Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-икономичен 4Х4-предложение за състезание

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-икономичен 4Х4-предложение за състезание

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
    ...
    Aпропо,до колегата с икономичната Витара. Ако по наклон оставяш на скорост,вместо да „пускаш“ ще е още по-икономично.
    Да няма накрая „разход 6 бири и 4 пържоли на час“ ,че малко нанагорно ще ни дойде.
    Toва не разбрах защо... Двигателят действа като спирачка надолу. При слаб наклон убива движението и колата спира.

Коментар

Ееее чак сега я видях тази тема.Наистина интересна тема.Ако не бях толкова далеч бих помогнал с организацията на едно такова състезание че ми е интересно как кола за която производителя казва че гори 14-19 средно някои колеги ги карат така че горят 10 .А за онези дето горят колкото трябва казват че нещо имат повреда.Ама това си е типично по нашенски де,хем искаме да караме джип,хем ако може да погорва 3 на 100....пък ако може и да не гори или да си пълни резервоара още по добре.Имам едни колеги тука които като говорим за разход техните все горят по 2.5-3 на сто а като стане въпрос да ходим до Хелзинки....80 евро щала да изгори.Че то аз с мойта ламя ходя за 100 евро....и се почва едно....ама хм..мм....Като да не сме виждали коли и ние....Поздрави и дано да се организира това състезание,което мен ме съмнява доста....всички знаем защо.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
        Ееее чак сега я видях тази тема.Наистина интересна тема.Ако не бях толкова далеч бих помогнал с организацията на едно такова състезание че ми е интересно как кола за която производителя казва че гори 14-19 средно някои колеги ги карат така че горят 10 .А за онези дето горят колкото трябва казват че нещо имат повреда.Ама това си е типично по нашенски де,хем искаме да караме джип,хем ако може да погорва 3 на 100....пък ако може и да не гори или да си пълни резервоара още по добре.Имам едни колеги тука които като говорим за разход техните все горят по 2.5-3 на сто а като стане въпрос да ходим до Хелзинки....80 евро щала да изгори.Че то аз с мойта ламя ходя за 100 евро....и се почва едно....ама хм..мм....Като да не сме виждали коли и ние....Поздрави и дано да се организира това състезание,което мен ме съмнява доста....всички знаем защо.
        Не виждам нищо нереално в това. Джийповете,които семейство Хелън караха, дадоха разход около 4.3 литра. Обаче те карат с 80 и на круиз контрол,макар и пълни с багаж за 7 дневно пътуване. А не да даваш газ и да биеш спирачки,изпреварваш и тн. Плюс това един автоматик е доста по-лаком от ръчка.

Относно спускането. Витарата ижекцион ли е? Ако е така,то при спускане на скорост харчи 0л/100км.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

...
          Относно спускането. Витарата ижекцион ли е? Ако е така,то при спускане на скорост харчи 0л/100км.
          да, и спира колата.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
            да, и спира колата.
            Зависи от наклона. Ако слизаш от Пампорово към Смолян,то разхода ще е нула,спирачките студени,а колата движеща се с еднаква скорост.
            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не виждам нищо нереално в това. Джийповете,които семейство Хелън караха, дадоха разход около 4.3 литра. Обаче те карат с 80 и на круиз контрол,макар и пълни с багаж за 7 дневно пътуване. А не да даваш газ и да биеш спирачки,изпреварваш и тн. Плюс това един автоматик е доста по-лаком от ръчка.
              Нали затова се казва среден разход.Тоя разход на магистрала с круз значи ли че колата гори толкова?Среден разход 100км според мен е една хубава обиколка на София в час пик по задръстванията 50км и после магистрала 50км,и да видим какво се случва.

А относно колегите на които джиповете им горят по 2.5 искам да кажа,да не забравят че дали е 2 или 20 на 100 те сами си ги слагат а не хората на които го казват това.Така че да сте живи и здрави и дано все по малко да ви горят джипките.Казвал съм че мойта гори около 15 ама и ме вози за 15.Карал съм и Fiat дизел който гори 4 ама той и ти дава удоволствие като за 4.Поздрави от севера.....

Коментар

Нали затова се казва среден разход.Тоя разход на магистрала с круз значи ли че колата гори толкова?Среден разход 100км според мен е една хубава обиколка на София в час пик по задръстванията 50км и после магистрала 50км,и да видим какво се случва.
                Бъркаш среден разход със смесен разход.
                Дай да видя къде е разхода на 4.7, който производителя дава.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Среден разход е литрите за определени километри. А смесен е сбора от градското и извънградското. Добре,една поправка. Разходите,които Хелън са постигнали (Рекорда с Пежо 308 и Jeep-овете) са за СРЕДЕН СМЕСЕН (смешно,а като се замислиш-напълно логично за поставяне на рекорд). Това 7.5 в подписа ми също е осреднен смесен разход. 5.2 обаче,е извънградско със круиз контрол.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Абе то май всички бъркаме ама се разбрахме за какво говорим нали?Ей го на пак съм объркал мерните единици ама е горе долу там.

http://www.wjjeeps.com/engine.htm

Нямам претенции че разбирам толкова много от коли ама то е достатъчно да погледнеш тук http://spreadsheets.google.com/pub?k...B0WMgw-1hKB4WQ и да разбереш колко харчи Гранд 4.7 .Нали не мислиш че тези всички нещо имат проблем?То и аз като тръгна по магистралата за Хелзинки се получава 10-12 на сто,ама като ме пита някой колко гори джипа,нали не мога да кажа този резултат.Това е несериозно.
                    Последно редактирано от Radosl81; 26-09-09, 20:32.

Коментар

Абе то май всички бъркаме ама се разбрахме за какво говорим нали?Ей го на пак съм объркал мерните единици ама е горе долу там.

http://www.wjjeeps.com/engine.htm
                      Ами хайде тогава следващия път като кажеш че лъжа, да се поинтерисуваш малко повече. И предварително.
                      19 мили с галон (12.4л/100км) дава производителя при скорост от 120км/ч.
                      Кое му е толкова невероятното че при 100км/ч може да харчи 10.
                      Катализатор, кислородни сензори, самоброкиращи касети - все неща които влияят.
                      Ако пък и на производителите не им вярваш, питаш Гоглето за grand cherokee 4.7 mpg
                      и от милиони мнения на потребители виждаш колко често се среща 24mpg и колко често 16mpg. И при какви условия.

Коментар

Ами хайде тогава следващия път като кажеш че лъжа, да се поинтерисуваш малко повече. И предварително.
                        19 мили с галон (12.4л/100км) дава производителя при скорост от 120км/ч.
                        Кое му е толкова невероятното че при 100км/ч може да харчи 10.
                        Катализатор, кислородни сензори, самоброкиращи касети - все неща които влияят.
                        Ако пък и на производителите не им вярваш, питаш Гоглето за grand cherokee 4.7 mpg
                        и от милиони мнения на потребители виждаш колко често се среща 24mpg и колко често 16mpg. И при какви условия.
                        Пламене,моите уважения ама не съм казвал нищо такова.Уважавам те като много запознат с марката,ама тук немога да се съглася с теб.Данните на производителя са точно в литри 12.38-16.8 нали така?Е добре де,защо нашите в България ще(или трябва) да горят по малко от това.Пак казвам за резултатите постигнати на магистрала с круз,ако се каже че това е минималния разход съм съгласен.Поздрави.

Абе омотахме се ние с това минимален,среден,смесен ама нейсе.Недей се пали толкова де просто дискутираме.Докато излезе истината на бял свят нали така...?
                        Последно редактирано от Radosl81; 26-09-09, 21:13.

Коментар

Прочетох всичките Ви мнения до тук и много ми хареса идеята на колегата за да се запише прогнозата на всеки състезател и да спечели този, който е прогнозирал най близко до реалните показания. А оф трасето трябва да бъде такова, че да може да се премине от всяко 4х4 без щети, но трябва да съдържа наклони и преминавне през леки препятствия /легнали дървета или камъни с диаметър до 20 см./, може също и някое рекичка, през брод но без блато, че за това си трябват други гуми.

Ако се организира състезание по-близо до центъра на България ще присъствам и помагам, а където и да го органиирате с радост ще проследя представянето.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

чета чета и си викам тия хора що са дърлят, всеки сам си зарежда бидона и си прави сметката как ще кара. Сега едно мое премеждие с горивата. С моя баща отиваме на бензиностанция и искаме да напълним 20 л желязна туба от соц. време. Тубата преля през гърловината на 19л. пребираме се в къщи и преливаме бензина в пластмасови шишета от мин.вода като пълним до преливане и напълваме 21л.

Сами си правете простата сметка колко ви е разхода на гориво, било то и че зареждате винаги пълно пълно, дори и на една и съща колонка.

Поздрави.

п.п. карам форд ескорт и гори среден смесен 7,5-9,2 ГАЗ от пълно до пълно на една и съща колонка винаги. Когато ходя до София 6,1 газ, скорост 95-110 магистрала, 80-90 по първокласния. който иска да вярва.
                            -------Honda CR-V 128к.с.--------
                            "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X