички ще ни бъде интересно. Колкото повече, толкова по-добре. Дано имаш и снимки.

ПП: А ако имаш някоя(и друга) снимчица на въпросните сенегалки - не се бави много.
            http://www.nakladkibg.com
            накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Започвам с качването на ферибота от Генуа за Тунис.За мое голямо учудване се оказа, че обикалянето из пясъците на Сахара е едва ли не масов европейски спорт!Нашата група от 12 тойоти-11 германски и една българска, е капка в морето от джипове.
              Всякакви 4х4, кои повече, кои по-малко подготвени, цели семейства с малки деца, всякакви националности.Ние българите май бяхме единствените които отиват за първи път с 4х4 в Африка...И все туристи!Тези които отиваха по родните си места не надхвърляха 5% от пътниците на кораба.
              Чудесно!
              Руси, ще се радваме много на една отделна тема с много снимки да разкажеш...

Коментар

Прекрасни джипки,особенно българските.Браво!
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Темата е супер! Благодаря за чудесните снимки.
                  Много е яко да виждаме подготвени машини в бойни условия.
                  Пък що идеи за оборудване могат да се откраднат.

Коментар

Ма въобще няма да ни е скучно . Даже настоявам да качвате повече снимки , моля .
                    TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Радвам се че темата е интересна, тук вече е горещо и скоро надали ще има нещо за снимане Така че ако някой има подобни да качва, ще е интерено
                      Ето последно какво мина..
                      За идеите не знам, има хора които могат да кажат аз не съм специалист
                      Прикачени файлове
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр
                      КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X