До: Джипки, камиони и други в Сахара
Чудесна обиколка сте направили.
Тунис си е известна с туризма страна. Египет е другата страна или Алжир - но там не е много безопастно. Либия се опитва от 10 години да прави туризъм и Гадамес е района който е централно посещаван. Благодаря и на Варненският вълк за снимките. По мое време там рядко влизаха чужденци поради куп формалности през които трябваше да преминат. Инцидентно съм виждал немски мотористи и дори с колелета да пътуват към Гадамест, там има и жилища под земята, цели квартали дори с водопровод, зеленчукови и цветни градини -всичко под земята. На около 200 км от Триполи също има селище в скалите, там дори съм срещал останали неща от Втората световна война, метални туби за бензин на немската армия, гилзи от снаряди. Това са райони дет се казва -човешки крак не е стъпвал от тогава.
Предполагам че сте били през зимата. Туфите храсти са зелени. През лятото изсъхват ...и температурите са такива че често се кара с памучни ръкавици когато си на малки преходи и климатика немоjе да насмогне да охлажда.
За гумите които са за пясък практиката е показала друго. Почти никoй не си купува освен ако не се занимава да вози туристи само то тези места. Дори и с хубава гума когато си на асфалт, първите капки дъжд правят шосето толкова хлъзгаво , че с 40 километра съм се въртял в кръг на лек завой. Този фин пясък сучетан с вода става като глина. Затова масово вътрешните пътища се валират и поливат с вода. Стават твърди като асфалт, но не се ли поливат редовно " Изпръхват" на места и ако човек се е заплеснал да влезе с голяма скорост -прави салто през носа на колата.
Нещо такова може да се случи и по дюните.
Понеже този вид, вече спорт се разви, гледам в Дyбаи, Катaр...има професионални шофери предлагащи -разходка по дюните. Има лек има и екстреем. Както се казва -не го правете в домашни условия или внимателно.
za sega !
Първоначално публикуван от rusev
Преглед на мнение
Чудесна обиколка сте направили.

Предполагам че сте били през зимата. Туфите храсти са зелени. През лятото изсъхват ...и температурите са такива че често се кара с памучни ръкавици когато си на малки преходи и климатика немоjе да насмогне да охлажда.
За гумите които са за пясък практиката е показала друго. Почти никoй не си купува освен ако не се занимава да вози туристи само то тези места. Дори и с хубава гума когато си на асфалт, първите капки дъжд правят шосето толкова хлъзгаво , че с 40 километра съм се въртял в кръг на лек завой. Този фин пясък сучетан с вода става като глина. Затова масово вътрешните пътища се валират и поливат с вода. Стават твърди като асфалт, но не се ли поливат редовно " Изпръхват" на места и ако човек се е заплеснал да влезе с голяма скорост -прави салто през носа на колата.
Нещо такова може да се случи и по дюните.
Понеже този вид, вече спорт се разви, гледам в Дyбаи, Катaр...има професионални шофери предлагащи -разходка по дюните. Има лек има и екстреем. Както се казва -не го правете в домашни условия или внимателно.

Коментар