Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джипки, камиони и други в Сахара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джипки, камиони и други в Сахара

Не знам доколко ще е интерсно, но обещах на Ivailo i Stroitelenartist и затова пускам темата. Ще кача серия снимки на колеги от Европа, които идват в пустинята за експедиции / не мога да кажа разходка /. Разбира се само на тези които аз съм видял, сигурно има и други а и по други места.
    Снимките са правени мястото където спират за гориво и кафе, не съм ходил с тях никъде и може да са скучни но засега с това разполагам...
    Като регион град Дарж, Либия, 100 км източно от Гадамес или от мястото където се събират границите на Либия, Тунис и Алжир. Близо до Гадамес има големи пясъчни дюни и задължително всички туристи отиват там да наблюдават залеза. Иначе доколкото знам си имат и маршрути по които се движат извън пътя
    Почти всички влизат през Тунис и около 250 север от тук влизат в Либия с временни номера.
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

До: Джипки, камиони и други в Сахара

Ако модераторите преценят че темата е за друго място да я преместят.
    Това е първата група която снимах - от Германия
    Прикачени файлове
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Puch - Austria
      Прикачени файлове
      Николай
      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Чест и почитания към колегите!
        sigpic
        Land rover lightweight-series 3
        Range Rover V8
        Range Rover Classic Vouge SE V8
        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Ако няма възражения още малко германци
          Прикачени файлове
          Николай
          VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Експедицията на колегите от Белгия е спонсорирана от Garmin.. Водача беше с камиона с рекламата Определено гледката беше внушителна
            Прикачени файлове
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Тази група е по-малка, Френска. Аме нещо ме подразниха доста, не знаят / или се правят / къде е България.... за разлика от Германците напр
              Прикачени файлове
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Браво!!! Страхотни снимки !
                А забеляза ли случайно какъв тип гуми преобладават ?

Коментар

Не мога кажа 100% но АТ, като марки на пръв поглед БФГудрич и Бриджстоун. Доста от машините които са местни или на работа тук някъде са с гуми за пясък.Имам няколко снимки, ще кача но след като се оправи нета че сега едвам става за писане
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Какво прави един морски човек в пустинята ?
                    Не ми казвай, аз съм от планините и бях 5-6 години по Великата река - сещаш се нали за ДОНГ АХ. Та ми стана мило някак си от тези снимки.
                    Германците са по добре подготвени според мене. Не знам от къде им е бил маршрута но за пясък или пясък -скала ,се ползват тесни (нормални) и гладки гуми. Другото копае дупка на долу и до там.
                    В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                    В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                      Какво прави един морски човек в пустинята ?
                      Не ми казвай, аз съм от планините и бях 5-6 години по Великата река - сещаш се нали за ДОНГ АХ. Та ми стана мило някак си от тези снимки.
                      Германците са по добре подготвени според мене. Не знам от къде им е бил маршрута но за пясък или пясък -скала ,се ползват тесни (нормални) и гладки гуми. Другото копае дупка на долу и до там.
                      А защо тесни, винаги съм си мислел че за пясък гумите трябва да са широки, както и за дълбок сняг?
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                        Тази група е по-малка, Френска. Аме нещо ме подразниха доста, не знаят / или се правят / къде е България.... за разлика от Германците напр
                        Колега,завиждам за мястото,където си снимал! Франсетата знаят много добре къде е България,осебенно след като Емо Костадинов 'отряза' главата на петела през 1993 година насред Париж!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                          А защо тесни, винаги съм си мислел че за пясък гумите трябва да са широки, както и за дълбок сняг?
                          Пясъкът е много видове, при това, един и същ, се държи различно, взависимост от температурата и влажността на въздуха. Всъщност, между нас има съфорумници, които имат доста опит в Сахара, добре би било да се включат в темата и споделят опит.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                            Ако няма възражения още малко германци
                            Прекрасни снимки!
                            P.S. Тези германци "не знаят" какво да карат!
                            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                              Не знам. Така си идваха.

Тесни и високи гуми, с маслен радитор. Грайфер като на стара Видикна или направо като градинарски маркуч. помпат се 1.6 до 1.7 атмосфери някъде. Над 2 се праскат.
                              Пясъкът е много фин и се навъва от вятърът. Километри чисто и ...те изненадва изведнъж. Проблема е че ако караш по "вътрешните" пътища под 80 е ужасно , има ребра и друса .... над 80 пак вече си е като на лед, малко по леко завиване ...и високата джипка се обръща.

Ако се кара направо без път - вероятноста да се объркаш е 1000 %. Аз в началото с часове съм се въртя до пълно отчяние , всичко изглежда много еднакво ... и няма следи. След време научих и миризмите по районите ... и това ми беше сериозен сигнал да се прибирам у дома.
                              В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                              В. Иванов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X