До: Джипки, камиони и други в Сахара
Чудесна обиколка сте направили.
Тунис си е известна с туризма страна. Египет е другата страна или Алжир - но там не е много безопастно. Либия се опитва от 10 години да прави туризъм и Гадамес е района който е централно посещаван. Благодаря и на Варненският вълк за снимките. По мое време там рядко влизаха чужденци поради куп формалности през които трябваше да преминат. Инцидентно съм виждал немски мотористи и дори с колелета да пътуват към Гадамест, там има и жилища под земята, цели квартали дори с водопровод, зеленчукови и цветни градини -всичко под земята. На около 200 км от Триполи също има селище в скалите, там дори съм срещал останали неща от Втората световна война, метални туби за бензин на немската армия, гилзи от снаряди. Това са райони дет се казва -човешки крак не е стъпвал от тогава.
Предполагам че сте били през зимата. Туфите храсти са зелени. През лятото изсъхват ...и температурите са такива че често се кара с памучни ръкавици когато си на малки преходи и климатика немоjе да насмогне да охлажда.
За гумите които са за пясък практиката е показала друго. Почти никoй не си купува освен ако не се занимава да вози туристи само то тези места. Дори и с хубава гума когато си на асфалт, първите капки дъжд правят шосето толкова хлъзгаво , че с 40 километра съм се въртял в кръг на лек завой. Този фин пясък сучетан с вода става като глина. Затова масово вътрешните пътища се валират и поливат с вода. Стават твърди като асфалт, но не се ли поливат редовно " Изпръхват" на места и ако човек се е заплеснал да влезе с голяма скорост -прави салто през носа на колата.
Нещо такова може да се случи и по дюните.
Понеже този вид, вече спорт се разви, гледам в Дyбаи, Катaр...има професионални шофери предлагащи -разходка по дюните. Има лек има и екстреем. Както се казва -не го правете в домашни условия или внимателно.
za sega !
Първоначално публикуван от rusev
Преглед на мнение
Чудесна обиколка сте направили.
Тунис си е известна с туризма страна. Египет е другата страна или Алжир - но там не е много безопастно. Либия се опитва от 10 години да прави туризъм и Гадамес е района който е централно посещаван. Благодаря и на Варненският вълк за снимките. По мое време там рядко влизаха чужденци поради куп формалности през които трябваше да преминат. Инцидентно съм виждал немски мотористи и дори с колелета да пътуват към Гадамест, там има и жилища под земята, цели квартали дори с водопровод, зеленчукови и цветни градини -всичко под земята. На около 200 км от Триполи също има селище в скалите, там дори съм срещал останали неща от Втората световна война, метални туби за бензин на немската армия, гилзи от снаряди. Това са райони дет се казва -човешки крак не е стъпвал от тогава.Предполагам че сте били през зимата. Туфите храсти са зелени. През лятото изсъхват ...и температурите са такива че често се кара с памучни ръкавици когато си на малки преходи и климатика немоjе да насмогне да охлажда.
За гумите които са за пясък практиката е показала друго. Почти никoй не си купува освен ако не се занимава да вози туристи само то тези места. Дори и с хубава гума когато си на асфалт, първите капки дъжд правят шосето толкова хлъзгаво , че с 40 километра съм се въртял в кръг на лек завой. Този фин пясък сучетан с вода става като глина. Затова масово вътрешните пътища се валират и поливат с вода. Стават твърди като асфалт, но не се ли поливат редовно " Изпръхват" на места и ако човек се е заплеснал да влезе с голяма скорост -прави салто през носа на колата.
Нещо такова може да се случи и по дюните.
Понеже този вид, вече спорт се разви, гледам в Дyбаи, Катaр...има професионални шофери предлагащи -разходка по дюните. Има лек има и екстреем. Както се казва -не го правете в домашни условия или внимателно.
za sega !
да разкажеш...
Коментар